С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (8 – 14 юни)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

Reuters 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите най-актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си. Ако и вашата компания предлага подобни възможности, изпратете ни повече информация на karieri@karieri.bg.

Стажове

Отделът на връзки с обществеността на Американското посолство в София търси да назначи стажант, който да поддържа различните ежедневни дейности на офиса. Стажантите ще подпомогнат популяризирането на културните, образователните и професионалните програми и събития на българското общество и ще правят кратки доклади за дейността на посолството, които ще бъдат публикувани на социалните му канали. За предпочитане е кандидатите да следват журналистика, маркетинг, връзки с обществеността или подобна специалност, да имат навършени 18 години, нужно е да имат отличен писмен и говорим английски, да са опитни в използването на социални медийни платформи Facebook, Twitter, Instagram и други, креативни, инициативни, с добри комуникационни умения. Стажът е неплатен. За да кандидатствате, изпратете резюме на английски и две препоръки на имейл: Sofia_Applications@state.gov, крайният срок е 17 юни. Повече информация може да намерите тук.

Британското посолство в България търси стажант за екипа си "Кампании и просперитет". Основната цел ще бъде да се асистира на служителя на пресслужбата на посолството (СПП) и на служителя по обществена дипломация (СОД) в изнасянето на кампании. Стажантът ще помага в онлайн и медия активностите, в изнасянето на кампании по обществена дипломация, разписване и публикуване на постове в социалните медийни канали, асистиране в организирането на събития по обществена дипломация и поддържане на връзка с партньори, правителства и гражданското общество и асистиране на други активности сред стратегическите кампании организирани от посолството. Основни изисквания към кандидатите: Високо ниво на владеене на английски и български език (писмен и говорим); само кандидатурите на студенти в последната си година на обучение и току-що завършили ще бъдат разглеждани; Ентусиазиран, енергичен и високо креативен екипен играч с доказана страст към обществените комуникации; Употреба на социални медии (Facebook.Twitter) и/или опит в управлението на блог/уебсайт; Добри организационни и комуникационни умения. Стажът е платен - 610 лв. брутна заплата + 50 лв. за градски транспорт в рамките на стажа. За да кандидатствате, попълнете апликационната форма. Крайният срок за кандидатстване за 14 юни 2020 г. Повече информация може да намерите тук.

"Джи Пи груп" АД отново отваря вратите си за стажанти. Стажантска програма "Дай старт на кариера си в Джи Пи груп АД" ще се проведе за трета поредна година. Стратегията за развитие на персонала на компанията продължава, въпреки обстановката в страната. Като една от големите строителни компании, тя изпълнява мащабни, амбициозни и интересни проекти. Фирмата предлага 3-месечен платен стаж, персонален ментор, който има грижата да обучи и наблюдава стажанта, както и възможност за стаж както в град София, така и на обекти на територията на цялата страна. "Дай старт на кариера си в Джи Пи груп" е насочена към студенти II/III/IV курс, бакалаври и магистри. За да се включите в програмата е нужно среден успех над 4.00, автобиография, мотивационно писмо, както и да отбележите отдела, специалността и офиса в страната, за който кандидатствате. Изпращайте кандидатурите си на имейл: careers@gpgroup.bg.

Работа

Преводаческата агенция Axenda Translations набира преводачи на свободна практика. Агенцията изпълнява писмен и/или устен превод от/на български език, редакция и други езикови услуги на/от 38+ езика. Нужно е кандидатите да имат висше образование със специалност филология, превод, лингвистика, да владеят чужд език на ниво С2, да владеят безупречно български език, да имат преводачески опит. За да кандидатствате, попълнете формата за преводачи на свободна практика на сайта на компанията, за да се разгледа вашата кандидатура. Повече информация може да намерите тук.

Конкурси

НАТО организира конкурс за есе на тема: ""Тhe future of NATO's implementation of WPS". Конкурсът се организира по повод 20-та годишнина от приемането на Резолюция 1325. Може да участвате в конкурса, като изпратите есе от 1000 думи на английски език. За да участвате в конкурса, изпратете вашето есе на mbx.womenpeaceandsecurity@hq.nato.int. Крайният срок за участие е 25 юни. Преди да се включите в конкурса, запознайте с пълната информация и правилата за участие в конкурса тук.

Български център за нестопанско право организира Конкурс за социално ангажирано изкуство "Граждански будилник" 2020. Този конкурс е подходящ за хората, любители на изкуството със социално значими послания. Инициативата е насочена към български творци, в това число студенти и ученици, без ограничения за възраст или опит; утвърдени автори, както и творци, които са в началото на своята творческа кариера. Конкурсът има три категории: "Фотография", "Илюстрация", "Текст". Авторските фотографии, илюстрации и текстове трябва да изследват и/или да изобразяват отношение към гражданските права и свободи като фундаментален елемент на демократичните общности и по-специално по отношение на: правото на сдружаване, на мирни събития и на словото. Всеки автор може да подаде до 5 творби за участие в конкурса. В категория "Фотография" се приемат професионални фотографии любителски снимки; в категория "Илюстрации" се приемат рисунки, живопис, илюстрации, графични изображения, колажи, типографски работи и комикси; в категория "Текст" се приемат есета, текстове с поезия, проза, както и публицистични текстове. Творбите трябва да са с максимална дължина до 1500 думи. За да участвате в конкурса, изпратете формуляра за кандидатстване и приложените към него дигитални копия на творбите на имейл: budilnik@bcnl.org, лице за контакт - Айлин Юмерова. Кандидатите посочват и две имена, имейл и телефон връзка. Крайният срок е 1 юли. Авторите на артистичните творби, класирани на първо място във всяка от трите категориите,ще получат парична награда. Най-добрите, въздействащи и свързани с темата на конкурса творби ще бъдат удостоени със символни предметни награди. По-широката селекция произведения ще бъдат включени в специална изложба на открито, както и популяризирани в онлайн изложба. Отличените произведения ще бъдат публикувани за свободен достъп и сваляне от онлайн банка за изображения на сайта на Български център за нестопанско право. Повече информация за конкурса може да намерите тук.

По повод Световния ден без тютюн Министерството на здравеопазването обявява Национален конкурс за изработването на плакат на тема "Да говорим открито за последствията от тютюна!", посветен на превенцията на тютюневата зависимост. Ежегодно на 31 май светът отбелязва Световния ден без тютюн. На този ден здравните власти по целия свят и неправителствените организации, ангажирани с проблема, акцентират върху опасностите за здравето, свързани с употребата на тютюневи изделия, и насърчават ефективните политики за намаляване на въздействието от употребата на тютюн. Конкурсът е индивидуален, всеки може да участва с един плакат, участниците ще бъдат оценявани в следните две категории: студенти и докторанти от всички курсове на висшите учебни заведения в страната; ученици IX-XII клас от всички средни общообразователни училища в страната. Изображенията да бъдат изпратени в електронен формат (100/70 см, JPG, 120 dpi, Quality 10 Maximum). Спечелилият голямата награда плакат ще бъде изискан във формат: 100/70 см, CMYK, 300 dpi. За да участвате в конкурса, изпратете плакатите на имейл адрес: spopovska@mh.government.bg или на електронен носител до адрес: гр. София 1000, пл. "Св. Неделя" № 5, Министерство на здравеопазването. Краен срок за участие: 30 август 2020 г. Вижте пълната информация тук.

"Грийнпийс" България организира предизвикателството "Зелено възстановяване". Инициативата цели да провокира визионерско мислене и да събере качествени решения за настоящите и предстоящите проблеми и да даде възможност на хора с идеи да ги развият, споделят и да намерят съмишленици. Наскоро "Грийнпийс" България публикуваха доклад "Завръщане в бъдещето - зелено възстановяване от кризата". Неговата цел е да отвори темата и да стимулира дискусията за това как обществото и икономиката могат да продължат в ново направление, което е базирано на зелено и устойчиво развитие. Той показва и примери в три основни направления - икономика, енергетика и градоустройство. Идеите могат да бъдат насочени към подобряване на градската среда и енергийната система, използване на все повече възобновяеми източници, кръгова икономика и още много други теми, свързани със зелено възстановяване. Кандидатите могат да участват индивидуално, в екип или представляващи организация. Идеята може да бъде в писмен вид, видеоклип или друга авторска форма на себеизразяване, снимка, рисунка, схема, чертеж, физически прототип макет и други. Всички материали трябва да са авторски. За да участвате, изпратете идеите си на desislava.zhecheva@greenpeace.org. Преди да се включите в предизвикателството, запознайте се с пълната информация и правилата за участие, както и критериите за оценка тук. Крайният срок за изпращане на авторските идеи е 21 юни. Авторите на избраните идеи ще бъдат наградени със соларни устройства. Избрани автори ще бъдат поканени да се включат в публично представяне на идеите си и обща дискусия. Избрани материали ще бъдат публикувани през социалните мрежи на "Грийнпийс" България.

Обучения

Телерик Академия стартира първата в България цялостна програма за продуктови мениджъри в ИТ сектора. Програмата Telerik Academy Upskill Product Management започва на 8 септември, като в рамките на три месеца участниците ще усвоят в дълбочина процесите по създаване и управление на успешен продукт. Техни лектори и ментори ще бъдат водещи практици, които са в основата на глобално успешни софтуерни продукти и компании. Програмата е подходяща за професионалисти от различни сфери като мениджмънт на проекти, бизнес анализ, маркетинг и софтуерно инженерство, които искат да сменят професията си, както и към ИТ предприемачи и продуктови мениджъри в началото на своята кариера. Обучението е насочено и към софтуерни компании, които целят да утвърдят тези компетенции в екипите си, като инвестират в развитието и преквалификацията на своите служители. В рамките на програмата участниците ще усвоят всички ключови умения в областта на продуктовия мениджмънт. Те ще могат да изготвят план и управляват целия процес по създаването на нов или развитието на съществуващ продукт, да анализират пазара и конкуренцията, сегментират и разбират нуждите на потребителите. Кандидатите трябва да попълнят кандидатура и приложат кратка автобиография, както и да преминат онлайн тест по основи на продуктовия мениджмънт. Приемът вече е отворен през сайта на Телерик Академия и ще продължи до 9 август. Повече информация може да намерите тук.
Събития

9 технически университета и техните филиали се включват в инициативата на бизнеса за привличане на кандидат-студенти в български висши учебни заведения. "Моето бъдеще като инженер е в България - популяризация на кандидатстудентска кампания 2020" предоставя възможност на университетите да представят своите специалности в рамките на безплатни кратки онлайн презентации. Идеята е на Дигитална академия Хайкад към фирма "Хайкад Инфотех". Така българският бизнес иска да помогне на университетите в привличането на студенти, които да следват и работят в родината. Включването в безплатните уебинари става само с един клик. В безплатните онлайн семинари ще бъдат презентирани още: Университет по хранителни технологии - Пловдив - на 9 юни; Технически университет - Габрово - на 17 юни; Факултет за германско инженерно обучение и промишлен мениджмънт към Технически университет - София - на 18 юни; Русенски университет "Ангел Кънчев"; Технически университет - София; Технически университет - Варна; Минно-геоложки университет "Св. Иван Рилски" - София; Техническите специалности в Аграрния университет - Пловдив. Подробна информация за датите и часовете на презентационните дигитални семинари с различните висши учебни заведения интересуващите се кандидат-студенти могат да намерят в сайта на "Хайкад Инфотех".

Все още актуални възможности за развитие от рубриката от миналата седмица:
Повече информация за тях можете да намерите тук.

Компанията за производство на бойлери "Теси" организира програма за развитие на млади
специалисти "Старт на кариерата".
Всички желаещи могат да кандидатстват за програмата на recruitment@tesy.com.

Фондация "Институт за систематично обучение през целия живот - ЛСЕИ" търси стажанти. Стажът е платен. За да кандидатствате, изпратете CV и мотивационно писмо на office@lse-institute.org.

Questers създава вълнуващи кариерни възможности в партньорство с американския финансов медиен лидер Dow Jones. Информация за отворените позиции можете да откриете тук.

Фирма "Либхер - Хаусгерете Марица" ЕООД има 4 свободни стипендиантски места за следните отдели: "Конструктивен", "Технологичен", ИТ, "Развойна дейност". Може да кандидатствате, като изпратите актуална автобиография и мотивационно писмо на e-mail адрес: lhm_jobs@liebherr.com или директно през сайта на компанията. Пълна информация може да получите на телефоните: тел.: +359 32 505 399 / +359 32 505 414.

"Милениум Клуб България 2020" дава стипендия на стойност 5000 лв., предназначена за подпомагане на покриването на академичните разходи на талантливи българи. Крайният срок за кандидатстване е 20 юни. Резултатите от конкурса ще бъдат обявени до 10 юли 2020 г. Повече информация може да намерите тук.

"БГ Бъди активен" обявява конкурс за дизайн на оригинални, въздействащи и забавни табели/знаци, които да подтикнат гражданите към по-отговорно поведение спрямо заобикалящата ни среда. Крайният срок е 31 май. Решението на журито ще бъде взето на 15 юни. Повече информация може да намерите тук.

ABC Design организира безплатен онлайн семинар "Корпоративно лидерство във време на криза" на 17 юни от 14:00 часа. Линк за достъп ще бъде изпратен по мейл до всички, които са се регистрирали през формата на този сайт. Регистрации са възможни до 16.06. Повече за уебинара вижте тук.

Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2020 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2020 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly