С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (27 април - 3 май)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите най-актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си. Ако и вашата компания предлага подобни възможности, изпратете ни повече информация на karieri@karieri.bg.
Стажове

Всички желаещи студенти могат да кандидатстват за стажантската програма Lidl до 30 април. Те могат да подават документи за участие за една от осемте проектни задачи в различни отдели на компанията в секцията "Ученици и студенти" на кариерния сайт на Lidl https://jobs.lidl.bg/. Проектните задачи са подходящи за студенти в широк кръг специалности, сред които "Право", "Маркетинг", "Логистика", "Бизнес администрация", "Човешки ресурси", "Икономика", "Логистика". На този етап е необходимо да изпратите своето CV и да отговорите на въпроса защо избирате конкретния проект. Одобрените кандидати ще имат възможност да добият професионален опит в международна компания, отличена като ТОП работодател от престижния Top Employer Institute. Стажът продължава два месеца - от 15 юли до 11 септември. 800 лв. е брутното месечно възнаграждение, към което компанията добавя и 120 лв. ваучери за храна за периода на програмата. Всичко за стажантската програма вижте тук.

Работа

Компанията Tek Experts отваря над 100 свободни позиции за офиса си в София, за които можете да кандидатствате още сега и да започнете работа от вкъщи. Те са подходящи както за IT специалисти с опит, така и за студенти от 3-ти и 4-ти курс и за учащи, които няма да могат да заминат на летни бригади. Процесът на подбор на компанията се осъществява само онлайн и всички служители работят от вкъщи, докато държавата е в извънредна ситуация. Бързоразвиващата се международна компания търси таланти за Software Support, Customer Support, .Net Developers, Database Architects. За специалисти в Software Support са отворени позиции на няколко нива, като за най-ниското изискването е 1 година опит с клиенти и говорим английски език. Това прави позициите подходящи и за завършили 2-ри курс студенти, които искат да започнат кариера в IT сектора. Търсят се и професионалисти с 2 години опит в сферата на Technical/Software support и говорим английски език. Ако знаете втори чужд език като френски, испански или немски, може да кандидатствате за отворените позиции за Customer Support. Tek Experts създава и изцяло нов екип от програмисти и търси .Net Developers с опит. За контакт и повече информация влезте на сайта на компанията или потърсете Гинка Матева, Маркетинг Мениджър, Tek Experts: ginka.mateva@tek-experts.com, тел: +359899580952.

Конкурси

Великотърновският университет "Св. св. Кирил и Методий" организира фотоконкурс "Америка през моите очи". Нужно е участниците да са посетили САЩ през последните години. Снимките трябва да са авторски, придружени с кратко описание (заглавие на снимката, имена на студента, специалност и курс). Жури от професионални фотографи ще определи победителите в трите категории: "Хората", "Градът" и "Природата". За отличените участници са предвидени предметни награди. Снимките изпратете на адрес american@ts.uni-vt.bg, крайният срок е 30 април. Пълна информация вижте тук.

Германското министерство на образованието и науката организира за 11-та година наградата "Green Talents Award". Това е международен форум за високите потенциали в устойчивото развитие, който кани пионери в науката да кандидатстват с техните иновативни проекти. Почитайки 25 млади международни изследователи всяка година, инициативата успешно насърчава глобалния обмен на иновативни зелени идеи в областта на устойчивостта. Участниците трябва да предложат с проектите си как науката и проучванията могат да допринесат за повече устойчиво развитие. Кандидатите трябва да са магистри, докторанти, постдокторанти и млади професионалисти, с не повече от три години професионален опит, със силен интерес към устойчивото развитие, с перфектен английски език. Желаещите да участват трябва да не са немски граждани и да не живеят в Германия. Избраните таланти ще бъдат поканени да участват на Green Talents Science Forum 2020 през октомври в Германия, ще имат възможността да прекарат до 3 месеца в Германия на място по свой избор, където да провеждат проучването си, и ще получат достъп до мрежата на алумни на Green Talents. За да кандидатствате, попълнете апликационната форма. Крайният срок за кандидатстване е 19 май. Пълна информация може да откриете на страницата на инициативата.

Обучения

ABC Design & Communication организира уебинар по имейл маркетинг на 29 април от 13:00 до 14:00 часа. Уебинарът е подходящ за специалисти в сферата на маркетинга, рекламата, мениджмънта и комуникациите. Имейл маркетингът е един от основните атрибути в дигиталната комуникация на един бранд. Лектор ще бъде Жюстин Томс, мениджър бизнес развитие в ABC Design & Communication и дългогодишен специалист в областта с богат опит в създаването на съдържание. На уебинара ще бъде разгледано какво е нужно за успешен имейл маркетинг, bests practices за по-добри резултати във вашите имейл маркетинг кампании, както и тънкости в целия процес по планиране и провеждане на мейлинг кампании. Събитието е безплатно, но след задължителна регистрация. Регистрации се приемат до 28 април включително. Следете събитието и във Facebook.

SoftUni Digital организира поредица от онлайн уебинари тази седмица:
На 27 април може да гледате безплатно семинар на тема "Изграждане на успешен онлайн магазин с WooCommerce". Той ще се излъчи от 19:00 часа с лектор Александър Лейков. Стриймът може да гледате оттук. За да се запишете за семинара, влезте в сайта на SoftUni Digital. По време на семинара ще се разгледат следните теми: защо WooComerce като система и Divi като тема? Плюсове и минуси. Видове магазини които може да изградите с WooComerce и темата Divi. Светият граал на успешния магазин: 3-те SSS: SEO, Speed, Security. Техники и инструменти, помагащи в процеса на изграждане. Пoртфолио, презентиране и showcasing на уеб проекти. Процес на изграждане на продаваща мини-страничка (landing page) с WooComerce + Divi (LIVE). Повече информация за семинара вижте тук.

На 28 април от 19:00 до 21:00 часа ще се проведе семинарът "Как да продаваме повече чрез Дисплейната мрежа на Google?". Лекторът Богдан Богомилов ще ви разкаже как да увеличите онлайн продажбите си чрез Google Display Ads. Ще бъдат разгледани реални примери от практиката и ще бъде минато през всички етапи от процеса на сетването и управлението на Google Display Ads campaign - от въвеждането на Conversion Pixel и ремаркетинг таг, Checklist какво да се провери преди стартирането, през подбора на таргет аудиториите, сетването на акаунта, анализът на резултатите, та чак до оптимизацията и автоматизацията в управлението на рекламните ни кампании. Ще се акцентира върху Google Smart Display Campaigns, които използват т.н. Machine Learning Аlgorithm и пестят време, но също носят по-голям обем продажби при желаната цена на реализация. Може да се запишете за семинара тук.

На 29 април ще може да гледате семинара "Как да създаваме завладяващи Фейсбук реклами". По време на уебинара ще научите кои елементи грабват най-силно вниманието на потребителите в социалната мрежа, как да създаваме завладяващо съдържание, което подтиква към действие, как да формулираме текстове, които въздействат на аудиторията. Лектори ще бъдат Денислав Георгиев, Велизар Величков и Лора Гаровска. Може да гледате семинара оттук.

SoftUni Digidal организира на 30 април от 19:00 часа семинара "Advocacy Marketing - как да привлечем посланици на бранда?". Над 80% от онлайн потребителите правят свое проучване в мрежата преди да закупят продукт или услуга. Застъпническият маркетинг (advocacy marketing) е този тип маркетинг, който помага на вашите клиенти и служители да говорят за бранда ви, да бъдат пътеводители в информационното поле. Такъв подход е от изключително значение, знаейки, че 66% от потребителите вярват на прочетени мнения в интернет. Вашите посланици на бранда ще се активизират и във време на криза. Нещо повече - те ще говорят като експерти, защото сте ги поставили в центъра на своята бранд екосистема и ежедневно им помагате да получават нова информация. Застъпническият маркетинг помага на клиентите ви да бъдат щастливи и след това да капитализира това щастие, за да постигнете вашите бизнес цели. Такъв тип техника е по-автентична от традиционния маркетинг, защото е подсилена от реални човешки връзки. По време на семинара ще научите каква е ролята на застъпническия маркетинг във вашия бизнес, как да изградите мрежа от посланици на бранда, които да говорят за вас, как да помогнете на посланиците на бранда да говорят като експерти, какви платформи за автоматизация на съдържанието съществуват на пазара, как да удвоите ангажираността в социалните мрежи, реални примери от IT сектора и успехи чрез застъпнически маркетинг. Семинарът може да гледате онлайн
тук.
Събития

Бизнес платформата Work It OUT на фондация GLAS и студиото за бизнес редизайн launchlabs Sofia ви канят на интерактивна виртуална работилница Business as Unusual: Collaboration and D&I for Virtual Teams на 30 април. Това е практическа сесия, която събира на едно място част от опита на launchlabs във виртуалните начини на работа и познанието на GLAS в темата за многообразието и приобщаването на работното място. По време на онлайн събитието вие ще научите как да провеждате интерактивни онлайн срещи, да поддържате енергията и постигате резултати; инструменти за гъвкава, креативна и ефикасна съвместна работа; най-подходящите платформи за онлайн колаборация и как те се комбинират за различен тип срещи; как ситуацията променя D&I практиките. Тъй като това е практическа интерактивна работилница, броят на участниците е ограничен до 20. За да участвате в работилницата, е необходима предварителна регистрация оттук. Събитието ще се проведе от 14:00 до 16:00 часа чрез програмата Zoom. Пълна информация може да намерите тук.

EUthVoice е кампания за Деня на Европа (9 май) на международната хуманитарна неправителствена организация People to People International "Smiles". Чрез направата и разпространението на видео, включващо младежи от различни европейски държави, целта на инициативата е да разбие стереотипите относно възрастта, все повече млади хора да осъзнаят колко възможности имат пред себе си и че животът им не бива да бъде диктуван от някого друг. Възможности, които Европа им дава - да пътуват, да се включват в обучения, програми, организации, да добиват нови знания и контакти, а най-вече - да откриват себе си. Ако си младеж между 14 и 29 г. и проявяваш интерес да се включиш в инициативата, всичко което трябва да направиш е да изпратиш кратко видео с времетраене около 30 секунди, съдържащо как държиш табелка или лист хартия с ясно написан стереотип или твърдение и си с тиксо на уста. В следващия момент трябва да премахнете тиксото и да представите кратки аргументи, които оборват стереотипа/твърдението. Например "Европа ни дава възможност да разбием този стереотип". Ако имате възможност, може да споменете европейски институции, проекти или възможности, за които знаете или от които сте се възползвали с цел тези програми да се разпространят сред аудиторията, за да може повече хора да се включат в тях. Езикът, на който трябва да говорите и да надпишете табелката, трябва да е английски. Видеата изпращайте на имейл ptpi2019ec@gmail.com до 2 май включително, като в имейла напишете възрастта си и от коя държава сте. Всякакви въпроси може да изпращате на имейл ptpi2019ec@gmail.com или Facebook страницата PTPISmiles.

Все още актуални възможности за развитие от рубриката от миналата седмица:
Повече информация за тях можете да намерите тук.

Mondlez Bulgaria набира стажанти в сферата на инженеринга и мениджмънта. Програмата стартира през юни 2020 година. Ако се интересувате от възможността, кандидатствайте през сайта на Karieri.bg.

Минната компания за добив и обогатяване на медни руди "Асарел-Медет" обявява стажантската си програма "Мечтай, вярвай, опитай!". Желаещите да участват трябва да подадат заявление, CV и мотивационно писмо на sboev@asarel.com или да изпратят документите си на адрес: 4500, гр. Панагюрище, пл. "Асарел". Срокът за подаване на документите е до 15 май 2020 г. Повече информация за стажантската програма може да намерите на Karieri.bg.

ABC Design & Communication организира безплатен онлайн семинар "Корпоративно лидерство във време на криза" на 28 април от 15:30 часа. Линк за достъп ще бъде изпратен по мейл до всички, които са се регистрирали през формата на този сайт. Регистрации са възможни до 27.04. Повече за уебинара вижте тук.

Иновативна програма разкрива изпитани подходи за професионална и личностна трансформация в уюта на дома ни. Всички теми, включени в програмата "Бъди дизайнер на живота си", както и следващите дати, в които можете се включите в нея през април, можете да откриете тук.

ИК "Труд и право" и НКЦ "Решение" организират учебен уебинар по трудови отношения и социално осигуряване. Уебинарът ще се проведе на 28 и 29 април. Двамата лектори доц. д-р Андрей Александров и Димитър Бойчев ще засегнат актуални въпроси на трудовите отношения в условията на извънредно положение. Пълната програма на уебинара може да видите тук. За да се регистрирате за участие, влезте тук. Пълна информация може да намерите тук.

Център за кариерно развитие на НБУ организира виртуалния форум "Кариери и студенти 2020" на 28 април. Нужно е да влезете от 11:00 до 16:30 на 28 април в платформата Moodle НБУ. Повече за форума вижте тук.

Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2020 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2020 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly