С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (22 – 28 юни)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите най-актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си. Ако и вашата компания предлага подобни възможности, изпратете ни повече информация на karieri@karieri.bg.

Стажове

Посолството на САЩ в България набира стажанти за U.S. & Foreign Commercial Service (Службата за чуждестранни търговски услуги). Нужно е кандидатите да имат навършени 18 години, да са студенти, записани в акредитиран университет, да не са граждани на САЩ в България, да имат познания по Microsoft Office, добри комуникационни умения и добро владеене на английски език. Стажантът ще помага при изготвянето на определени задачи и при подготовката на търговски събития и мисии, ще събира и анализира, изготвя доклади, подпомагащи американските компании при запитвания. Стажът е неплатен. Може да кандидатствате, като изпратите CV и 2 препоръки на Sofia_Applications@state.gov, крайният срок е 5 юли. Повече информация може да намерите тук.

Агенцията за подбор на персонал "Балканинвест" търси стажант за отдел "Продажби" за международна търговска компания в хранителната индустрия. Изисква се висше образование в областта на химията, хранителните технологии или други специалности, включващи изучаване на химия, английски език и шофьорска книжка. Не е необходим търговски опит. При интерес, изпратете CV на английски език на ilieva@balkaninvest.eu.

Работа

Британско-българската бизнес асоциация обяви началото на програмата "Първа работа". Програмата е за българи, наскоро завършили британски университети и с намерението да започнат своята кариера в България. Инициативата представлява добра възможност за младежите да започнат своята кариера в България в обещаваща и успешна компания, член на асоциацията. Позициите, предлагани чрез програмата, са подходящи за новозавършили или младежи с 1-2 години трудов опит, и са обявени на този линк.

Стипендии

Progress учредява фонд за стипендии "Жените в технологиите" в Американския университет в България. Той е в размер на 12 хил. долара и ще бъде разпределян под формата на стипендии за момичета от специалности "Компютърни науки", "Информационни системи" и "Математика". Инициативата е част от глобалната стратегия на Progress за приобщаване и многообразие - Progress for Tomorrow, подкрепяща разнообразието на талант в бизнеса и привличането на повече жени в областта на науката, технологиите, инженерството и математиката. За стипендия от фонда на Progress могат да кандидатстват момичета от втори, трети и четвърти курс в АУБ, с изключителни академични постижения и извънкласни дейности в областта на технологиите, математиката и програмирането. Повече информация за фонда на Progress "Жените в технологиите" в АУБ може да намерите тук.

Конкурси

Институт за икономическа политика (EPI) организира за девета поредна година академичен конкурс, носещ името на неговия основател и първи председател - д-р Иванка Петкова. Конкурсът има за цел да подкрепя млади български изследователи в сферата на икономическата наука. Той е насочен към млади учени, докторанти и постдокторанти на възраст до 35 години. През 2020 г. конкурсът приема изследователски разработки в три тематични направления: 1. Глобална икономика и/или международни финанси; 2. Икономическа политика на България; 3. Икономически измерения на устойчивото развитие. Тази година наградният фонд е в размер на 3000 лв. и ще бъде разпределен между лауреатите в трите направления. Предвижда се присъждането на една награда във всяко от тях. Подробна информация за условията на участие и протичането на конкурса е налична в насоките за кандидатстване. Желаещите да участват в деветия академичен конкурс "Д-р Иванка Петкова" следва да изпратят изследователските си концепции в срок до 5 юли 2020 г. на имейл award@epi-bg.org на вниманието на Десислава Петрова, Програмен директор в EPI. За преглед на предишните издания на конкурса, посетете подсекцията в сайта.

Обучения

CATRO Bulgaria организирае 4-дневен безплатен курс "Обучение за дигитални и социални умения" за младежи от област Пловдив. Курсът се стреми да надгради социалните и комуникационни умения на младежите, като това ще се случи чрез поредица от активности, които ще им помогнат да опознаят месната история. Ще им бъде показано как може да изработиш свое собствено видео и да споделиш с всички държави от Европа своите преживявания. Нужно е участниците да са между 18 и 29 години, да искат да научат нещо ново и да жадуват за вълнуващи приключения. Програмата включва посещение на БНР Пловдив и участие в радио предаването, посещение на исторически забележителности в региона, създаване на аудио- и видеосъдържание. Инициативата е безплатна, но е нужна задължителна предварителна регистрация. Ако имате въпроси, свържете се с координатора на проекта - Стефани Костова s.kostova@catro.com, тел: 0876 741 743. Пълна информация вижте тук и тук.

Институт за икономическа политика (EPI) организира Младежка академия от серията Paving Youths' Way, която ще се проведе в периода 20-24 юли 2020 г. в Парк Хотел "Пирин", гр. Сандански. Темата на форума, който се осъществява с финансовата подкрепа на Фондация "Ханс Зайдел", ще бъде: "Денят след утре: Европейският дневен ред и България". Избраните за участие 30 младежи ще имат възможността да дискутират актуални теми от европейския дневен ред със значение за България като интеграционните процеси в Европа; бъдещето на еврозоната и България; Зелената сделка на ЕС; Планът за възстановяване на Европа; ЕС в глобалната надпревара и други размисли за Европа. За младежката академия могат да кандидатстват български граждани на възраст от 19 до 30 години. EPI не събира такса участие. Организаторите покриват само разноските за настаняване в единична стая в парк хотел "Пирин", изхранване и кафе паузи, обучителни материали, екскурзия до Роженския манастир и гр. Мелник. Организацията предоставя възможност за безплатен организиран транспорт от София до Сандански и обратно. Младежите, желаещи да се включат в Paving Youths' Way Академията, могат да подават своите кандидатури до 23:59 часа на 28 юни 2020 г. като попълнят следния онлайн формуляр. Местата са ограничени и се разпределят на конкурентен принцип. Участниците ще получат сертификат при успешно завършване на младежката академия. Пълна информация за обучението вижте на линка.
Събития

Кампанията "Моето бъдеще като инженер е в България - популяризация на кандидатстудентска кампания 2020" продължава. Инициативата предоставя възможност на университетите да представят своите специалности в рамките на безплатни кратки онлайн презентации. Идеята е на Дигитална академия Хайкад към фирма "Хайкад Инфотех". Така българският бизнес иска да помогне на университетите в привличането на студенти, които да следват и работят в родината. Включването в безплатните уебинари става само с един клик. В безплатните онлайн семинари ще бъдат презентирани още: Технически колеж - Казанлък, към Технически университет - София - 25 юни от 14:00 часа; Техническите специалности в Аграрния университет - Пловдив - 26 юни от 13:30 часа; Технически университет - Варна; Минно-геоложки университет "Св. Иван Рилски" - София. Подробна информация за датите и часовете на презентационните дигитални семинари с различните висши учебни заведения интересуващите се кандидат-студенти могат да намерят в сайта на "Хайкад Инфотех". Кандидат-студентите могат да гледат презентациите в канала на Haycad Infotech в YouTube.

DEV.bg организира безплатния уебинар "За какво си мисли компилаторът, когато пишем шаблони?" на 24 юни от 19:30 до 20:40 часа. По време на самото онлайн събитие ще бъде разгледано какъв код се генерира, когато се използват шаблони, как този код се променя от опциите на компилатора и самия компилатор, както и какви са разликите, когато не се използват шаблони изобщо. Главният лектор Елена Димитрова работи във VMware от 2015 г., като от 2 години работи по оторизационния модел във vSphere. Събитието е безплатно, но след задължителна регистрация. Пълна информация може да откриете тук.

Impact Drive и VIA CIVIC Association организират "Дигиталното присъствие на НПО: по-важно от всякога" на 24 юли от 16:00 часа. Събитието е предназначено за НПО практици, които търсят възможности да развиват дигиталните си умения и да са по-успешни в онлайн комуникирането. Целта на уебинара е да мотивира и вдъхнови екипите на организациите с кауза да изградят своя дигитален профил, да са разпознаваеми онлайн пред партньори, донори, последователи, доброволци и всички, с които работят. Как да стане това, откъде се започва, кои са важните моменти в създаване на онлайн имидж, как се развива общност и се поддържа тази "кръвоснабдяващата" система на всяка организация ще бъдат и коментираните въпроси по време на събитието. Участието е безплатно с предварителна регистрация. Пълна информация може да намерите тук.

На 7 юли от 19:30 часа ще се проведе безплатен уебинар на тема "Бизнес със социалните мрежи". Ежедневно прекарваме много време в социалните мрежи. Как обаче да инвестираме точно това време като се възползваме от тях, за да изградим бизнес присъствие, което да ни носи позитиви в дългосрочен план? Как да го направим ако нямаме готов бизнес модел? Как да го открием? Тези и други въпроси ще бъдат разгледани от Катерина Ананиева - лектор на редица обучения за лидерски и презентационни умения. Уебинарът е безплатен, но след задължителна регистрация. Повече информация може да намерите на Facebook страницата на събитието.

Все още актуални възможности за развитие от рубриката от миналата седмица:
Повече информация за тях можете да намерите тук.

Бюрото на Европейския парламент в София набира стажанти. Пълният процес на кандидатстване може да видите тук. За да кандидатствате, направете регистрация и попълнете апликационната форма от сайта. Крайният срок за кандидатстване е 1 август 2020 г. Повече информация може да намерите тук.

Започва набирането на кандидати за стажантската програма "Дай старт на кариера си в Джи Пи груп АД". Изпращайте кандидатурите си на имейл: careers@gpgroup.bg.

Фондация "Право и Интернет" търси стажанти "Изпълнение на проекти". За да кандидатствате, изпратете автобиография и мотивационно писмо на office@netlaw.bg или daniela.ilieva@netlaw.bg възможно най-скоро. Стажът е неплатен.

Архитекти, дизайнери, студенти по архитектура и дизайн могат да участват в международния конкурс Jump the Gap. Необходима е регистрация на интернет страницата на конкурса. Крайният срок за подаване на проекта е 23 юни. Цялата информация за деветото издание на Jump the Gap е публикува на официалната му интернет страница.

Младежка фондация "Арете" България организира онлайн лагер "Заедно напред" за изграждане на лидерски умения за младежи от ромски произход от 16 до 21 години. Ще бъдат проведени два онлайн лагера - първи лагер - 13-17 юни 2020 г.; втори лагер - 20-24 юли 2020 г. За участие е необходим попълнен формуляр за кандидатстване за участие в онлайн лагер за лидерски умения "Заедно Напред". За да кандидатствате, изпратете всички необходими документи на e-mail info@areteyouth.org. Крайният срок е 24 юни. Повече информация може да намерите тук.

"Заедно в час" организира "Лятна академия" в три столични училища от 28 юли до 13 август. Няма такса за участие. За да кандидатствате, попълнете апликационната форма. Повече информация може да намерите тук.

Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2020 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2020 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly