С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (21 - 26 април)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

[Pixabay.com] 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите най-актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си. Ако и вашата компания предлага подобни възможности, изпратете ни повече информация на karieri@karieri.bg.

Стажове

Mondlez Bulgaria набира стажанти в сферата на инженеринга и мениджмънта. Компанията стартира процеса на подбор за 1-годишен платен стаж на пълен работен ден за производствения си процес. Стажът е предназначен за млади завършили професионалисти с малък или никакъв опит, които притежават бърз ум и желание да се обучават на нови неща при производството на шоколад. По време на стажа ще развиете лидерски и комуникационни умения, като координирате част от екипа. Нужно е да сте завършили университет със специалност инженерство или производство на храна или бизнес, да владеете добре английски, компютърна грамотност, да сте готови за работа в бързоразвиваща се компания. Компанията предлага 12-месечен стаж с опции за постоянна работа след края, договор на пълен работен ден, добро месечно възнаграждение, допълнително здравно осигуряване, организиран транспорт от София до Своге и обратно. Програмата стартира през юни 2020 година. Ако се интересувате от възможността, кандидатствайте през сайта на Karieri.bg.

Минната компания за добив и обогатяване на медни руди "Асарел-Медет" обявява стажантската си програма "Мечтай, вярвай, опитай!". Компанията набира студенти и млади специалисти, които търсят своето професионално бъдеще и реализация в Панагюрище. Целта на програмата е участниците да придобият практически професионален опит в сферата. Стажантската програма ще започне през месец юли и ще продължи до септември. Кандидатите трябва да са дипломанти или студенти след трети курс в сферата на минно-геоложките науки, електро- и минно инженерство, автоматизация на производството, информационни технологии, финансово-счетоводни дейности и управление на човешките ресурси, да имат отлична компютърна грамотност, комуникативни умения и инициативност. Стажантите ще бъдат част от екипа на компанията за период от 1 до 3 месеца, ще участват в актуални проекти, а след успешно завършен стаж ще им бъдат връчени сертификат и месечно възнаграждение. Желаещите да участват трябва да подадат заявление, CV и мотивационно писмо на sboev@asarel.com или да изпратят документите си на адрес: 4500, гр. Панагюрище, пл. "Асарел". Срокът за подаване на документите е до 15 май 2020 г. Повече информация за стажантската програма може да намерите на Karieri.bg.

Веригата магазини "Лидл България" търси осем талантливи младежи за новата си стажантска програма, която стартира през юли. Кандидатите трябва да са завършили минимум I курс във висше учебно заведение и да изберат една от осемте проектни задачи в различни отдели в компанията. Те покриват области като право, продажби, администрация, обучения и др. Кандидатстването става с изпращането на CV и отговор на въпроса защо кандидатът избира конкретната проектна задача. Всички желаещи могат да кандидатстват до 30 април по съответната обява в секцията "Ученици и студенти" на обновения кариерен сайт на Lidl https://jobs.lidl.bg/. Одобрените кандидати ще имат възможност да добият професионален опит в международна компания, отличена като ТОП работодател от престижния Top Employer Institute. Стажът продължава два месеца - от 15 юли до 11 септември. 800 лева е брутното месечно възнаграждение, към което компанията добавя и 120 лв. ваучери за храна за периода на програмата.

Обучения

ABC Design & Communication организира безплатен онлайн семинар "Корпоративно лидерство във време на криза" на 28 април от 15:30 часа. От всеки лидер се очаква да служи за пример, да ражда нови идеи и концепции, да стартира партньорства и да чертае бъдещето. Лидерите в устойчивостта са агенти на промяната, отговорни за трансформиране на техните организации от модела "не вреди" в "колкото повече добро, толкова повече приходи". На уебинара ще разберете как това се случва по време на COVID-19 и кои са примерите, които трябва да ни вдъхновяват. Линк за достъп ще бъде изпратен по мейл до всички, които са се регистрирали през формата на този сайт. Регистрации са възможни до 27.04. Повече за уебинара вижте тук.

Иновативна програма разкрива изпитани подходи за професионална и личностна трансформация в уюта на дома ни. Трансформационен дизайнер и дизайнер на услуги разработиха иновативна 14-дневна програма за професионално и личностно развитие, озаглавена "Бъди дизайнер на живота си". Тя включва множество новаторски подходи за справяне с несигурността и за мобилизиране на творческия потенциал в условия на криза. Темите са свързани с трансформирането на негативните емоции в градивна енергия, с използването на креативни подходи за вземане на решения, както и с усъвършенстването на лидерските умения на участниците. Програмата е разработена така, че в рамките на 2 седмици да подпомогне българските предприемачи и професионалисти в различни сфери да пренаредят приоритетите си, да отсеят ценностите си и да развият жизненоважни умения, с които да придобият усещане за удовлетвореност и устойчивост. Ежедневно участниците в програмата ще получават имейли за достъп до кратки видео материали, текстове за четене, както и до упражнения и инструменти за овладяване на рискови ситуации. Всички теми, включени в програмата "Бъди дизайнер на живота си", както и следващите дати, в които можете се включите в нея през април, можете да откриете тук.

Екипът на 42training.org и Форум "КЛЮЧ" стартира серия от уеб срещи, под общото наименование ProWebSEE, с представители на българския бизнес, дигиталния свят, образователни институции и професионалисти от различни области, чиято цел е да дадат полезна и практична информация на участниците, която да ги подкрепи в стартирането или управлението на бизнес, реализирането на проект и др. Нужно е участниците да се включат с работещи камера и микрофон. ProWebSee е проект насочен към младежи между 18 и 30 години, но дори и да не влизате в тази възрастова граница, можете да участвате. Събитията са безплатни. За да присъствате, се изисква предварителна регистрация на съответния линк. Програма: 21 април, 14 ч. "Как да се подготвя за онлайн интервю за работа" - Десислава Спасова, HR в SafeCharge; 24 април, 11 ч. "Стартъп по време на криза" - Петър Живков, AirLief; 25 април, 11 ч. "Създаване на визуална идентичност на социални проекти - лекция за социално насочени предприемачи и доброволци" - Александра Илиева, Международна компютърна академия It Step. Пълна информация за уебинарите вижте тук.

Събития

На 21 април ще се проведе Ден на виртуално отворените врати в Национална гимназия за древни езици и култури " Свети Константин Кирил Философ", където на всички кандидати и на техните родители ще бъде представено училището и ще се отговори на въпроси около приема през тази година. Срещата ще се проведе в платформата ZOOM от 11:00 за учениците от 7 клас и от 14:00 часа за тези от 4 клас. Виртуалните срещи ще са с продължителност до два астрономически часа. Линкът, с който може да влезете в разговора в Zoom, ще бъде качен към статията, на нашия сайт и на нашата Facebook страница. Може да задавате своите въпроси относно приема на мейл: ngdek.bg@gmail.com. Целта на "Денят на виртуално отворените врати" е да бъде полезен за всеки кандидат в запознаването му с възможностите и предимствата на НГДЕК и на класическото образование.

Career revolution организира "Избор на Кариера в 21-ви век" на 24 април от 19:00 часа. След като десетки хиляди губят работата си, всички се чудят към коя сфера да се насочат в кризата. Този безплатен уебинар ще се опита да насочи хората към кариерен успех. Да учиш или да не учиш? Какво да учиш? И какво от това - как хората имат успешна кариера и печелят от това, което обичат да правят? Дали старт на погрешното място няма да те разочарова и да убие страстта си? Възможно ли е да имаш успешна кариера още на 16, 18, 20 години? На всички тези въпроси ще се опитат да отговорят експертите от онлайн програмата за кариерно ориентиране Career revolution. За да участвате, може да се запишете тук. Пълна информация може да откриете на този линк.

Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) отваря вратите си за всички, които искат да се запознаят с образователните програми на университета, възможностите за развитие и професионално адаптираната среда, в която се обучават студентите. И всичко това ще стане онлайн. Виртуалните дни на отворените врати във ВУЗФ ще се проведат на 23 и 25 април, от 11:00 часа, чрез усъвършенстваната дигитална платформа на учебното заведение. По време на виртуалната обиколка посетителите ще имат възможност да направят 360-градусова разходка из коридорите и модерните учебни кабинети на висшето бизнес училище, както и да се срещнат с кариерните консултанти и преподаватели на ВУЗФ. Те ще разкажат как комуникират със студентите, как протичат учебните лекции и практики, както и какви подходи използват при поднасянето на учебния материал. Всеки, който иска да се запознае с модерния образователен процес, възможностите за професионално развитие и рецептата за превръщането на студентите на ВУЗФ в новите бизнес лидери, може да се включи във виртуалните дни на отворените врати на университета, като се регистрира на е-мейл адрес: marketing@vuzf.bg.

ИК "Труд и право" и НКЦ "Решение" организират учебен уебинар по трудови отношения и социално осигуряване. Уебинарът ще се проведе на 28 и 29 април. Двамата лектори доц. д-р Андрей Александров и Димитър Бойчев ще засегнат актуални въпроси на трудовите отношения в условията на извънредно положение: Промените в уредбата на трудовите отношения, произтичащи от извънредното положение. Преглед на новите разпоредби в трудовото законодателство. Работа в помещения на работодателя и работа от разстояние. Работно време, почивки и отпуски. Въвеждане на непълно работно време от работодателя при извънредно положение. Ползване на платен и неплатен отпуск без съгласието на работника или служителя. Трудови възнаграждения. Ще бъдат разгледани и въпросите относно задължителни осигурителни вноски в условията на извънредно положение. Прекратяване на трудови правоотношения в условията на извънредно положение. Неявяване на работа поради поставяне под карантина. Правно значение на доброволната карантина/самоизолация. Представлява ли пандемията бедствие (непреодолима сила/форсмажор) по смисъла на ЗМДВИП? Пълната програма на уебинара може да видите тук. За да се регистрирате за участие, влезте тук. Пълна информация може да намерите тук.

Modis Bulgaria организира поредица от събития за хора, търсещи работа, наречена "Кариерно кафе" в 4 дни. По време на уебинарите професионални асистенти ще говорят как да подготвим автобиографията си при кандидатстване за работа, как да се подготвим за интервю, какви въпроси да задаваме. На 16 април от 13:00 часа ще е темата "Как да създадем впечатляващо CV?"; на 23 април от 17:00 часа е темата "Първо впечатление по телефона"; на 30 април от 13:00 часа ще има уебинар на тема "как да се представим блестящо по време на интервю - на място или онлайн"; на 5 май ще е и събитието за това "Какво да очакваме след интервюто". За да се включите е необходимо да се регистрирате на този линк. Във формата за регистрация ще имате възможност да изпратите своите въпроси, които искате да обсъдите по време на събитието. Пълна информация за събитията вижте тук.

Център за кариерно развитие на НБУ организира виртуалния форум "Кариери и студенти 2020" на 28 април. По време на форума студенти ще могат да разговарят с работодатели от различни сфери, които предлагат работа, стаж и различни обучения. Нужно е да влезете от 11:00 до 16:30 на 28 април в платформата Moodle НБУ. По време на срещите ще имате възможност за онлайн чат стая или видео връзка с различни представители на компании. Повече за форума вижте тук.

Все още актуални възможности за развитие от рубриката от миналата седмица:

Повече информация за тях можете да намерите тук.

Hope Doggies Home Shelter търси стажант за писател и редактор на блог на неправителствена организация. За да кандидатствате, попълнете апликационната форма. Повече информация може да намерите тук.

EVN България набира стажанти инженери за своя офис в Пловдив. За да кандидатствате, изпратете автобиография и мотивационно писмо на български или на английски език, в което описвате вашите интереси, постижения и планове за развитие на internship@evn.bg, крайният срок е 26 април. Подробно описание на свободните позиции може да намерите тук.

Образователната платформа ARC Academy обявява конкурс на тема "Адаптиране на потребителите и бизнеса в условия на промяна. Спрямо изискванията на ARC Academy за кандидатстване в програмата прикачи мотивационно есе, в което да ни разкажеш защо искаш да станеш част от магистратурата, както и CV, в което да разберем повече за професионалния ти опит и интересите ти. Седемте победители ще бъдат определени от вътрешно ARC жури на 27.04.2020 г. Пълна информация може да намерите тук.

За пета поредна година се организира фестивалът "Кино в длан". Пълните условия може да видите тук. Крайният срок за кандидатстване е 31 април. За повече информация посетете страницата на фестивала или във Facebook страницата.

DigitalPro е програма за професионално онлайн образование по дигитален маркетинг, акредитирана от МОН. Платформата предоставя 30 безплатни урока по дигитален маркетинг. За достъп до обученията е нужно само регистрация. Вижте повече тук.

Ученици от цяла България се докосват виртуално до най-желаните професии. Датите за виртуалните посещения през април са обявени на страницата на ЕДЛАНТА, а регистрацията е безплатна след попълване на формата за участие. Организаторите обещават интересни срещи онлайн и през месец май.

TrueStory.bg организира конкурс за снимка и история "Спомни си селата на България". Снимките и историите изпратете на igra@truestory.bg. Крайният срок е 30 април. Повече информация може да намерите тук.

Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2020 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2020 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly