С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (18 - 24 май)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите най-актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си. Ако и вашата компания предлага подобни възможности, изпратете ни повече информация на karieri@karieri.bg.
Стажове

Започва проект "Студентски практики - Фаза 2", финансиран от Оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж" 2014-2020. Проектът се изпълнява от Министерството на образованието и науката, в партньорство с 43 висши училища в България. В първата фаза участваха 6118 работодатели, които проведоха практическо обучение в реална работна среда на над 46 хил. студенти. Проектът цели осигуряване на допълнителна практическа подготовка в реална работна среда на студенти от българските висши училища и допринася за създаване и укрепване на ефективни партньорски взаимоотношения между висшите училища и работодателите. Работодателите, от своя страна, получават благоприятна възможност да проверят предварително способностите на евентуалните си бъдещи служители. В проекта, в качеството си на работодател, могат да са юридически лица със стопанска или нестопанска цел, регистрирани по българското законодателство в Търговския регистър или в други нормативно утвърдени регистри, минимум 6 месеца преди регистрацията си в информационната система на проекта. Практиката на студентите се осъществява в рамките на 240 астрономически часа. След успешното й приключване проектът издава на студента удостоверение за успешно приключило обучение и му се изплаща стипендия в размер на 600 лв. Работодателят няма финансови ангажименти към практиката, но има ангажимент да излъчи сред служителите си "ментор", който да наставлява работата на студентие/ите по време на практическото обучение. Работодателите, които желаят да се включат в проект "Студентски практики - Фаза 2", могат да се регистрират в електронната платформа, където могат да получат и повече информация за проекта. Всеки студент може да разгледа възможностите за стаж тук, след регистрация.

Стипендии

Фондът за стипендии "Иди, учи и се върни" на сдружение "Тук-Там" подкрепя мотивирани българи да продължат образованието си с магистратура в чужд университет и след това да се реализират в България. Фондът има за цел да направи дългосрочна инвестиция в бъдещето на България, тъй като залага на качественото образование и придобиването на чуждестранен опит като инструмент за развитието на страната. През 2020 г. ще се проведе петото издание, в което чрез конкурс ще бъдат раздадени 4 стипендии - всяка в размер на 10 хил. лв. След успешно завършване на магистратурата си стипендиантите се ангажират да се завърнат в България и да работят по специалността си. Кандидатите трябва да имат българско гражданство, да притежават бакалавърска степен, придобита между 1 януари 2015 г. и 31 юли 2020 г., да могат да предоставят потвърждение за прием в университет с начална дата на курса на обучение през 2020 г. и да притежават ниво B2 или по-високо на езика, на който ще се провежда обучението. Предимство ще бъде дадено на тези, които до момента не са учили в чужбина и за които стипендията е от решаващо значение. Кандидатства се с формуляр, CV и мотивационно писмо до 5 юни 2020 г. Документите трябва да бъдат оформени по следния начин: IvanIvanov_FundTT_CV и IvanIvanov_FundTT_CoverLetter. Самото кандидатстване се извършва оттук. Детайли за конкурса може да намерите тук.

Общественият борд на TELUS International в България ще разпредели общо 170 хил. лв. в подкрепа на общностите, засегнати от COVID-19. Проектите следва да са с фокус върху значителен брой хора или групи, засегнати от кризата, породена от COVID-19, както и реалистични по отношение на правните, технологичните и научните аспекти на предложените в тях решения, така че да е възможно да стартират до 1 октомври 2020 г. Нужно е кандидатите да са фондации, сдружения и други юридически лица с нестопанска цел, финансирането е достъпно за едногодишни проекти/програми, максималният размер на финансиране не повече от 15 хил. лв. Пълните правила за кандидатстване можете да видите тук. Екип "Корпоративна социална отговорност" на TELUS International Europe в България ще проведе онлайн уъркшоп на 20 май, по време на който организациите с нестопанска цел ще имат възможност да получат повече детайли относно кандидатстването. Уъркшопът е с предварително записване и капацитет до 40 участници. За да кандидатствате, попълнете апликационната форма и я изпратете на на telusinternationalCB@telusinternational.com или на csr.bg@telusinternational.com. Крайният срок за кандидатстване е 1 юни. Повече информация може да намерите тук.

Конкурси

Българска фондация "Биоразнообразие" обявява конкурс за графичен дизайн с фокус върху климатичните промени. Чрез визуални и/или копирайтинг решения, дизайните трябва да комуникират по свой начин каузата за намаляване на климатичните промени и да помогнат за въвличане на младите хора към темата. Най-добрата концепция ще бъде споделена върху тениски, чанти и други продукти с екологично послание и мисия. Приема се както единичен дизайн, който може да бъде адаптиран към различните продукти, така и индивидуални такива (за тениска, торбичка, метална сламка, канче, стикер), които да са обединени от обща концепция. Конкурсът е отворен както за индивидуални, така и за групови проекти. В него могат да се включат професионалисти, студенти и всички останали креативни хора като няма ограничение във възрастта. Екипът на проекта ще разгледа постъпилите предложения и ще подбере 5-те най-добри. В началото на юни на Facebook страницата на Българска фондация Биоразнообразие ще стартира онлайн гласуване за публиката, която ще избере своя фаворит. Авторите и/или колективите на избраните графични дизайни ще получат символична парична награда от 250 лв., но и възможността да отправят послание за климатичните промени и биоразнообразието, което да достигне до глобалната аудитория чрез партньорските канали на GameOn. Като подарък от БФБ ще получат първите бройки от произведените материали. За да кандидатствате, изпратете дизайна си в jpeg или png формат на gameon@biodiversity.bg или като качите работата си в социалните мрежи (Facebook, Instagram) с хаштаг #gameon #дизайнскауза #climatechange. Крайният срок е 25 май. Повече информация може да намерите тук.

"БГ Бъди активен" обявява конкурс за дизайн на оригинални, въздействащи и забавни табели/знаци, които да подтикнат гражданите към по-отговорно поведение спрямо заобикалящата ни среда. Конкурсът е част от дългосрочната програма на "БГ Бъди активен" - "Място България", целяща да фокусира вниманието на обществото върху нуждата от промяна на публичните пространства в малки и големи населени места чрез активизиране на местните общности, използвайки подхода на т.нар. placemaking. Конкурсът е отворен за всички студенти и професионалисти с сферата на графичния дизайн и сходни на него области. Всеки автор е нужно да представи поне 1 предложение за всяка от трите теми, но максимум до три предложения за тема. Всички проекти трябва да са създадени специално за този конкурс и да не са участвали в други конкурси преди това. Теми на конкурса: Тема 1: Чиста градинка/парк; Тема 2: Кучето е отговорност; Тема 3: Фасове. Наградите са съответно: 1-во място: Едногодишен абонамент за Masterclass; 2-ро място: 300 лв.; 3-то място: 100 лв. За да кандидатствате, изпратете дизайна си в дигитален формат - jpg, png или pdf, 300 dpi на електронен адрес content@bgbeactive.org. Крайният срок е 31 май. Решението на журито ще бъде взето на 15 юни. Повече информация може да намерите тук.

Обучения

SoftUni Digital организира на 18 май от 19:00 часа събитието "Как да създаваме кампании във Facebook Ads Manager". По време на семинара, който е безплатен, ще се обсъдят темите: каква е разликата между опцията Boost post и рекламна кампания във Facebook Ads Manager, кои са 3-те най-често използвани рекламни цели в Ads manager, как да създадете първата си рекламна кампания. Лектор ще е Лора Горовска, която работи Social Media Marketing Manager в 1ForFit. Семинарът може да гледате онлайн от тук.

На 22 май от 19 часа ще се проведе безплатният семинар на тема "Анализ на потребителската пътека в дигитална среда". Картата на потребителската пътека е визуално представяне на всяко преживяване, което вашите клиенти имат с вас, тя помага на бизнесите да бъдат по-емпатични и да поглеждат на своята дейност от различна перспектива. Целта на подобна карта е да определи всички потенциални болезнени точки или проблеми, с които клиентът може да се сблъска преди и след покупката на вашия продукт или услуга. Ако желаете да разберете повече за поведението на вашите потребители - какво ги мотивира, какви са техните нужди и притеснения, както и как да ги достигнете в дигитална среда, този семинар е за вас. По време на семинара ще научите: каква стойност носи картографирането на потребителската пътека за вашия бизнес, конкретна техника за създаване на карта на потребителската пътека, как да определите кои функции във вашия бизнес да бъдат включени в процеса, какво следва, след като създадете карта на потребителската пътека, как теориите на Google за "Микромоментите" и "ZMOT" (Нулев момент на истината) влияят на потребителската пътека, пример за създаване и употреба на карта на потребителската пътека. Семинарът може да гледате онлайн от тук.

ABC Design & Communication организира безплатен уебинар по имейл маркетинг. Обучението ще се проведе на 27 май от 14:00 до 15:00 часа. Уебинарът е подходящ за специалисти в сферата на маркетинга, рекламата, мениджмънта и комуникациите. Имейл маркетингът е един от основните атрибути в дигиталната комуникация на един бранд. Лектор ще бъде Жюстин Томс, мениджър бизнес развитие в ABC Design & Communication. Обучението е безплатно, но регистрацията е задължителна. След попълване на формата за регистрация ще получите мейл с потвърждение и линк за участие. Линк за достъп ще бъде изпратен до всички, които са се регистрирали. Регистрации се приемат до 26 май включително. Повече за събитието вижте тук.
Събития

9 Academy организира събитието "БързаРеакция - НПО организациите и устойчивостта им" на 19 май от 19:00 часа. #БързаРеакция е онлайн видео поредица на 9Academy във Facebook и YouTube, в която се водят разговори със собственици и мениджъри на различни по големина бизнеси в България за това как техният бизнес се справя с ефекта на COVID-19. Целта на поредицата е да събере проверени работещи добри практики и съвети от хора с богат опит и поглед над своя бранш. Следващия епизод на #БързаРеакция ще можете да гледате на живо във Facebook страницата на 9Academy. В това издание ще гостува Христо Бояджиев, съосновател на Сдружение "Тук-Там". Повече за събитието вижте тук.

Студенти, част от международна младежка организация AIESEC, организират събитие, чиято цел е да свърже младите хора с бизнеса в България. То им предоставя възможност за среща със специалисти от разнообразни професионални сфери, да се сблъскат с реални предизвикателства, пред които са изправени компаниите, и им дава възможност да получат предложение за стаж и да започнат кариерния си път. Международната младежка организация, изцяло управлявана от млади хора - AIESEC, организира събитието за 14-та поредна година. Тяхната инициатива е "Бизнесът в действие" и младите хора между 18-30 могат да участват безплатно. Как могат да се включат? Като попълнят апликационата форма (http://bit.ly/bip2019) и си дадат възможност! За повече информация може да прегледате събитието във Facebook (https://www.facebook.com/events/2246752808722415/?active_tab=about).

Все още актуални възможности за развитие от рубриката от миналата седмица:
Повече информация за тях можете да намерите тук.

Сдружение "Тук-там" си търси стажант за лятната практика. Кандидатства се със CV и кратко мотивационно писмо на yuliya@tuk-tam.bg до 18 май. Повече подробности за стажа може да намерите на Karieri.bg.

Американският колеж в София обявява конкурс за стажант-учител по български език и литература от учебна година 2020-2021. Кандидатства се на acs@acsbg.org до 25 май. Допълнителна информация може да получите на 02/434 10 10; 434 10 11 и www.acs.bg. Вижте обявата тук.

Фондация "Тръст за социална алтернатива" набира учители доброволци по английски език. За да кандидатствате, изпратете писмо на lgeorgieva@tsa-bulgaria.org. Крайният срок за кандидатстване е 31 май. Повече информация може да намерите тук.

Търсят се млади хора, които искат да станат посланици на проекта "Game on | Do not let climate change end the game". За да кандидатствате, попълнете апликационната форма, крайният срок е 22 май. Повече информация може да намерите тук.

Стартира процедурата по набирането на кандидатури за ежегодно провеждания конкурс на L'Oréal-UNESCO: "За жените в науката" за 2021 г. Крайната дата за подаване на кандидатурите е 31 май 2020 г. За повече информация може да се запознаете с Регламента на Програмата.

Германското министерство на образованието и науката организира за 11-та година наградата "Green Talents Award". За да кандидатствате, попълнете апликационната форма. Крайният срок за кандидатстване е 19 май. Пълна информация може да откриете на страницата на инициативата.

E-commerce Success Foundation организира онлайн лекцията "Как да пишете продаващи текстове за уеб: основни правила", която ще се проведе на 27 май от 19:00 часа. Лекциите в формата RE-COMMERCE SUCCESS са безплатни. Можете да ги гледате онлайн тук.

Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2020 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2020 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly