С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (26 – 31 май)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

[Pixabay.com] 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите най-актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си. Ако и вашата компания предлага подобни възможности, изпратете ни повече информация на karieri@karieri.bg.

Стажове

Групата от компании BS Group of Companies, занимаваща се със строителство, инженеринг и управление на проекти, обявява началото на стажантска програма 2020. Тя е подходящата за студенти със завършен 3-ти курс в направленията архитектура, строителство, икономика, маркетинг, инженерни и технически специалности и други, както и за току що завършили специалисти, които все още нямат опит по специалността, но имат желание да учат и да се развиват. Стажантската програма е с продължителност 3 месеца, с възможност за удължаване. Стажът е платен и може да започне във всеки един период от годината. Стажантът ще бъде включен в различни вътрешни инициативи и реални проекти. Компанията ще предложи трудови договори на добре справилите се. Кандидатства се чрез изпращането на автобиография на e-mail careers@bsgroup.bg или с използването на формата за кандидатстване на сайта. Повече информация може да намерите тук.

Фондация Open Sofia си търси стажанти в областта на писането. По време на програмата ще научите истинския процес на редакция, как се случва създаването на дигитално съдържание, как да вземате интервюта и да прави проучвания. Ще си сътрудничите с голям международен екип, разпръснат из цяла България и малко в чужбина. Нужно е стажантите да имат умения за писане на текст и опит с WordPress/CSS. За да кандидатствате, изпратете автобиографията си на info@opensofia.org. Повече информация може да намерите тук.

Стипендии

Фондът за стипендии "Иди, учи и се върни" на сдружение "Тук-Там" подкрепя мотивирани българи да продължат образованието си с магистратура в чужд университет и след това да се реализират в България. Фондът има за цел да направи дългосрочна инвестиция в бъдещето на България, тъй като залага на качественото образование и придобиването на чуждестранен опит като инструмент за развитието на страната. През 2020 г. ще се проведе петото издание, в което чрез конкурс ще бъдат раздадени 4 стипендии - всяка в размер на 10 хил. лв. След успешно завършване на магистратурата си стипендиантите се ангажират да се завърнат в България и да работят по специалността си. Кандидатите трябва да имат българско гражданство, да притежават бакалавърска степен, придобита между 1 януари 2015 г. и 31 юли 2020 г., да могат да предоставят потвърждение за прием в университет с начална дата на курса на обучение през 2020 г. и да притежават ниво B2 или по-високо на езика, на който ще се провежда обучението. Предимство ще бъде дадено на тези, които до момента не са учили в чужбина и за които стипендията е от решаващо значение. Кандидатства се с формуляр, CV и мотивационно писмо до 5 юни 2020 г. Документите трябва да бъдат оформени по следния начин: IvanIvanov_FundTT_CV и IvanIvanov_FundTT_CoverLetter. Самото кандидатстване се извършва оттук. Детайли за конкурса може да намерите тук. В статията "Как да спечелиш стипендия за обучение в чужбина" може да получите напътствия как точно да кандидатствате.

Ромският образователен фонд обявява своя ежегоден конкурс за стипендии на база академични постижения за студенти от ромски произход за академичната 2020-2021 г. Основната цел на стипендиантската програма е да допринесе за създаването на широк кръг от образовани роми с висше образование, уверени в себе си и горди със своята ромска идентичност, академично и социално ангажирани. Нужно е кандидатите към момента да са студенти или да бъдат приети като такива за получаване на бакалавърска, магистърска или докторска степен в акредитиран от държавата университет в тяхната страна, или държава на местоживеене за академичната 2020-2021 година и открито да се определят като роми. Дистанционното обучение не е допустима форма на обучение. Задочното обучение за придобиване на Бакалавърска степен не е допустимо за финансиране. Задочно обучение е допустимо за финансиране единствено за придобиване на магистърска, или докторска степен. Размерът на основната стипендия по РМУСП се определя на 80 евро за един академичен месец. За да кандидатствате, изпратете кратка биография и мотивационно писмо, както и подробна писмена работа, представляваща есе, посветено на проблемите на ромите, на адрес info@romaeducationfund.org. Нужно е попълването на електронния формуляр. Подробна информация за конкурса може да намерите тук.

Конкурси

Общински съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационен център обявяват конкурс за фотоесе на тема "Рецепта за щастие", с който ще се отбележи 26 юни - Международен ден за борба с наркоманиите и наркотрафика. До участие в конкурса се допускат автори на фотографии от цялата страна - ученици от 8 до 12 клас. Инициативата цели да провокира децата и младежите да покажат, чрез фотографии, тяхната гледна точка за важните и ценни неща в живота. Участниците ще бъдат оценявани от пет членно жури в срок от 20 до 25 юни по следните критерии: Композиция - Начинът, по който всички визуални елементи в кадъра си взаимодействат, за да постигнат изразителност и да представят достатъчно силно и ясно идеята на автора. Въздействие - Цялостното емоционално и визуално въздействие, което оказва творбата (съчетание от фотография и текст), чрез своя стил, креативност, замисъл и оригиналност. Организаторите са предвидили парични награди за 1-во, 2-ро и 3-то място. Регистрацията за участие и изпращането на снимки става на електронен адрес osnv@gabrovo.bg, крайният срок за кандидатстване е 20 юни. Повече информация може да намерите тук и в регламента на конкурса.

Обучения

Телерик Академия стартира първата в България цялостна програма за продуктови мениджъри в ИТ сектора. Програмата Telerik Academy Upskill Product Management започва на 8 септември, като в рамките на три месеца участниците ще усвоят в дълбочина процесите по създаване и управление на успешен продукт. Техни лектори и ментори ще бъдат водещи практици, които са в основата на глобално успешни софтуерни продукти и компании. Програмата е подходяща за професионалисти от различни сфери като мениджмънт на проекти, бизнес анализ, маркетинг и софтуерно инженерство, които искат да сменят професията си, както и към ИТ предприемачи и продуктови мениджъри в началото на своята кариера. Обучението е насочено и към софтуерни компании, които целят да утвърдят тези компетенции в екипите си, като инвестират в развитието и преквалификацията на своите служители. В рамките на програмата участниците ще усвоят всички ключови умения в областта на продуктовия мениджмънт. Те ще могат да изготвят план и управляват целия процес по създаването на нов или развитието на съществуващ продукт, да анализират пазара и конкуренцията, сегментират и разбират нуждите на потребителите. Кандидатите трябва да попълнят кандидатура и приложат кратка автобиография, както и да преминат онлайн тест по основи на продуктовия мениджмънт. Приемът вече е отворен през сайта на Телерик Академия и ще продължи до 9 август. Повече информация може да намерите тук.
Събития

Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) продължава със серията си от безплатни професионални уебинари. Третата подред онлайн дискусия ще се проведе на 27 май 2020 г., от 11 часа, и ще обърне внимание на много важна тема - застраховането и актуалните въпроси и предизвикателства, пред които браншът в България е изправен заради пандемията от COVID-19. Лектор на безплатния уебинар ще бъде председателят на Управителния съвет на Асоциацията на българските застрахователи и изпълнителен директор на ЗАД "Армеец" Константин Велев. Той ще разгледа и две други важни теми - методиката за определяне на обезщетенията за неимуществени вреди по застраховка "Гражданска отговорност на автомобилистите" и системата бонус-малус по тази застраховка. Местата за уебинара са ограничени. Всеки, който иска да се включи, трябва да се запише предварително до 26 май на е-мейл адрес marketing@vuzf.bg. След направена регистрация, всеки участник ще получи персонален линк за достъп до събитието.

SoftUni Digital организира на 27 май събитието "Netpeak Talks: 12.5 начина да загубиш пари в Google Ads" с лектори Женя Янкова и Наталия Стоянова. По време на семинара ще бъде разгледана темата как Google Ads може да допринесе пряко за постигане на желаните бизнес резултати или да ви разори. Точките, които ще бъдат засегнати: Къде бизнесите най-често "пропиляват" парите си в платформата на Google; Колко може да коства неправилното използване на Google Ads; Как можем да спасим бизнес, чрез правилното използване на онлайн рекламата; Какви метрики да следим, за да контролираме по-добре нашия разход в Google Ads. Семинарът, който стартира на 27 май от 19 часа, може да гледате онлайн от тук.

E-commerce Success Foundation организира уебинар "Онлайн търговията и пътуванията на фона на пандемията" на 28 май от 20 до 21 часа. По време на събитието гости ще бъдат Игнат Арсенов, главен директор "Контрол на пазара" в Комисията за защита на потребителите (КЗП), и Соня Спасова, директор Европейски потребителски център. Те ще отговарят на вашите въпроси, както и на какви са основните проблеми, с които се сблъскват потребители и търговци при онлайн поръчките в последно време, каква е голямата промяна в поведението на търговците и на потребителите, кои са основните проблеми, с които трябва да се преборят хората, чиито планове за пътуване се отложиха. Може да гледате уебинара на живо в страницата на събитието във Facebook.

"Бизнесът в действие" е интерактивно събитие, организирано от AIESEC за 15-та поредна година. Събитието ще продължи от 29 май до 7 юни. То цели да бъде мост между бизнеса и студентите. За 30.05. са подготвени online лекции, които ще бъдат водени от лектори - професионалисти в избрани актуални сфери на развитие. На 29.05., 05.06. и 06.06. ще се впуснете в решаването на реални казуси, които ще се проведат онлайн с едни от най-успелите компании в страната. Казусите ще обхванат разнообразни области. Чрез тях ще получите нови знания, възможности за стартиране на своя кариера и безброй нови запознанства. Регистрирайте се безплатно тук. Следи събитието за повече информация.

ABC Design & Communication организира безплатен уебинар на тема "Хотелиерски бизнес и дигитален маркетинг" на 4 юни от 14:00 до 15:00 часа. Уебинарът е подходящ за собственици на хотели, къщи за гости, както и за специалисти, които се занимават с продажби, маркетинг и комуникации в хотелиерския бранш. Лектори ще бъдат Жюстин Томс, мениджър бизнес развитие в ABC Design & Communication, както и Георги Кандев, Team Leader of PM Team в Netpeak Bulgaria. Необходима е предварителна регистрация тук. Линк за достъп ще бъде изпратен до всички, които са се регистрирали. Регистрации се приемат до 3.06 включително. Следете събитието и във Facebook.

Все още актуални възможности за развитие от рубриката от миналата седмица:

Повече информация за тях можете да намерите тук.

Започва проект "Студентски практики - Фаза 2", финансиран от Оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж" 2014-2020. Работодателите, които желаят да се включат в проект "Студентски практики - Фаза 2", могат да се регистрират в електронната платформа, където могат да получат и повече информация за проекта. Всеки студент може да разгледа възможностите за стаж тук, след регистрация.

Общественият борд на TELUS International в България ще разпредели общо 170 хил. лв. в подкрепа на общностите, засегнати от COVID-19. За да кандидатствате, попълнете апликационната форма и я изпратете на на telusinternationalCB@telusinternational.com или на csr.bg@telusinternational.com. Крайният срок за кандидатстване е 1 юни. Повече информация може да намерите тук.

"БГ Бъди активен" обявява конкурс за дизайн на оригинални, въздействащи и забавни табели/знаци, които да подтикнат гражданите към по-отговорно поведение спрямо заобикалящата ни среда. За да кандидатствате, изпратете дизайна си в дигитален формат - jpg, png или pdf, 300 dpi на електронен адрес content@bgbeactive.org. Крайният срок е 31 май. Решението на журито ще бъде взето на 15 юни. Повече информация може да намерите тук.

ABC Design & Communication организира безплатен уебинар по имейл маркетинг. Обучението ще се проведе на 27 май от 14:00 до 15:00 часа. Регистрации се приемат до 26 май включително. Повече за събитието вижте тук.

Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2020 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2020 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly