С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (11 - 17 май)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите най-актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си. Ако и вашата компания предлага подобни възможности, изпратете ни повече информация на karieri@karieri.bg.
Стажове

Сдружение "Тук-там" си търси стажант за лятната практика. Стажантът ще участва в поне три маркетинг кампании, трябва да споделя креативни идеи, да съдейства с комуникационната кампания в социалните мрежи, да участва в процеса по подбор на получените кандидатури, да подпомага цялостната организация на основните събития на сдружението през лятото. Нужно е кандидатите да имат отлични умения за планиране и организиране на времето и спазване на срокове, отлични устни и писмени комуникативни умения, нагласа за постоянно усъвършенстване и желание за развитие. Стажът ще се проведе между 1 юни и 30 септември 2020 г., позицията е неплатена. В края стажантът ще получи официален документ, удостоверяващ проведения стаж, както и препоръка. Кандидатства се със CV и кратко мотивационно писмо на yuliya@tuk-tam.bg до 18 май. Повече подробности за стажа може да намерите на Karieri.bg.

Доброволческа програма за студенти "ТАНДЕМ" набира студенти и ученици за ментори. Организацията предлага пространство за социална и културна ориентация чрез индивидуален подход за преодоляване на езиковата бариера за мигранти и лица, търсещи или получили международна закрила. Нужно е кандидатите да са студенти или ученици (11 или 12 клас), да споделят ценностите на доброволчеството, да имат опит или желание за работа с хора от различни култури, да са готови да научат нови неща - програмата предвижда начално обучение и среща за междинна оценка, да имат възможност да провеждат срещите онлайн (при необходимост), да са отворени към света и да виждат в предизвикателствата възможности за растеж и промяна. За да кандидатствате за ментор, попълнете апликационната форма. Крайният срок е 15 май. А ако искате да намерите ментор, с който да направите своя тандем, попълнете формуляра за участие за бенефициенти. Повече информация може да намерите тук.

Търсят се млади хора, които искат да станат посланици на проекта "Game on | Do not let climate change end the game". Организацията предлага обучение за въздействието на климатичните промени, менторска подкрепа в създаването, редакцията и визуализацията на твоята работ, маркетинг и комуникационна подкрепа - популяризиране на твоите идеи чрез публикации в социалните мрежи и в някои от най-добрите български медии, включване в специално организирани събития - лагери сред природата, застъпнически дейности, културни и спортни събития, финансиране на твои пътувания в България с цел събиране на данни, създаване на журналистически материали или лични интервюта със засегнати общности и т.н., за да реализираш твоето проучване или идеята си, възможност за международен обмен с други млади хора от 8 държави в Европа и съвместно участие в срещи на високо равнище за политиките за климата, шанс за двама от вас да пътуват до Латинска Америка, където да направят собствено проучване в едни от най-засегнатите от климатичните промени страни. Нужно е кандидатите да се интересува от климатичните промени, да имат желание за изучаване тяхното въздействие върху българското общество и природа, интерес към науката, предприемачеството или изкуството, да са на възраст между 18 и 35 години. За да кандидатствате, попълнете апликационната форма, крайният срок е 22 май. Повече информация може да намерите тук.

Стани обучител в "Зона 21". Звеното за обучители на "Зона 21" е среда за взаимна работа и сътрудничество между експерти в сферата на образованието и работа с целева група 15-29 години. Обучителите ще имат възможност да бъдат част от общност на професионалисти със сходни ценности и принципи на работа, с които заедно да създават качествени обучителни програми за млади хора, ще получат подкрепа и координация на цялостния процес от екипа на "Зона 21", а освен това ще имат пространството за творчество и креативност. Обучителите, част от Pool of Trainers, ще получават възнаграждение при провеждане на обучителни събития, подкрепа при провеждане на собствени събития в "Зона 21" и позициониране сред партньори и клиенти с възможност за допълнителни ангажименти. Кандидатите трябва да имат поне 2-годишен опит в създаването и провеждането на обучения, експертиза и холистичен подход при развитието на компетентности. Кандидатствайте като попълните този формуляр, крайният срок е 14 май. Повече информация може да намерите тук.

Конкурси

Започва процедурата по набирането на кандидатури за ежегодния конкурс на L'Oréal-UNESCO: "За жените в науката" за 2021 г. Наградите ще бъдат присъдени на пет жени за изключителни заслуги в областта на физиката, математиката и информатиката. Всяка жена лауреат на наградата ще получи парична награда от 100 хил. евро за приноса си в развитието и прогреса на науката по време на специална церемония през м. март 2021 г. От началото на тази програма през 1998 г. с наградата са удостоени 112 жени лауреати, три от които са получили Нобелова награда. Кандидатстването се извършва само чрез онлайн платформата https://www.forwomeninscience.com/en/awards, където се регистрират всички необходими за целта документи (на английски език). Новите потребители на платформата трябва да създадат свой идентификатор и парола за достъп. Крайната дата за подаване на кандидатурите е 31 май 2020 г. Само документите на участници, постъпили преди тази дата, ще бъдат разгледани. Документи на хартия не се приемат. За повече информация може да се запознаете с Регламента на програмата.

Германското министерство на образованието и науката дава за 11-та година наградата "Green Talents Award". Това е международен форум за високите потенциали в устойчивото развитие, който кани пионери в науката да кандидатстват с техните иновативни проекти. Почитайки 25 млади международни изследователи всяка година, инициативата успешно насърчава глобалния обмен на иновативни зелени идеи в областта на устойчивостта. Участниците трябва да предложат с проектите си как науката и проучванията могат да допринесат за повече устойчиво развитие. Кандидатите трябва да са магистри, докторанти, постдокторанти и млади професионалисти, с не повече от три години професионален опит, със силен интерес към устойчивото развитие, с перфектен английски език. Желаещите да участват трябва да не са немски граждани и да не живеят в Германия. Избраните таланти ще бъдат поканени да участват на Green Talents Science Forum 2020 през октомври в Германия, ще имат възможността да прекарат до 3 месеца в Германия на място по свой избор, където да провеждат проучването си, и ще получат достъп до мрежата на алумни на Green Talents. За да кандидатствате, попълнете апликационната форма. Крайният срок за кандидатстване е 19 май. Пълна информация може да откриете на страницата на инициативата.

Обучения

My Education Club и PRoWay Communications Agency организират онлайн обучението "PR за предприемачи и стартъпи" на 12 май от 12:00 часа. Обучението ще се проведе онлайн чрез специален линк за достъп. По време на събитието водещият PR експерт и преподавател Стоян Стоянов ще обясни как да достигнем до медиите, когато сме непознати и в началото, как да реализираме медийни участия с минимален бюджет, стратегия за маркетиране на начинаещ бизнес - специфика на медийния пазар в България, активности в социалните мрежи, нетуъркинг, как да построим успешен личен бранд и да продаваме през моето/своето АЗ, как да спечелим доверието на клиентите и партньорите чрез използването на няколко PR инструмента. Регистрирайте се безплатно за онлайн събитието от тук. Повече информация за обучението вижте на този линк.
Събития

Британският съвет организира на 17 май или т.нар. Ден 0 кратка серия от събития, които ще бъдат излъчени онлайн на живо. Програмата включва събития, свързани с COVID-19 от различни перспективи, както и националния финал на конкурса за комуникация на наука FameLab. Всико за тях - на уебсайта sofia.science, както и във Facebook страницата на фестивала. Заради пандемията от коронавирус десетото издание на Софийския фестивал на науката се отлага за 26 - 29 септември 2020 г.

Организацията "Студентски живот - София" организира "Публично говорене: уебинар за студенти" на 11 май от 19:00 часа. Събитието ще се фокусира върху публичното говорене: едно от топ уменията, необходими както за изнасяне на презентация в университета, така и за участие в театрален спектакъл, представяне на своите планове в бизнес среда или осъществяване на успешни продажби. Настоящият уебинар няма да представлява лекция, а истински тренинг, изграден в голяма степен от самите участници. За провеждане на уебинара ще се използва приложението Zoom. За целта е нужно да последвате линка. Събитието е безплатно, но след задължителна регистрация, която се прави чрез съобщение към Facebook страницата на "Студентски Живот - София" със своите име, години, университет, специалност и курс. Телефон за контакти: Кремена Димитрова, 0877 774108. Повече информация може да намерите тук.

Гледайте безплатно семинар на тема "Личен брандинг: Вдигнете кариерата си на следващо ниво", който ще се излъчи нa 14 май 2020 г. (четвъртък) от 19:00 часа с лектор Етиен Янев. По време на семинара ще научите какви са основните принципи зад всеки успешен личен бранд, как да идентифицирате вашите силни страни, как да се сприятелите с медиите и започнете да си партнирате с тях, изграждане на изключителна стратегия за социалните медии, прочит, анализ и подобрение на вашата дигитална следа, създаване на онлайн бизнес чрез вашия личен бранд. Семинарът може да гледате онлайн от този линк. Пълна информация вижте тук.

E-commerce Success Foundation организира онлайн лекцията "Как да пишете продаващи текстове за уеб: основни правила", която ще се проведе на 27 май от 19:00 часа. По време на събитието ще разберете как трябва да построите текст, за да може да привлечете вниманието на аудиторията, кои са трите ключови въпроса, на които трябва да си отговорите, преди да започнете да пишете, какво общо има писане за уеб с умението да водите разговор и кое действа безотказно при създаването на текстове за уеб. По време на лекцията ме може да задавате и въпроси. Лекциите във формата RE-COMMERCE SUCCESS са безплатни. Можете да ги гледате онлайн тук.

Все още актуални възможности за развитие от рубриката от миналата седмица:
Повече информация за тях можете да намерите тук.

Американският колеж в София обявява конкурс за стажант-учител по български език и литература от учебна година 2020-2021. Кандидатства се на acs@acsbg.org до 25 май. Допълнителна информация може да получите на 02/434 10 10; 434 10 11 и www.acs.bg. Вижте обявата тук.

Фондация "Тръст за социална алтернатива" набира учители доброволци по английски език. За да кандидатствате, изпратете писмо на lgeorgieva@tsa-bulgaria.org. Крайният срок за кандидатстване е 31 май. Повече информация може да намерите тук.

Едногодишен доброволчески проект към Social Hackers Academy в Атина, Гърция. Повече информация може да намерите в инфо пакета. За да кандидатствате, попълнете апликационната форма. Може да изпратите кандидатурите си в периода 1 април 2020 - 1 април 2022.

Катедра "Социология" при Философския факултет на Югозападния университет "Неофит Рилски" организира Национален конкурс за есе в областта на социалното познание. За да участване, изпратете есето си на gerian@swu.bg; vmilenkova@swu.bg. Крайният срок за участие е 31 май. Пълна информация може да намерите на страницата на Югозападен университет "Неофит Рилски".

Японската фондация Goi Peace организира международен конкурс за есе на тема "Писмо от мен през 2030 г.". За да участвате, изпратете есето си тук. Крайният срок за кандидатстване е 15 юни. Повече информация може да намерите тук.

Junior Achievement Bulgaria организира проектът NEETs in Entrepreneurship. За да кандидатствате, попълнете апликационната форма. Повече информация може да намерите тук.

На 5 и 6 юни в Националния дворец на културата в София ще се проведе "Академия за иновации". Предварителна регистрация за отбори (с до 5 участници) на сайта на академията. Крайният срок за регистрация е края на месец май 2020 година. Повече информация може да намерите тук.

Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2020 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2020 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly