С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (1 – 7 юни)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите най-актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си. Ако и вашата компания предлага подобни възможности, изпратете ни повече информация на karieri@karieri.bg.

Стажове

VIVACOM търси стажант за база данни за офиса си в София. Стажантът ще работи с Oracle база данни и Informatica Power Center, които предлагат комплектен набор от технологии за извличане, обработване и агрегиране на данни, моделира на Data Marts в DWH на VIVACOM, участва в проект за създаване на различни KPI показатели за компанията, създава мапинги, workflows със средствата на Informatica Power Center и PL/SQL скриптове и процедури в Oracle. Нужно е кандидатите да са студенти 3-ти курс в областта на Компютърни науки, Информатика или Математика, с познания за работа с база данни (Oracle, MS SQL и други), запознати с основните процедури от програмирането, както и стандартите и установените методи за писане, обсъждане и документиране на програмния код, с добро ниво на английски език и добри аналитични умения. Компанията предлага стаж на трудов договор, конкурентно възнаграждение, разнообразни допълнителни придобивки, участие в доброволческа инициатива, състезания, игри и други изненади. Ако сте заинтересовани от предложението, изпратете автобиография като натиснете бутона "Кандидатствай" на сайта на VIVACOM не по-късно от 3 юни. Пълна информация вижте тук.

Компанията за производство на бойлери "Теси" организира програма за развитие на млади специалисти "Старт на кариерата". Организацията предлага възможност за работа в различни отдели и производства в рамките на 2 години, личен план за развитие на кариерата, създаден заедно с пряк ръководител, стартова заплата, както и възможност за работа в компанията след завършване на програмата. Нужно е кандидатите да са студенти в бакалавърски и магистърски програми, продължителността на стажа е от 3 до 6 месеца. Компанията осигурява ваучери а храна - 60 лв. месечно, както и служебен транспорт до гр. Шумен. Всички желаещи могат да кандидатстват за програмата на recruitment@tesy.com.

Фондация "Институт за систематично обучение през целия живот - ЛСЕИ" търси стажанти. Програмата ще подобри комуникационните ви умения и ще ви даде шанс да се запознаете с изключителни хора в тази сфера. Позицията е подходяща за студенти с малък или без никакъв опит както и за кандидати, които желаят да се включат в тази сфера и имат желание за развитие. Фондацията търси бъдещи стажанти, които да се включат в създаването на материали за блога в сайта на института, Facebook и другите социални мрежи, съобщения до медиите. Стажът е платен. За да кандидатствате, изпратете CV и мотивационно писмо на office@lse-institute.org.

Работа

Questers създава кариерни възможности в партньорство с американския финансов медиен лидер Dow Jones. С оглед на желаното бързо, но устойчиво разширяване на екипа си в България, компанията идентифицира нуждата от надежден съюзник с богат опит в привличането, мотивирането и задържането на висококвалифицирани технологични кадри. Успешното сътрудничество с News UK, чийто екип в България вече наброява над 30 човека, подкрепя избора на Questers като стратегически партньор за планирания растеж на Dow Jones. На база новото партньорство, Questers ще изгради високоефективна технологична единица, която ще работи рамо до рамо с основния технологичен екип на Dow Jones. С цел изграждането и развиването на този изключителен екип, Questers започва търсене на опитни DevOps и .Net софтуерни инженери. Новите членове на екипа ще бъдат ангажирани с разработването на динамичната платформа на Dow Jones, която предоставя най-пълната колекция от новини и данни в света. Информация за отворените позиции можете да откриете тук.

Стипендии

Фирма "Либхер - Хаусгерете Марица" ЕООД има 4 свободни стипендиантски места за следните отдели: "Конструктивен", "Технологичен", ИТ, "Развойна дейност". Компанията дава месечна стипендия до приключване на настоящата образователна степен, платен стаж през семестриалните ваканции, осигуряване на езиково обучение, трудов договор с фирмата за минимум 3 г. след дипломиране. Нужно е кандидатите да са от 2-ри или 3-ти курс бакалавърска или магистърска степен (редовна форма на обучение) по специалностите: машиностроене, автоматизация/електроника, ИТ, топлотехника, инженерна физика. От студентите се изисква добра теоретична подготовка, желание за изучаване на немски/английски език и желание за работа в промишлеността. Може да кандидатствате, като изпратите актуална автобиография и мотивационно писмо на e-mail адрес: lhm_jobs@liebherr.com или директно през сайта на компанията. Пълна информация може да получите на телефоните: тел.: +359 32 505 399 / +359 32 505 414.

"Милениум Клуб България 2020" дава стипендия на стойност 5000 лв., предназначена за подпомагане на покриването на академичните разходи на талантливи българи. Стипендията е насочена към хора, които предстои да започнат курса си на обучение през 2020-2021 г. и имат затруднения с финансирането на учебните такси или студентското общежитие. Въпреки това обаче ще бъдат разгледани и кандидатурите на вече учащи студенти, независимо от оставащия им период на обучение. Кандидатите ще бъдат оценявани по академичен успех, извънкласна дейност и ниво на финансово затруднение, което би попречило на тяхното бъдещо академично развитие. Конкретната специалност и местоположение на избраното от тях учебно заведение няма да бъдат взети предвид при избора. Стипендията е отворена за всички специалности и университети. Стипендията е еднократна и е на стойност 5000 лв. Избраният студент ще получи финансова стипендия, както и менторска подкрепа от подходящ член на "Милениум Клуб България". За да кандидатствате, изпратете следните документи на електронен адрес scholarship@millenniumclub.org: мотивационно писмо (до 800 думи), CV, включващо академични оценки и извънкласни постижения, финансова декларация (бланката е прикачена тук), препоръка от преподавател (по избор). Крайният срок за кандидатстване е 20 юни. Резултатите от конкурса ще бъдат обявени до 10 юли 2020 г. Повече информация може да намерите тук.

Конкурси

"БГ Бъди активен" обявява конкурс за дизайн на оригинални, въздействащи и забавни табели/знаци, които да подтикнат гражданите към по-отговорно поведение спрямо заобикалящата ни среда. Конкурсът е част от дългосрочната програма на "БГ Бъди активен" - "Място България", целяща да фокусира вниманието на обществото върху нуждата от промяна на публичните пространства в малки и големи населени места чрез активизиране на местните общности, използвайки подхода на т.нар. placemaking. Конкурсът е отворен за всички студенти и професионалисти с сферата на графичния дизайн и сходни на него области. Всеки автор е нужно да представи поне 1 предложение за всяка от трите теми, но максимум до три предложения за тема. Всички проекти трябва да са създадени специално за този конкурс и да не са участвали в други конкурси преди това. Теми на конкурса: Тема 1: Чиста градинка/парк; Тема 2: Кучето е отговорност; Тема 3: Фасове. Наградите са съответно: 1-во място: Едногодишен абонамент за Masterclass; 2-ро място: 300 лв.; 3-то място: 100 лв. За да кандидатствате, изпратете дизайна си в дигитален формат - jpg, png или pdf, 300 dpi на електронен адрес content@bgbeactive.org. Крайният срок е 31 май. Решението на журито ще бъде взето на 15 юни. Повече информация може да намерите тук.

Обучения

Училищата от 20 области могат да подават заявки за учители от програмата "Нов път в преподаването" на "Заедно в час" до 8 юни. Този краен срок е съобразен с повишеното търсене на нови учители и освобождаването на позиции в училищата в края на учебната година. Всички директори, които искат да включат в екипите си нови учители от програмата на организацията, трябва да подадат своите свободни позиции през формуляр на сайта на "Заедно в час". През настоящата година организацията се фокусира върху подготовката на учители в начален етап, математика, информатика, природни науки и английски език, които са и едни от най-търсените в цялата страна. Фондацията работи с общински и държавни училища (специализирани и неспециализирани), в които учениците срещат затруднения с усвояването на учебния материал, показват незадоволителни резултати на външните оценявания, имат ниска мотивация за учене и са в риск от отпадане от образователната система. В същото време това са училища, в които ръководството посреща тези предизвикателства с готовност и въпреки трудностите търси нови пътища към успеха на своите ученици. Организацията търси училища партньори, които работят за положителна промяна в българското образование и са готови да подкрепят млади и мотивирани колеги и да прилагат иновативни практики. Подробно с условията на програмата и очакванията към училищата партньори, може да разгледате на сайта на "Заедно в час".

Телерик Академия пуска първата цялостна Upskill програма за програмисти с опит и с фокус най-популярната JavaScript технология в света - React. В рамките на три месеца програмистите, които искат да надградят знанията си с React, ще се обучават по програма, валидирана от бизнеса и водена от опитни практици. Практическата ѝ насоченост дава възможност на участниците да прилагат новите си умения директно в работата си. Telerik Academy Upskill React е подходяща за фронт-енд и уеб разработчици, които искат да разширят знанията си с най-използваното и гъвкаво JavaScript решение, както и за програмисти в други сфери с поне една година опит с JavaScript, C#, Java или Python, които искат да добавят нови умения към портфолиото си. От комплексното обучение могат да се възползват и компании, които целят да подобрят своите продукти и услуги чрез надграждане на уменията на служителите си. Завършилите Alpha програмите на Телерик Академия курсисти също ще могат да се възползват от обучението. Разбирането на HTTP и Reset е задължително изискване, а познанията по JavaScript ES6+ са препоръчителни. Кандидатите трябва да подадат CV през сайта на програмата до 16 август, като част от процеса е и решаване на техническа задача. На 11 юни предстои онлайн кариерно събитие, на което желаещите да се включат в програмата ще научат повече за нея, лекторите и приема.
Събития
ABC Design организира безплатен онлайн семинар "Корпоративно лидерство във време на криза" на 17 юни от 14:00 часа. От всеки лидер се очаква да служи за пример, да ражда нови идеи и концепции, да стартира партньорства и да чертае бъдещето. Лидерите в устойчивостта са агенти на промяната, отговорни за трансформиране на техните организации от модела "не вреди" в "колкото повече добро, толкова повече приходи". На уебинара ще разберете как това се случва по време на COVID-19 и кои са примерите, които трябва да ни вдъхновяват. Линк за достъп ще бъде изпратен по мейл до всички, които са се регистрирали през формата на този сайт. Регистрации са възможни до 16 юни. Повече за уебинара вижте тук.

Все още актуални възможности за развитие от рубриката от миналата седмица:
Повече информация за тях можете да намерите тук.

Групата от компании BS Group of Companies, занимаваща се със строителство, инженеринг и управление на проекти, обявява началото на стажантска програма 2020. Кандидатства се чрез изпращането на автобиография на e-mail careers@bsgroup.bg или с използването на формата за кандидатстване на сайта. Повече информация може да намерите тук.

Фондация Open Sofia си търси стажанти в областта на писането. За да кандидатствате, изпратете автобиографията си на info@opensofia.org. Повече информация може да намерите тук.

Фондът за стипендии "Иди, учи и се върни" на сдружение "Тук-Там" подкрепя мотивирани българи да продължат образованието си с магистратура в чужд университет и след това да се реализират в България. Самото кандидатстване се извършва оттук. Детайли за конкурса може да намерите тук. В статията "Как да спечелиш стипендия за обучение в чужбина" може да получите напътствия как точно да кандидатствате.

Ромският образователен фонд обявява своя ежегоден конкурс за стипендии на база академични постижения за студенти от ромски произход за академичната 2020-2021 г. Нужно е попълването на електронния формуляр. Подробна информация за конкурса може да намерите тук.

Общински съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационен център обявяват конкурс за фотоесе на тема "Рецепта за щастие". Регистрацията за участие и изпращането на снимки става на електронен адрес osnv@gabrovo.bg, крайният срок за кандидатстване е 20 юни. Повече информация може да намерите тук и в регламента на конкурса.

ABC Design & Communication организира безплатен уебинар на тема "Хотелиерски бизнес и дигитален маркетинг" на 4 юни от 14:00 до 15:00 часа. Необходима е предварителна регистрация тук. Регистрации се приемат до 3.06 включително. Следете събитието и във Facebook.

Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2020 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2020 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly