С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (15 – 21 юни)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите най-актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си. Ако и вашата компания предлага подобни възможности, изпратете ни повече информация на karieri@karieri.bg.

Стажове

Бюрото на Европейския парламент в София набира стажанти. Обучаващите се ще вземат активно участие в ежедневната работа на Службата за връзка на Европейския парламент (EPLO) в София чрез изпълнение на технически, административни и редакторски задачи, ще съдействат в организационни и логистични задачи на събития в столицата и регионите, ще пишат доклади, анализи, месечен мониторинг на медиите, ще подготвят преводи на различни текстове по точен начин от и на съответния език, който владеят. Нужно е кандидатите да са на възраст 18+ години, да имат диплома на университетско ниво, да не са работили повече от два последователни месеца в институция или орган на ЕС, да не са извършили учебно посещение в секретариата на ЕП шест месеца преди началото на стажа. Пълният процес на кандидатстване може да видите тук. Документите, необходими за кандидатстването, са автобиография в Europass формат, мотивационно писмо, копие от дипломата за висше образование, копие от валиден паспорт/лична карта, копие от свидетелството за съдимост, издадено пред последните шест месеца преди началото на стажа. За да кандидатствате, направете регистрация и попълнете апликационната форма от сайта. Крайният срок за кандидатстване е 1 август 2020 г. Повече информация може да намерите тук.

Започва набирането на кандидати за стажантската програма "Дай старт на кариера си в Джи Пи груп АД". Стратегията за развитие на персонала на компанията продължава, въпреки обстановката в страната. Като една от големите строителни компании, тя изпълнява мащабни, амбициозни и интересни проекти. Фирмата предлага 3-месечен платен стаж, персонален ментор, който има грижата да обучи и наблюдава стажанта, както и възможност за стаж както в град София, така и на обекти на територията на цялата страна. "Дай старт на кариера си в Джи Пи груп" е насочена към студенти II/III/IV курс, бакалаври и магистри. За да се включите в програмата е нужно среден успех над 4.00, автобиография, мотивационно писмо, както и да отбележите отдела, специалността и офиса в страната, за който кандидатствате. Изпращайте кандидатурите си на имейл: careers@gpgroup.bg.

Фондация "Право и Интернет" търси стажанти "Изпълнение на проекти". Те ще работят по различни проекти с екипа на Фондацията, като ще могат да се потопят в атмосфера на динамична работа и междукултурна комуникация. Нужно е кандидатите да са студенти, които имат познания и интерес към ИКТ право, правата на човека, предприемачество и социална отговорност, както и проектен мениджмънт, да са завършили или в процес на завършване на висше образование, да владеят отлично английски език. За да кандидатствате, изпратете автобиография и мотивационно писмо на office@netlaw.bg или daniela.ilieva@netlaw.bg възможно най-скоро. Стажът е неплатен.

Конкурси

"България на младите" търси посланици, които да помогнат в мисията за изграждане на бъдещите лидери на България. Посланиците ще станат част от организацията по възможно най-удобния и гъвкав за тях начин и ще могат да се възползват от редица предимства свързани с дейността ѝ. Посланиците на България на младите ще се възползват от възможността да участват в концептуализацията на техните проекти или да участват със свои предложения за такива, които ще бъдат развивани заедно с общност от посланици и членове. Те ще участват в редовни срещи с координатори от България на младите и ще участват в популяризацията на общата кауза на организацията сред своята общност от контакти. Посланиците първи ще имат достъп до бъдещи обучения и уебинари с членове от организацията, както и лектори експерти извън нея. За да кандидатствате, попълнете апликационната форма. Крайният срок е 15 юни. Повече информация може да намерите тук и като следите Facebook страницата на организацията.

Архитекти, дизайнери, студенти по архитектура и дизайн могат да участват в международния конкурс Jump the Gap. Организатори на конкурса са компанията за производство на продукти за баня Roca и Барселона дизайн център (BDC). Целта на Jump the Gap е да даде възможност на творци от цял свят да създадат банята на бъдещето с нови решения, технологии и продукти. Участието в конкурса може да бъде индивидуално или в екип от двама. Необходима е регистрация на интернет страницата на конкурса. Крайният срок за подаване на проекта е 23 юни. Mеждународно жури ще отличи един победител. Проектът-победител ще получи награда от 5000 евро. Roca организира и представяне на наградения проект и проектите финалисти във всички свои изложбени центрове по света. Цялата информация за деветото издание на Jump the Gap, както и за предишните издания на конкурса, е публикува на официалната му интернет страница.

Обучения

Асоциацията на европейските журналисти и комисия "Фулбрайт" организират петдневно онлайн предизвикателство за гимназисти, които се интересуват от журналистика. В рамките на пет дни - между 1 и 5 юли, 2020 г. - участниците ще имат възможност да работят в екипи заедно с други техни връстници и под ръководството на опитни журналисти и медийни експерти. Заедно със своите съотборници, те ще влязат в ролята на репортери, ще трябва да решават конкретно медийно предизвикателство и да произведат журналистически материали по дадена тема. Всеки екип ще сформира своя собствена редакция, макар и виртуална. Учениците ще предлагат идеи за материали на редактора, ще обсъждат задачите и планират деня по време на сутрешна планьорка и, най-важното, като истински репортери - ще трябва да създадат собствени журналистически материали. Програмата включва и обучения и работилници за развиване на репортерските умения на участниците. В края на обучението всеки отбор ще представи своя материал пред жури от журналисти. Нужно е участниците да са записани като ученици в гимназия в България преди 31 май 2019 година. За да участвате в конкурса, трябва да изпратите журналистически материал на sCOOL Media на (на български или английски език). Крайният срок е 22 юни. Материалът може да е по обявените от редакцията теми на месеца за март и април, май и юни, или пък по нещо, което ти сам/а си избрал/а да отразиш. Журито от представители на sCOOL Media и Асоциацията на европейските журналисти ще класира най-добрите материали, чиито автори ще се борят за места в лятната програма. Нужно е да попълните тази бланка за участие. Одобрените кандидати ще бъдат уведомени на 26 юни 2020 г. и ще получат информация от организаторите за следващи стъпки. Пълна информация може да видите тук.

Младежка фондация "Арете" България организира онлайн лагер "Заедно напред" за изграждане на лидерски умения за младежи от ромски произход от 16 до 21 години. Ще бъдат проведени два онлайн лагера - първи лагер - 13-17 юни 2020 г.; втори лагер - 20-24 юли 2020 г. Проектът цели мотивиране на ромските младежи да продължат образованието си във висши учебни заведения, изграждане на лидерски умения сред младите роми, мотивиране на ромските младежи към активно участие в обществения и социален живот и личностната им реализация. Нужно е кандидатите да са младежи от ромски произход между 16-21 години, както и добър успех за първия учебен срок от учебната 2019/2020 г. За участие е необходим попълнен формуляр за кандидатстване за участие в онлайн лагер за лидерски умения "Заедно Напред", приложена декларация, попълнена и подписана от родител или настойник. Декларацията се попълва само за участниците под 18 г. Както и попълнена декларация от кандидатите за информирано съгласие за използване на личните данни по Закона за защита на личните данни. За да кандидатствате, изпратете всички необходими документи на e-mail info@areteyouth.org. Крайният срок е 24 юни. Одобрените участници за младежките лагери "Заедно Напред" ще бъдат уведомени (по телефон или електронна поща) и ще получат подробна информация най-късно до 05 юли 2020 г. Повече информация може да намерите тук.

"Заедно в час" организира "Лятна академия" в три столични училища от 28 юли до 13 август. Целта на академията е да повиши мотивацията за учене на учениците и да подобри подготовката им по изучаваните предмети. Може да участват ученици от 1-ви до 12-и клас. Училища за академията през 2020 са: квартал "Люлин" - 90 СУ "Ген. Хосе де Сан Мартин" (за ученици от 1 до 12 клас); квартал "Младост": 125 СУ "Боян Пенев" с изучаване на чужди езици (за ученици от 1 до 12 клас); квартал "Факултета": 75 ОУ Тодор Каблешков (за ученици от 1 до 4 клас). Часовете по време на академията са водени от новите мотивирани учители в програма "Нов път в преподаването" на "Заедно в час". Те са специалисти по различни учебни дисциплини и имат разнообразен предишен професионален опит. Няма такса за участие. За да кандидатствате, попълнете апликационната форма. Повече информация може да намерите тук.
Събития

ABC Design организира безплатен онлайн семинар "Корпоративно лидерство във време на криза" на 17 юни от 14:00 часа. От всеки лидер се очаква да служи за пример, да ражда нови идеи и концепции, да стартира партньорства и да чертае бъдещето. Лидерите в устойчивостта са агенти на промяната, отговорни за трансформиране на техните организации от модела "не вреди" в "колкото повече добро, толкова повече приходи". На уебинара ще разберете как това се случва по време на COVID-19 и кои са примерите, които трябва да ни вдъхновяват. Линк за достъп ще бъде изпратен по мейл до всички, които са се регистрирали през формата на този сайт. Регистрации са възможни до 16 юни. Повече за уебинара вижте тук.

Scale Up Your Career организира онлайн конференцията "Твоите пари, твоята кариера, твоят живот" на 16 юни от 19:00 часа. Целта на събитието е всички участници да могат да "сверят своя часовник", да участват в интерактивни работилници, да разсъждават на действителни казуси от компании. Гост-лектор на конференцията ще е Стойне Василев - независим личен финансов консултант, инвеститор, предприемач и собственик на най-популярния сайт за лични финанси - SmartMoney.bg, както и председател на УС на Българска асоциация на личните финансови консултанти. Конференцията ще се излъчи директно на страницата на Scale Up Your Career. Повече информация може да видите тук.

Все още актуални възможности за развитие от рубриката от миналата седмица:
Повече информация за тях можете да намерите тук.

Отделът на връзки с обществеността на Американското посолство в София търси да назначи стажант, който да поддържа различните ежедневни дейности на офиса. За да кандидатствате, изпратете резюме на английски и две препоръки на имейл: Sofia_Applications@state.gov, крайният срок е 17 юни. Повече информация може да намерите тук.

Преводаческата агенция Axenda Translations набира преводачи на свободна практика. За да кандидатствате, попълнете формата за преводачи на свободна практика на сайта на компанията, за да се разгледа вашата кандидатура. Повече информация може да намерите тук.

НАТО организира конкурс за есе на тема: ""Тhe future of NATO's implementation of WPS". За да участвате в конкурса, изпратете вашето есе на mbx.womenpeaceandsecurity@hq.nato.int. Крайният срок за участие е 25 юни. Преди да се включите в конкурса, запознайте с пълната информация и правилата за участие в конкурса тук.

Български център за нестопанско право организира Конкурс за социално ангажирано изкуство "Граждански будилник" 2020. За да участвате в конкурса, изпратете формуляра за кандидатстване и приложените към него дигитални копия на творбите на имейл: budilnik@bcnl.org, лице за контакт - Айлин Юмерова. Кандидатите посочват и две имена, имейл и телефон връзка. Крайният срок е 1 юли. Повече информация за конкурса може да намерите тук.

По повод Световния ден без тютюн Министерството на здравеопазването обявява Национален конкурс за изработването на плакат на тема "Да говорим открито за последствията от тютюна!", посветен на превенцията на тютюневата зависимост. За да участвате в конкурса, изпратете плакатите на имейл адрес: spopovska@mh.government.bg или на електронен носител до адрес: гр. София 1000, пл. "Св. Неделя" № 5, Министерство на здравеопазването. Краен срок за участие: 30 август 2020 г. Вижте пълната информация тук.

"Грийнпийс" България организира предизвикателството "Зелено възстановяване. За да участвате, изпратете идеите си на desislava.zhecheva@greenpeace.org. Преди да се включите в предизвикателството, запознайте се с пълната информация и правилата за участие, както и критериите за оценка тук. Крайният срок за изпращане на авторските идеи е 21 юни.

Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2020 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2020 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly