С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (4 - 10 май)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите най-актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си. Ако и вашата компания предлага подобни възможности, изпратете ни повече информация на karieri@karieri.bg.

Стажове

Американският колеж в София обявява конкурс за стажант-учител по български език и литература от учебна година 2020-2021. Нужно е кандидатите да имат завършено образование по специалността "Българска филология" и предишен опит като преподавател. Необходимите документи за кандидатстване са CV, копие на диплома за завършено висше образование и други квалификации, една препоръка и актуална снимка. Кандидатства се на acs@acsbg.org до 25 май. Допълнителна информация може да получите на 02/434 10 10; 434 10 11 и www.acs.bg. Вижте обявата тук.

Фондация "Тръст за социална алтернатива" набира учители доброволци по английски език. Инициативата е част от мерките по международния проект "Първи стъпки за професионално развитие". Доброволците ще преподават два пъти седмично английски език на младежи от следните населени места: София, Пазарджик, Пловдив и Сливен. Нужно е кандидатите да имат опит в преподаването и работата с младежи и много добри познания по английски език. За да кандидатствате, изпратете писмо на lgeorgieva@tsa-bulgaria.org. Крайният срок за кандидатстване е 31 май. Повече информация може да намерите тук.

Доброволчество

Едногодишен доброволчески проект към Social Hackers Academy в Атина, Гърция. Доброволците могат да започнат по всяко време, когато са готови, дори и дистанционно към момента. Помогнете да се даде възможност на бежанците и уязвимите групи чрез обучителни програми за дигитални умения. Ще има 3 назначавания, като всяко ще бъде с продължителност 12 месеца. Екипът на Social Hackers Academy цели да интегрира младите хора към културата и пазара на труда чрез образование. Нужно е участниците да са граждани на стана от Европейския съюз, изправени пред каквито и да е трудности в живота си, като културни различия, някаква неспособност или инвалидност, икономически обстоятелства, бежанци, социално обстоятелства. Доброволците ще бъдат включени в ежедневните активности на Social Hackers Academy и ще получат добри знания в 3 основни категории: Нови технологии, дигитални компетенции; Интеграция на бежанците; Проблеми на пазара на труда (кариерно ориентиране / младежка безработица). Проектът покрива разходите за настаняване в споделен обзаведен апартамент. Участниците ще получават 300 евро месечно за лични разходи и разходи за храна. Разходите за пътуване ще бъдат възстановени. Повече информация може да намерите в инфо пакета. За да кандидатствате, попълнете апликационната форма. Може да изпратите кандидатурите си в периода 1 април 2020 - 1 април 2022.

Конкурси

Катедра "Социология" при Философския факултет на Югозападния университет "Неофит Рилски" организира Национален конкурс за есе в областта на социалното познание. Участниците могат да развият една или повече теми под формата на есе, темата е свободно избрана от областта на образованието, семейството, политиката, религията, масовите комуникации, общуването между поколенията, пазара на труда, миграция и др. Есето трябва да бъде с обем от 3 до 5 страници. Отличените разработки получават сертификат за постижения и право за записване в специалност Социология на Югозападен университет "Неофит Рилски" в Благоевград. За да участване, изпратете есето си на gerian@swu.bg; vmilenkova@swu.bg. Крайният срок за участие е 31 май. Пълна информация може да намерите на страницата на Югозападен университет "Неофит Рилски".

Японската фондация Goi Peace организира международен конкурс за есе на тема "Писмо от мен през 2030 г.". Конкурсът се провежда под патронажа на Министерство на образованието, културата, спорта, науката и технологиите на Япония и ЮНЕСКО. Есетата следва да бъдат оригинални, непубликувани и изпратени на английски, френски, немски, испански (до 700 думи) или японски език (до 1600 знака). Надпреварата има две възрастови категории: деца на възраст до 14 години; младежи на възраст от 15 до 25 години. Във всяка от двете категории ще бъдат раздадени по: една първа награда в размер на 100 000 йени (900 щатски долара); две втори награди; пет трети награди. Спечелилите първо място ще бъдат поканени на церемонията по награждаване в Токио през ноември 2020 г., като пътните разходи ще бъдат поети от организаторите. За да участвате, изпратете есето си тук. Крайният срок за кандидатстване е 15 юни. Повече информация може да намерите тук.

Участвай в "IP Играта" с твоята фирма на бъдещето. "IP: Why Should I Be Bothered?" организира конкурс за направата на фирма. Ако искате да участвате, измислете фирма на бъдещето, какво представлява тя и как се казва, направете лого, харесай страницата на организацията във Facebook и качи снимка с логото на фирмата на стената на организатора. В описанието на снимката представи фирмата, търговското наименование и с какво се занимава. Покани трима приятели да се включат в играта, чрез таг в качената снимка. Те ще имат 10 дни да се включат в играта. В играта имат право да се включат всички лица на територията на България, Испания и Португалия, които са на възраст от 15 до 24 години. Пълните правила може да намерите тук. Крайният срок за участие е 31 май.

На 5 и 6 юни в Националния дворец на културата в София ще се проведе "Академия за иновации". Проектът функционира на принципа на факултета по иновации d.school в Станфорд - изнесена образователна програма и учебна инициатива за студенти и преподаватели от различни специалности и всички университети в България, в която студентите усвояват в интензивен курс знания за иновации и представят свои стартиращи проекти пред жури от преподаватели, бизнеса и неправителствени организации с идеална цел. Основните теми ще бъдат в сферата на естествените, хуманитарните, социалните, технологичните и инженерни науки, бизнес администрация и икономика, изкуства. Могат да участват младежи от университетите в цялата страна, като те ще трябва да разработят своите идеи под формата на кратки 15-минутни презентации и демо версии на продукти и услуги. Надпреварата се случва в 24 часа под менторството на журито, партньори и членове на екип. Във връзка с наложените извънредно положение и карантина в България, имайте предвид, че ако до датите 5-6 юни няма промяна в страната, събитието за креативни и приложими идеи на студенти ще се проведе онлайн. Какво значи това? Вашите идеи и презентации, ще бъдат качени на уебсайта на академията; Ще работите с менторите си дистанционно; Журирането ще се случи изцяло онлайн в Google форма; Резултатите и класирането на отборите ще бъдат обявени във Фейсбук и на събитието. Предварителна регистрация за отбори (с до 5 участници) на сайта на академията. Крайният срок за регистрация е края на месец май 2020 година. Повече информация може да намерите тук.

Обучения

Junior Achievement Bulgaria организира проекта NEETs in Entrepreneurship. В рамките на проекта, 1600 младeжи, които не учат и не работят (NEETs), ще получат обучение и подкрепа за започване на първа работа, кариерно развитие и стартиране на собствен бизнес. Нужно е кандидатите да са на възраст между 18-29 години, да не работят и не посещават форма на образование и обучение. Програмата се фокусира върху тези, които не са преминали бакалавърски изпит или имат ниско образование и/или квалификация в селските райони, малките градски или необлагодетелствани общности от икономическа гледна точка. Програмата включва серия уебинари и онлайн менторски сесии, както и да се свържат с компании от реалния бизнес. За да кандидатствате, попълнете апликационната форма. Повече информация може да намерите тук.

Обучение "Бъде отговорен - млади предприемачи в туризма". Проектът е за идеи за отговорен туризъм - туризъм с отношение към хората, природата, културата, икономиката. Инициативата предоставя подкрепа към младите хора, които да разгърнат своите идеи и проекти в сферата на отговорния туризъм, да развият предприемаческите си умения, да дадат пространство на своето вдъхновение да променяте своята среда и света. Като участници вие получавате обучение в отговорния туризъм, работа с опитни и вдъхновяващи ментори от областта на коучинга и бизнеса, работа в група и самостоятелно, защитена среда и разнообразни инструменти за развитие на идеи и проекти, взаимодействие с членове на БААТ, експерти в Отговорния туризъм, подкрепа от екипа на проекта. Нужно е кандидатите да са на възраст между 18 и 35 години, да са готови да поемат ангажимент и отговорност към себе си и проекта и да имат сериозно намерение. В рамките на 2 месеца ще преминете през цялостния процес по дизайн на работна бизнес инициатива до етап прототип. Комуникацията ще се осъществявана основно онлайн чрез групови срещи и работа с ментор по ваш избор. За май месец груповите срещи през седмицата ще са в рамките на 2 часа привечер, 18.00 - 20.00 (11, 13, 19, 21, 27.05), през уикенда - събота и неделя (16-17,30-31.05), в рамките на 3 часа, 16.00 - 19.00 ч. За да кандидатствате със своя идея в сферата на туризма, с вашата мотивация и желание за развитие, смелост и отвореност за учене, попълнете апликационната форма - първи кръг; Втори кръг - онлайн среща с екипа на проекта; Трети кръг - Сформиране на групата - до 10 май 2020 г. Крайният срок за кандидатстване е 6 май. Повече информация може да намерите тук.

Фондация "Каузи" организира дистанционен практически курс по предприемачество. Съдържанието е разработено въз основа на 10-годишния опит на обучителния екип на фондацията и отразява наблюденията и изводите, направени след подготовката на 800+ начинаещи предприемачи за започване на самостоятелна стопанска дейност. Дистанционният практически курс по предприемачество, цели да даде базови практически знания и умения за планиране, стартиране и управление на бизнеса като обхваща основни теми и насоки от предприемачеството. Състои се от 5 модула, които могат да се ползват независимо един от друг или в своята цялост. Всеки от модулите включва самостоятелно задание и финално задание за цялостен разработен бизнес план с възможност за получаване на сертификат. Записалите се за всичките 5 модула от обученията могат да се включат в безплатен бонус модул: Разработване и управление на проекти с донорско финансиране. Цената на всеки модул е 45 лв. без ДДС. Регистрирайте се за участие тук. Повече информация може да намерите тук.
Събития

На 5 май от 15:00 ч. Капитал и Кариери организират уебинар на живо на тема "Как да се погрижим за хората и културата в компанията по време на криза". Уебинарът ще се проведе с участието на: Мария Атанасова, директор "Човешки капитал" за региона EMEA, Progress; Виктор Фачев, директор "Човешки ресурси", SiteGround; Катерина Шопова, директор "Човешки ресурси" в Lidl Bulgaria; Анелия Димова, ръководител "Човешки ресурси Югоизточна Европа", Аурубис България. В новата реалност на дистанционна работа HR специалистите се сблъскват с непознати до този момент предизвикателства. Те трябва да съхранят културата в организацията, да поддържат хората ангажирани, да им помогнат да се справят със стреса от несигурността, която обхваща всеки елемент от живота ни. HR мениджъри от различни компании ще споделят практични идеи и инструменти как да се погрижим за служителите си по най-добрия начин в настоящите условия. Събитието е безплатно, но изисква задължителна регистрация тук: https://bit.ly/2VzY8lO. Акцентите ще бъдат върху това как да запазим корпоративната култура и да останем верни на ценностите на компанията, как да помогнем на хората в компанията да останат мотивирани и продуктивни, как да запазим преживяването на служителите във виртуална среда, как ефективно да управляваме работните процеси от разстояние в малки и големи екипи и много други.
Можете да зададете своя въпрос към участниците предварително тук: https://bit.ly/2KuEcdJ. Пълна информация за уебинара може да намерите тук.

Все още актуални възможности за развитие от рубриката от миналата седмица:
Повече информация за тях можете да намерите тук.

Компанията Tek Experts отваря над 100 свободни позиции за офиса си в София, за които можете да кандидатствате още сега и да започнете работа от вкъщи. За контакт и повече информация влезте на сайта на компанията или потърсете Гинка Матева, Маркетинг Мениджър, Tek Experts: ginka.mateva@tek-experts.com, тел: +359899580952.

Германското министерство на образованието и науката организира за 11-та година наградата "Green Talents Award". За да кандидатствате, попълнете апликационната форма. Крайният срок за кандидатстване е 19 май. Пълна информация може да откриете на страницата на инициативата.

EUthVoice е кампания за Деня на Европа (9 май) на международната хуманитарна неправителствена организация People to People International "Smiles. Видеата изпращайте на имейл ptpi2019ec@gmail.com до 2 май включително, като в имейла напишете възрастта си и от коя държава сте. Всякакви въпроси може да изпращате на имейл ptpi2019ec@gmail.com или Facebook страницата PTPISmiles.

Mondlez Bulgaria набира стажанти в сферата на инженеринга и мениджмънта. Програмата стартира през юни 2020 година. Ако се интересувате от възможността, кандидатствайте през сайта на Karieri.bg.

Минната компания за добив и обогатяване на медни руди "Асарел-Медет" обявява стажантската си програма "Мечтай, вярвай, опитай!". Желаещите да участват трябва да подадат заявление, CV и мотивационно писмо на sboev@asarel.com или да изпратят документите си на адрес: 4500, гр. Панагюрище, пл. "Асарел". Срокът за подаване на документите е до 15 май 2020 г. Повече информация за стажантската програма може да намерите на Karieri.bg.

Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2020 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2020 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly