С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (29 юни – 5 юли)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите най-актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си. Ако и вашата компания предлага подобни възможности, изпратете ни повече информация на karieri@karieri.bg.

Стажове

Astea Solutions организира платен летен стаж от 4 месеца за разработчици, QA инженери и DevOps инженери. Стажът е групов и преминава през запознаване с основни ползвани езици, инструменти и технологии в компанията, отделни задачи, с които ще се упражнява наученото, екипен проект с цялата група. Компанията предлага четиримесечен платен стаж, 4-часов работен ден с гъвкаво работно време, специална подготовка за различните позиции, ментори на разположение на всякакви въпроси, техническо обезпечаване при отдалечена работа, възможност за постоянен договор след стажа. Предвид несигурното положение и динамиката на 2020 г., компанията предлага присъствена и дистанционна форма на стаж, в зависимост от вашите предпочитания и текущата обстановка. Нужно е кандидатите да притежават креативност, инициативност, лично отношение. За разработчици: добри познания по програмиране: ООП, алгоритми и структури от данни; за QA инженери: познания по добрите QA практики, тестване и процеси, писане на автоматични end-to-end тестове; за DevOps инженери:познания свързани с Linux, мрежи и интерес към автоматизация на инфраструктура. Кандидатствай за: Разработчик; QA инженер; DevOps инженер. Крайният срок за кандидатстване е 17 юли. След получаване на CV-та, компанията ще покани кандидатите на интервю със задачи и събеседване с обща продължителност около 1 час. Пълна информация за стажа вижте тук.

Единственият по рода си институт за научни изследвания в областта на големите данни и изкуствения интелект на Балканите и Източна Европа, GATE, обявява своята първа стажантска програма. Тя е насочена към студенти в специалности информационни и комуникационни технологии, математика, статистика, софтуерно инженерство, компютърни науки и сродни специалности с интерес към научноизследователската дейност. Подходящият кандидат притежава силна мотивация за научни изследвания и постигане на резултати под вещо ръководство, стремеж към научни открития и способност за критичен анализ, оценка и синтезиране на нови и сложни идеи, разбиране на големите данни и изкуствения интелект, управлението, анализа и визуализацията на данни, опит в програмиране (например Python, Java, C ++, Scala или други). По време на стажантската програма, студентите ще имат възможност да се запознаят и максимално да се доближат до реални изследователски проекти и да допринесат за тяхното развитие. Всеки студент ще има личен ментор, който да го напътства и да му помага в старта на неговата изследователска кариера. На студентите ще бъдат възлагани индивидуални работни задачи, чрез които те ще могат да развиват своите изследователски качества. Стажантската програма ще бъде 1-2 месеца, с възможност за продължаване на съвместната работа между института и студентите от 1 юли до 30 септември. Всички, които имат желание да се включат в програмата, могат да изпратят своите CV-та на следния имейл адрес до 30.06.20: sylvia@gate-ai.eu. Пълна информация може да намерите тук.

Фондация Reach for Change България търси стажант "Програми и комуникации за социални предприемачи". Стажантът ще участва във всекидневната работа на организацията и ще има възможност да се включи в организирането на "Акселератора на Промяната"; ще получи достъп до международната методология и инструменти на Reach for Change за планиране на социален ефект, бизнес моделиране, организационно развитие; ще се запознае с общността от социални предприемачи и партньори на Reach for Change България; ще придобие опит в създаването на комуникационни материали, работа с медии и управлението на комуникационни канала. Възможността е подходяща за хора с интерес за развитие в сферата на социалното предприемачество и мотивация да допринесат за подобряване на живота на децата. Кандидатите трябва да имат отлични комуникативни умения и да владеят английски език на ниво поне B1. Стажът е неплатен, с гъвкаво работно време. За да кандидатствате, трябва да изпратете автобиография и кратко мотивационно писмо до 5 юли на bulgaria@reachforchange.org. Повече информация за стажантската програма може да намерите тук.

Сдружение "ЗА ТЕБ" търси участници на възраст между 18 и 30 години за младежки обмен "Mediability" в Жешов, Полша на 28.09 - 07.10.2020 заедно с млади хора от няколко европейски държави. Кандидатствайте за проекта, ако искате да помогнете за увеличаване на качеството на живот на хората с увреждания, научите как да изразявате себе си чрез различни медии и платформи, да придобиете нови социални умения, развиете житейски умения, използвайки медийни и лични начини за междукултурно взаимодействие, използвате медии за междукултурно учене и разбиране на културни различия, получите основни знания за фото и видео заснемане, получите информация за различни местни и европейски възможности за младежта. Всички разноски за път, храна и настаняване ще бъдат покрити от проекта. За да кандидатствате ни пишете на адрес: i.derilova@foryoubg.org до 5 юли. Не забравяйте в темата на имейла да посочите името на проекта, за който кандидатствате: Младежки обмен "Mediability" в Ржешов, Полша. Кандидатури на хора в неравностойно положение ще бъдат разглеждани с предимство. Пълна информация за инициативата вижте тук.

Стипендии

Асоциацията на европейските журналисти-България (АЕЖ-България) в партньорство с Transitions Online и Фондацията за свободата "Фридрих Науман" организират "Да погледнем отвъд проблемите", конкурс със стипендия за материали в жанра журналистика за решения. Целта е да се насърчи отразяването на работещи решения, като отговор на съществуващи проблеми. Стипендията е насочена към журналисти с интерес към разработването на задълбочени материали. Кандидатите трябва да работят като журналисти, включително репортери на свободна практика. Приемат се кандидатури както от страна на индивидуални журналисти, така и от екипи от няколко журналисти. Това не оказва влияние върху размера на стипендията (отпускат се 500 евро за материал - ако авторите са повече от един, ще трябва сами да се договорят как да разпределят сумата). Те може да разказват за успешен опит от България, който да послужи за пример на други страни, сблъскващи се със сходни проблеми. Възможно е и обратното - да почерпите вдъхновение от други точки на света, изправени пред подобни социални предизвикателства, чиито решения да помогнат за справянето с конкретни проблеми у нас. В допълнение към финансирането, екипът на АЕЖ-България предлага и менторство през цялото време на програмата, за да се гарантира възможно най-високо качество на крайните материали. Няма ограничение в избора на тема, стига тя да отговоря на изискванията на журналистика за решения. Одобрените предложения ще получат финансиране от 500 евро, което трябва да покрие разходите по материала, както и възнаграждението за автора. Крайният срок за кандидатстване е 20 юли 2020 г. Пълна информация може да намерите тук.

Конкурси

Община Габрово, съвместно с Innovation Starter и Областен информационен център - Габрово, организират "Габрово Хакатон". В хакатона, който ще приключи на 12 септември 2020 г., могат да участват отбори от 2 до 5 физически лица от цялата страна, без ограничения във възрастта. Голямата награда, която ще получи отборът победител е 10 000 лева. Участниците ще разработва иновативни мобилни приложения, адресиращи конкретен проблем, недостатък или потенциал на община Габрово. Към тях са отправени три тематични предизвикателства: Код Зелено, Гражданите.Нет и Туризъм@Габрово. Състезанието ще се провежда онлайн на няколко етапа. Регистрацията ще тече до 9 юли 2020 г., като всички желаещи да се включат с отбор могат да попълнят лесно регистрационната форма за участие на интернет страницата https://gabrovoinnovationcamp.eu/. Официалното откриване на старта на хакатона ще бъде онлайн на 10 юли 2020 г., а след това в продължение на седмица отборите ще работят разпределени в тематични групи с представители на Община Габрово и Иновейшън стартър бокс за насочване по темата и доразвиване на идеите. На този етап участниците ще разработят прототип на приложението, който ще представят и по този начин ще бъдат селектирани 5 отбора, които да продължат работата си с ментори-професионалисти в следващия етап на инициативата. В края на състезанието отборите трябва да представят готовото приложение във фаза бета версия. Всички основни функционалности следва да бъдат завършени и готови за тест от страна на крайните потребители. Пълна информация за надпреварата може да откриете на страницата.

Обучения

Телерик Академия започва приема за програмата Telerik Academy Alpha с Java, която ще започне през ноември. Подаването на документите за кандидатстване става през сайта на Телерик Академия до 18 октомври. Желаещите да се включат в програмата преминават първо кратък онлайн когнитивен тест, който оценява способността им да учат бързо. След това е необходимо да се явят на входящия изпит по основи на програмирането, за който могат да използват всеки от езиците: Java, C#, C++, JavaScript, Kotlin, PHP, Python или Swift. За кандидатите, които вече имат познания по програмиране, Академията организира предварителен (early-bird) входен изпит на 25 август. Така те могат да си осигурят място в обучението отрано или възможност да се явят отново, този път на редовния изпит на 19 октомври. Програмата е подходяща за наскоро завършили ученици и студенти, както и специалисти от различни области, които искат да станат Java програмисти. От тях се изискват базови познания по програмиране, които могат да придобият чрез безплатния подготвителен курс на Телерик Академия. Той ще се провежда веднъж седмично в периода 3 септември - 10 октомври. За това време кандидатите ще навлязат в света на програмирането и ще получат всички необходими знания, за да са готови за входящия изпит за Telerik Academy Alpha с Java. Желаещите да се включват в подготвителния курс, ще бъдат приети на база кандидатурата си, която трябва да завършат до 24 август. Кандидатите трябва да са навършили 18 години. Напълно начинаещите могат да придобият необходимите входни умения самостоятелно чрез материалите на сайта на Академията или с помощта на Java специалисти, като участват в безплатен подготвителен курс. Така те ще усвоят основите на програмния език и ще се подготвят за входящия изпит.
Събития

На 2 юли от 17:00 часа ще се проведе уебинар на тема "Бъдещето на европейските младежки политики". Образователният сектор беше силно засегнат от кризата с коронавируса в цяла Европа, която наложи затварянето на университети и ограничения в пътуванията. Много от участниците в програма "Еразъм+" и други младежки програми се сблъскаха с трудности. По тази причина Бюрото на Европейски парламент в България организира онлайн среща с членове на ЕП на тема "Бъдещето на европейските младежки политики" в партньорство с Национален младежки форум. По време на уебинара ще бъдат обсъдени възможностите за младежки обмени и стажове и темата за професионалната реализация. Присъстващите онлайн ще научат какво прави Европейският съюз за младите хора, какви са приоритетите на Европейския парламент през новия му мандат в тези сфери и какви са предизвикателствата заради настоящата криза. Зрителите ще имат възможност да задават своите въпроси към участниците предварително. Уебинарът ще се проведе на 2 юли от 17 до 18:15 ч. и ще бъде излъчван на живо на Фейсбук страниците на Бюрото на ЕП в България и НМФ. Изпращайте предварително въпросите си към участниците в платформатa slido: https://www.sli.do/ с код #7890 и като коментари тук. За събитието е осигурен и жестов превод.

АЕЖ-България ви кани на уебинар, посветен на журналистиката за решения, на 9 юли 2020 г. от 18:30 часа. Предоставя се възможност на професионалните журналисти да научат тънкостите в създаването на журналистика за решения. Обучението ще запознае участниците с основните принципи на този жанр, както и с най-добрите практики в областта. Обучител е Боряна Джамбазова, журналист на свободна практика и член на УС на АЕЖ-България. Работният език е български. Уебинарът е безплатен, но се изисква предварителна онлайн регистрация на https://bit.ly/2MYHp6x. Крайният срок за записване е 6 юли 2020 година. Ще получите имейл с потвърждение и линк към събитието.
Все още актуални възможности за развитие от рубриката от миналата седмица:
Повече информация за тях можете да намерите тук.

Посолството на САЩ в България набира стажанти за U.S. & Foreign Commercial Service (Службата за чуждестранни търговски услуги). Може да кандидатствате, като изпратите CV и 2 препоръки на Sofia_Applications@state.gov, крайният срок е 5 юли. Повече информация може да намерите тук.

Агенцията за подбор на персонал "Балканинвест" търси стажант за отдел "Продажби" за международна търговска компания в хранителната индустрия. При интерес, изпратете CV на английски език на ilieva@balkaninvest.eu.

Британско-българската бизнес асоциация обяви началото на програмата "Първа работа". Позициите, предлагани чрез програмата, са подходящи за новозавършили или младежи с 1-2 години трудов опит, и са обявени на този линк.

Progress учредява фонд за стипендии "Жените в технологиите" в Американския университет в България. Повече информация за фонда на Progress "Жените в технологиите" в АУБ може да намерите тук.

Институт за икономическа политика (EPI) организира за девета поредна година академичен конкурс, носещ името на неговия основател и първи председател - д-р Иванка Петкова. Подробна информация за условията на участие и протичането на конкурса е налична в насоките за кандидатстване. Желаещите да участват в деветия академичен конкурс "Д-р Иванка Петкова" следва да изпратят изследователските си концепции в срок до 5 юли 2020 г. на имейл award@epi-bg.org на вниманието на Десислава Петрова, Програмен директор в EPI.

CATRO Bulgaria организирае 4-дневен безплатен курс "Обучение за дигитални и социални умения" за младежи от област Пловдив. Инициативата е безплатна, но е нужна задължителна предварителна регистрация. Ако имате въпроси, свържете се с координатора на проекта - Стефани Костова s.kostova@catro.com, тел: 0876 741 743. Пълна информация вижте тук и тук.

На 7 юли от 19:30 часа ще се проведе безплатен уебинар на тема "Бизнес със социалните мрежи". Уебинарът е безплатен, но след задължителна регистрация. Повече информация може да намерите на Facebook страницата на събитието.

Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2020 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2020 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly