С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (13 - 19 април)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите най-актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си. Ако и вашата компания предлага подобни възможности, изпратете ни повече информация на karieri@karieri.bg.

Стажове

Hope Doggies Home Shelter търси стажант за писател и редактор на блог на неправителствена организация. Нужно е кандидатите да владеят английски език, хората с опит в уеб дизайна са с предимство, непълнолетни също могат да кандидатстват. Работата включва писане и редактиране на истории за блога на организацията. Работното време е около 3 часа (повече или по-малко) всеки ден. Стажът е платен. Заплащането е отворено за обсъждане. За да кандидатствате, попълнете апликационната форма. Повече информация може да намерите тук.

EVN България набира стажанти инженери за своя офис в Пловдив. За студенти в специалности Електротехника, Енергетика, Топлотехника, Електроника, Телекомуникации, Геодезия и други технически специалности се предлагат 10 стажантски позиции. По време на стажантската програма ще имате възможност да усвоите ценни знания, придобиете практически умения и полезен опит в международен концерн, да работите със съвременни технологии и иновативни методи, да работите по индивидуална програма и реални проекти с подкрепата на личен ментор, да развиете себе си в приятелска и подкрепяща среда и да сключите срочен трудов договор и да получите възнаграждение за вашия труд. Стажът ще продължи от 1 юли до 30 септември. За да кандидатствате, изпратете автобиография и мотивационно писмо на български или на английски език, в което описвате вашите интереси, постижения и планове за развитие на internship@evn.bg, крайният срок е 26 април. Подробно описание на свободните позиции може да намерите тук.

Стипендии

Фонд "Обединени срещу COVID-19" ще разпредели над 800 хил. лв. за борба с кризата. Български дарителски форум, Фондация "Америка за България", Посолството на САЩ в България и Американската търговска камара в България обединиха усилия и създадоха фонд "Обединени срещу COVID-19" за подкрепа на местни общности в България, пострадали от кризата с коронавируса. За средства от "Обединени срещу COVID-19" могат да кандидатстват лечебни заведения, граждански организации, читалища и социални предприятия от цяла България. Фондът ще финансира инициативи в подкрепа на засегнати от кризата уязвими групи хора - медицински персонал, хора с увреждания, възрастни, деца и младежи, малцинства, бездомни, безработни, самотни родители и др. Крайният срок за подаване на документи за първия кръг на финансиране на проекти е 16 април 2020 г. Кандидатства се чрез този сайт.

Образователната платформа ARC Academy обявява конкурс на тема "Адаптиране на потребителите и бизнеса в условия на промяна". Авторите на седемте най-интересни и вдъхновяващи идеи ще получат 30% от стипендията за магистърската програма "Реклама и бранд мениджмънт". В основата на всеки един успешен бизнес е познаването на неговите потребители и правилният усет за техните реакции и ценности. Избери съществуващ бизнес и продукт/услуга. Твоята задача е да развиеш идея как този бизнес ще се адаптира към промяната и ще отговори на очакванията на потребителите. Това може да включва трансформация на продукта и услугата, бизнес модела, комуникацията и посланията, както и предлагане на изцяло нови продукти и услуги, които да отговарят на промяната в поведението и очакванията на хората. Идеята си можеш да изпратиш в контактната форма в дъното на страницата. Имаш свободата да представиш задачата в презентация, интерактивно видео, прототип или друг формат по твой избор. Важното е да покажеш идеята и визията си за нейното развитие по ясен и последователен начин. Срокът за кандидатстване е до 20 април. Спрямо изискванията на ARC Academy за кандидатстване в програмата прикачи мотивационно есе, в което да ни разкажеш защо искаш да станеш част от магистратурата, както и CV, в което да разберем повече за професионалния ти опит и интересите ти. Седемте победители ще бъдат определени от вътрешно ARC жури на 27.04.2020 г. Не само ще бъдат уведомени лично, но и ще обявим имената им в сайта на dnevnik.bg и на ARC Academy. Пълна информация може да намерите тук.

Конкурси

За пета поредна година се организира фестивалът "Кино в длан". Той цели популяризацията на независимото филмово творчество с помощта на модерните мобилни технологии. Фестивалът се стреми да съдейства за изграждането на разностранно развити творчески личности, за формиране на социално активни граждани на България, които по пътя на осмислянето на културно-историческия опит, универсалните човешки ценности на родната и световната култура и овладяването на модерните технологии да постигнат своята личностна реализация. Основните задачи, които си поставят организаторите с провеждането му са: Разпространение на общочовешките ценности с помощта на широките възможности на късометражното кино; Откриване и насърчаване на талантливи млади хора, занимаващи се с кино, и създаване на платформа за тяхното представяне пред широк кръг зрители; Подкрепа за младежката инициатива,насочена към реализацията на социално значими дейности. До участие във фестивала като автори се допускат български и чуждестранни граждани. Екипът, работил по създаването на филма, може да включва неограничен брой членове, но като автори на филма могат да бъдат регистрирани до 4 творци, участвали в създаването му, независимо от конкретната позиция, на която са участвали. Форматът на видеоклипа трябва да е mp4. Представените на фестивала филми следва да бъдат заснети само с мобилен телефон или друго мобилно устройство с вградена камера. Филмите трябва да бъдат предварително монтирани. По преценка на участника за създаване на окончателната версия на филма могат да бъдат използвани специални визуални и звукови ефекти, музика, надписи и др. Времетраенето на филмите може да бъде до 5 минути. Вашите филми трябва да са на тема "Живот в карантина". Пълните условия може да видите тук. Крайният срок за кандидатстване е 31 април. За повече информация посетете страницата на фестивала или във Facebook страницата.

Обучения

Асоциацията на европейските журналисти и комисия "Фулбрайт" организират едноседмичен летен обучителен лагер за гимназиални ученици, които се интересуват от журналистика. Той е финансиран от Посолството на САЩ в България и ще се проведе между 28 юни и 5 юли в Американския университет в Благоевград, като ще бъде голямата награда за авторите на най-добрите материали на английски език, публикувани на sCOOL Media. Целта на лагера е да помогне на учениците да развият още повече своите писмени и репортерски умения. По време на обучението участниците ще работят по свои медийни проекти с помощта на български и международни медийни експерти. Нужно е участникът да бъде записан като ученик в гимназия в България преди 31 май 2019 г. Крайният срок за участие е 15 април 2020 г. Материалите, изпратени след тази дата, няма да участват в надпреварата за летния лагер, но могат да бъдат публикувани на сайта на sCOOL Media. За да участвате в обучителния лагер по журналистика, трябва да владеете английски език на ниво B1/B2. В случай че материалът е бил изготвен от група ученици, ръководителят на екипа ще получи номинация за участие в летния лагер. Ако искате да спечелите място за обучителния лагер, следвайте тези стъпки: Изпратете журналистически материал на sCOOL Media на английски език до 15 април. Материалът може да е по обявените от редакцията теми на месеца или пък по нещо, което сам/а си избрал/а да отразиш. Журито от представители на sCOOL Media, комисия "Фулбрайт", Посолството на САЩ и журналисти ще класира най-добрите материали, чиито автори ще се борят за места в лятната програма. Всички материали на английски език, изпратени от началото на 2020 година, участват в кандидатстването на обучителния лагер. За да кандидатствате, попълнете тази бланка за участие. Одобрените кандидати за интервю ще получат обаждане от журито за следващи стъпки. Организаторите покриват всички разходи за път и настаняване на участниците. Задължителен критерий за участие е ученикът да е в гимназиален етап на обучение. Победителите ще бъдат обявени през юни 2020 г. Ако имате въпроси, пишете на editor@scoolmedia.com. Пълна информация вижте тук.

DigitalPro е програма за професионално онлайн образование по дигитален маркетинг, акредитирана от МОН. Платформата предоставя 30 безплатни урока по дигитален маркетинг. От обученията ще научите за създаване на маркетинг стратегия, създаване на ефективен уеб дизайн, SEO оптимизация на уебсайт, създаване на Creative съдържание, управление на Google реклама, управление на Facebook реклама, управление на Email Marketing, управление на Linkedin профил, управление на Video маркетинг, създаване на Amazon бизнес. За достъп до обученията е нужно само регистрация. Вижте повече тук.
Събития

Американският университет пуска уебинар за аспектите на световната пандемична криза на 14 април, вторник, от 20:00 часа. Водещи преподаватели от висшето училище търсят измеренията на ефекта COVID-19 върху икономиката, политиката и психологическия статус на хората. Дискусията ще се проведе на английски език и ще се фокусира върху темата "COVID-19: към нов световен ред?". В кръглата маса ще се включат преподаватели от Департамента по политически науки и европеистика на АУБ. Уебинарът е насочен към студентите и цялата АУБ общност, но е отворен за всеки, който се интересува от темата. Може да се включите в уебинара оттук.

Ученици от цяла България се докосват виртуално до най-желаните професии. Срещи с бъдещите си професии ще имат гимназисти от 11-ти и 12-ти клас от цяла България в няколко дни през месец април. Избраните професии в проекта "Един ден в професията" на консултантска агенция за образование в чужбина ЕДЛАНТА са базирани на проучване сред ученици на елитни гимназии в страната. Сред най-желаните са човешки ресурси, интериорен дизайн, креативен бизнес, журналистика, туризъм, право, медицина, ветеринарна медицина и др. Децата ще се запознаят с предизвикателствата и трудностите на професиите, с определени специфики на дадена работна сфера, с бъдещето на професиите и възможностите им за адаптиране в различни условия. Онлайн срещите ще се случват под формата на дискусия, така че бъдещите студенти да получат отговори на въпросите, които ги вълнуват при избора на специалност за професионалното им развитие. Проектът е отворен за ученици от цяла България. Датите за виртуалните посещения през април са обявени на страницата на ЕДЛАНТА, а регистрацията е безплатна след попълване на формата за участие. Организаторите обещават интересни срещи онлайн и през месец май.

Все още актуални възможности за развитие от рубриката от миналата седмица:
Повече информация за тях можете да намерите тук.

Българо-американска комисия за образователен обмен "Фулбрайт" предоставя стипендии на български студенти (след бакалавърска степен), университетски преподаватели, учени, представители на неправителствени организации и професионалисти за обучение в магистърски и докторски програми, изследователска и преподавателска дейност и квалификация в САЩ. Крайният срок за кандидатстване е 30 април. Брошура с информация за стипендиите може да се изтегли тук. Постер с информация за стипендиите може да се изтегли тук. Информация и формуляри за кандидатстване може да намерите на сайта на комисията.

Списанието за култура "ВИЖ!" обявява конкурс за снимка. Творбите изпратете на office@vijsofia.bg, крайният срок е 15 април. Повече информация може да намерите тук.

TrueStory.bg организира конкурс за снимка и история "Спомни си селата на България". Снимките и историите изпратете на igra@truestory.bg. Крайният срок е 30 април. Повече информация може да намерите тук.

Съветът на Европа създаде нова версия на своето безплатно 5-часово онлайн обучение "Introduction to the European Convention on Human Rightс". Обучението е безплатно, а продължителността е 5 часа. Може да участвате на следния линк. Повече информация може да намерите тук.

Accounting Academy организира безплатен онлайн курс по планиране и бюджетиране. Може да се включите още сега само с един клик, като се регистрирате в сайта и се запишете за участие в групата. Повече информация за обучението може да откриете тук.

Новото издание на "Моята Кариера" е вече факт. Ако и ти се вълнуваш от новите професии и все още се ориентираш в морето от възможности, то те съветваме непременно да прочетеш новият брой тук.

Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2020 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2020 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly