С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (6 - 12 юли)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите най-актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си. Ако и вашата компания предлага подобни възможности, изпратете ни повече информация на karieri@karieri.bg.

Стажове

Trending Topics набират стажанти в сферата на иновативната журналистика. Медията е от следващо поколение дигитални издания, посветени на новата икономика. Нужно е кандидатите да са на разположение поне 32 часа за 2 месеца, да имат отлични познания по английски език, основно разбиране на концепциите за иновации, технологии и предприемачество, да са любопитни и любознателни. Медията предлага персонализиран план за развитие на иновационната журналистика, възможности за обучение в сферата на редакторството, възможност за дистанционна работа. Ако искате да кандидатствате, изпратете вашия профил в LinkedIn, CV или представяне на видео в 1 минута, както и мотивационно писмо в 100 думи за вас, както и три области, върху които бихте искали да работите и изпратете на office@trendingtopics.bg. Цялата информация може да видите тук.

Стипендии

Фондация "Карол Знание" обявява третото издание на инициативата "Предприемачи в науката", което ще се проведе онлайн от 23 септември до 2 декември. Тя е насочена към млади учени в областта на нано- и биотехнологиите. В средата на декември ще бъде конкурсът "Предприемач в науката" с награда в размер на 30 хил. лв. Обучението е безплатно и практически ориентирано. Насочено е към докторанти последна година и учени, защитили докторска степен през последните пет години в областите инженерни науки, нови материали, нови технологии. Право да кандидатстват за стипендията ще имат само учени, завършили обучението на програмата. Кандидатите за наградата "Предприемач в науката" презентират своя бизнес проект, базиран на научната им работа. Форматът на презентациите е business pitch, като отразява новите знания и умения, получени в обучението. Оценка ще даде жури, съставено от лекторите в програмата. Кандидатстването в програмата става по всяко време преди 31 август 2020 г. с формуляр за кандидатстване. Изпратете своята кандидатура на knowledge@karoll.bg. Още подробности за програмата и как да кандидатствате, вижте тук.

Конкурси

Организации за запазване на околната среда организират "Проект ЕКО" - конкурс за разрешаване на текущи екологични проблеми в България. Печелившите проекти за всяка от трите теми ще бъдат реализирани в съвместна работа с компании и организации като "Грийнпийс", "За Земята" и Обществен център за устойчиво развитие. Трите теми, по които може да се дават "зелени" предложения, са: "Създаване на система за пренасочване на отпадъците"; "Запазване на чистотата на въздуха след COVID-19"; "Кампания да запазим българските плажове чисти". Крайният срок за подаване на проектите е 30 юли. Жури ще определи най-добрите предложения, а победителите ще бъдат обявени на сайта на кампанията и в социалните мрежи на 15 август. Може да направите вашето предложение и проект оттук. Пълна информация може да откриете на сайта на кампанията.

Обучения

Детски фонд на ООН (УНИЦЕФ) и Стопански факултет на СУ "Св. Климент Охридски" организират лятно онлайн училище "Бизнесът като партньор за правата на детето". Обучението ще се проведе между 26 и 28 август 2020 г. Целта на инициативата е участниците да придобият практически умения за увеличаване на положителното въздействие върху развитието на децата. Програмата е насочена към студенти, проявяващи интерес към защита правата на детето, социални инвестиции, иновации и предприемачество. 15 младежи ще имат възможност да обсъдят актуални за България теми от дневния ред на ООН, като Ръководните принципи на ООН за бизнеса и правата на човека и Глобалните цели на ООН за устойчиво развитие. Те ще се запознаят с рисковете и въздействието на бизнес дейностите, операциите и взаимоотношенията върху правата на децата и ще обсъдят възможностите за ангажиране на компаниите с международно признати практики и стандарти за тяхното опазване и развитие. Нужно е кандидатите да са студенти от български университети на възраст между 19 до 29 години, изучаващи право, икономика, управление, социални дейности, педагогика, човешки ресурси, връзки с обществеността и подобни. Местата са ограничени, а подборът се осъществява чрез оценка на мотивацията на кандидатите. Одобрените участници ще бъдат обявени до 18 август 2020 г. След успешно завършване участниците ще получат сертификат. Участието е безплатно. Кандидатства се чрез попълването на онлайн форма, а крайният срок е 15 август. Пълна и изчерпателна информация вижте тук.

Телерик Академия започва приема за програмата Telerik Academy Alpha с Java, която ще започне през ноември. Подаването на документите за кандидатстване става през сайта на Телерик Академия до 18 октомври. Желаещите да се включат в програмата преминават първо кратък онлайн когнитивен тест, който оценява способността им да учат бързо. След това е необходимо да се явят на входящия изпит по основи на програмирането, за който могат да използват всеки от езиците: Java, C#, C++, JavaScript, Kotlin, PHP, Python или Swift. За кандидатите, които вече имат познания по програмиране, Академията организира предварителен (early-bird) входен изпит на 25 август. Така те могат да си осигурят място в обучението отрано или възможност да се явят отново, този път на редовния изпит на 19 октомври. Програмата е подходяща за наскоро завършили ученици и студенти, както и специалисти от различни области, които искат да станат Java програмисти. От тях се изискват базови познания по програмиране, които могат да придобият чрез безплатния подготвителен курс на Телерик Академия. Той ще се провежда веднъж седмично в периода 3 септември - 10 октомври. За това време кандидатите ще навлязат в света на програмирането и ще получат всички необходими знания, за да са готови за входящия изпит за Telerik Academy Alpha с Java. Желаещите да се включват в подготвителния курс, ще бъдат приети на база кандидатурата си, която трябва да завършат до 24 август. Кандидатите трябва да са навършили 18 години. Напълно начинаещите могат да придобият необходимите входни умения самостоятелно чрез материалите на сайта на Академията или с помощта на Java специалисти, като участват в безплатен подготвителен курс. Така те ще усвоят основите на програмния език и ще се подготвят за входящия изпит.
Събития

На 7 юли от 16:00 часа ще се проведе онлайн събитието "Мостове за бизнеса и каузите". То е предназначено за НПО практици, КСО експерти и всички онези, които вярват в способността на бизнеса да подкрепя каузите и в ролята на гражданските организации да водят промяната. Организациите с каузи имат важна роля за добруването на обществото ни, но често за тях е предизвикателство да се свържат с бизнеса и да получат от него нужната му подкрепа и съпричастност. Бизнес компаниите работят на далеч по-висока скорост и знаят как се печелят клиенти и пари, но това не означава, че не се вълнуват от обществените проблеми или че социалните каузи са им чужди. Защо тогава продължава да е трудно двата сектора да си говорят на един език и защо всеки от тях твърди, че другият не прави достатъчно, за да си взаимодействат пълноценно? Къде се пропуква връзката между каузите и бизнеса - дали въпросът е системен, организационен или в човешкия фактор? Можем ли да изградим мост между двата сектора с ползи за всяка страна? Как? Какво ще донесе това на обществото ни? Ще ни направи ли по-ангажирани с общия прогрес и пълноценна промяна към добро? Тези и още въпроси ще бъдат обсъдени по време на уебинара. Подходите ще са практични и ще търсят работещи модели с доказани ползи. Участието е безплатно с предварителна регистрация оттук. Пълна информация за уебинара вижте тук.

На 7 юли от 19:00 часа ще се проведе уебинарът "Open Career Talks #9: Силен LinkedIn Бранд за кариерно развитие". Гост-лектор ще бъде Радина Недялкова, която ще разкаже как да създадем силен личен и професионален бранд в най-голямата професионална мрежа LinkedIn. Тя е е консултант Човешки ресурси, обучител и бивш експерт подбор на таланти в LinkedIn & Airbnb. Участието е безплатно, но е нужна предварителна регистрация. Цялата информация за уебинарът вижте тук.

Гледайте безплатно семинар на тема "Как да използваме творческо мислене в разказването на истории онлайн", който ще се излъчи нa 8 юли 2020 г. (сряда) от 19:00 часа с лектор Николай Ванчев. По време на семинара ще се обсъдят темите каква е разликата между linear и lateral thinking и как lateral thinking може да ви помогне в търсенето на истории, които си струва да бъдат разказани; как използването на онлайн комуникационни канали може да направят една история по-интересна и ангажираща за по-широк кръг от хора; къде е бъдещето на "разказването на истории" онлайн; колко дълга трябва да е една "история" разказана онлайн. Семинарът може да гледате онлайн от този линк. Пълна информация вижте тук.

SoftUni Digital организира на 15 юли от 19:00 часа уебинара "Силата на невромаркетинга". По време на семинара ще се говори за силата и възможностите на невромаркетинга да подпомага вземането на решения за управлението на всеки един бизнес. Ще се разгледат инструментите (технологиите), които се използват, а също и примери от съвместната изследователската работа на "Лаборатория по Изкуствен Интелект" към София Тех Парк и Neuromarketing Bulgaria. Ще се разгледа как и българските фирми могат да се възползват от възможностите на невромаркетинга и за какво и по какъв начин той още може да бъде полезен. Уебинарът ще се излъчи онлайн тук с лектор д-р Станимир Андонов, маркетинг и брандинг експерт. Повече информация вижте тук.

Все още актуални възможности за развитие от рубриката от миналата седмица:

Повече информация за тях можете да намерите тук.

Astea Solutions организира платен летен стаж с продължителност 4 месеца за разработчици, QA инженери и DevOps инженери. Кандидатствай за: Разработчик; QA инженер; DevOps инженер. Крайният срок за кандидатстване е 17 юли. Пълна информация за стажа вижте тук.

Асоциацията на европейските журналисти-България (АЕЖ-България) в партньорство с Transitions Online и Фондацията за свободата "Фридрих Науман" организират "Да погледнем отвъд проблемите", конкурс със стипендия за материали в жанра журналистика за решения. Крайният срок за кандидатстване е 20 юли 2020 г. Пълна информация може да намерите тук.

Община Габрово, съвместно с Innovation Starter и Областен информационен център - Габрово, организират "Габрово Хакатон". В хакатона, който ще приключи на 12 септември 2020 година, могат да участват отбори от 2 до 5 физически лица от цялата страна, без ограничения във възрастта. Пълна информация за надпреварата може да откриете на страницата.

АЕЖ-България ви кани на уебинар, посветен на журналистиката за решения, на 9 юли 2020 г. от 18:30 часа. Работният език е български. Уебинарът е безплатен, но се изисква предварителна онлайн регистрация на https://bit.ly/2MYHp6x. Крайният срок за записване е 6 юли 2020 година. Ще получите имейл с потвърждение и линк към събитието.

Агенцията за подбор на персонал "Балканинвест" търси стажант за отдел "Продажби" за международна търговска компания в хранителната индустрия. При интерес, изпратете CV на английски език на ilieva@balkaninvest.eu.

Британско-българската бизнес асоциация обяви началото на програмата "Първа работа". Позициите, предлагани чрез програмата, са подходящи за новозавършили или младежи с 1-2 години трудов опит, и са обявени на този линк.

Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2020 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2020 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly