С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (20 - 26 юли)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

[Pixabay.com] 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите най-актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си. Ако и вашата компания предлага подобни възможности, изпратете ни повече информация на karieri@karieri.bg.

Стажове

Бизнес академията 9Academy търси стажант, който да се присъедини в екипа като Content Creator. Организацията търси попълнения, които да станат част от общността, да учат и развиват нови умения, да се предизвикват и да допринасят за постигане целите на програмата. Стажантът ще проучва теми, свързани с модулите на академията, ще подготвя структурирани чернови чрез дигитални платформи за публикуване, ще създава и разпространява маркетингови текстове за реклама и промотиране на продуктите и услугите на Академията, редактира и проверява текстове преди публикация, проучва за ключови думи и прилагане на SEO насоки с цел оптимизиране на съдържанието, промотира съдържание в социалните мрежи и канали на Академията и проследява на ангажираността (напр. коментари и споделяния), идентифицира проблемите на клиентските нужди и предложения за нови теми, координира маркетинг и дизайн екипите за създаване на необходими визии за илюстриране на съдържанието и други. Организацията ще се погрижи да предостави нужното обучение, подкрепа и ресурси, за да се справи стажантът с всички предизвикателства и задачи. Това не е ангажимент на пълен работен ден, максимум 10 ч. на седмична база. Основната и по-голяма заетост е в периода ноември-февруари. Позицията, не е платена. Това е чудесна възможност за студенти и за техния стаж с потенциал за продължаване на трупане на опит и умения и в хода на учебната година, поради гъвкавостта на ангажимента. Ако искате да кандидатствате, изпратете автобиография и кратък отговор на въпроса "Защо?" на info@9academy.com. Крайният срок за кандидатстване е 31 юли. Пълна информация вижте тук.

Стипендии

Нова Броудкастинг Груп и Reach for Change България стартират специално издание на конкурса ПРОМЯНАТА в подкрепа на най-уязвимите - децата и младежите, които са най-тежко засегнати от COVID-19 кризата. Тази година конкурсът ще подкрепи 5 неправителствени организации с натрупан опит и доказани решения. Ще бъде осигурено финансиране на обща стойност 60 000 лв. Петимата финалисти ще бъдат избрани на 18 септември и ще трябва да осъществят своите проекти до края на 2020 г. Финалистите ще получат подкрепа чрез обучения и консултации, както и медийна подкрепа в периода септември - декември. Кандидатствайте до 16 август на www.nova.bg/promyanata. Може да видите предварително образец на формата за кандидатстване в специалното издание на ПРОМЯНАТА тук, а необходимите за регистрация стъпки - тук. Пълна информация за критериите и процеса на селекция, графика, правилата на конкурса и наградния фонд можете да намерите в Общите условия на Специалното издание на ПРОМЯНАТА.

Конкурси

Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) сложи началото на два специални видеоконкурса в социалните си мрежи, с които да изпита креативността както на кандидат-студентите, така и на настоящите си студенти. Наградата за победителите ще бъде стипендия за обучение в бизнес университета. Регламентът за участие е максимално улеснен. Кандидат-студентите, които искат да спечелят стипендия за обучение в бакалавърска или магистърска програма на ВУЗФ, трябва да изпратят свое видео с продължителност до 2 минути на тема "Защо искам да уча във ВУЗФ?" и да го изпратят като съобщение в Messenger във Facebook страницата на ВУЗФ или на е-mail marketing@vuzf.bg с хаштаг #IskamVUZF. Към настоящите студенти предизвикателството е малко по-различно. Желаещите да се включат в конкурса и да се състезават за стипендия за обучение във ВУЗФ, трябва да подготвят видео до 2 минути на тема "Какво е да си студент във ВУЗФ?" и да го изпратят по един от двата описани начина, но с друг хаштаг - #MyVUZF. Конкурсът стартира на 15 юли и ще се проведе във Facebook страницата на ВУЗФ. Срокът за изпращане на видеоклиповете е до 10 август. След това ВУЗФ ще ги направи публични, като ги качи в своята фейсбук страница, където всеки ще има възможност да гласува за най-креативните и оригинални видеа. За победител във всеки от конкурсите ще бъде избран този, чието видео е събрало най-много лайкове. Победителите ще бъдат обявени на 31 август в социалните мрежи на ВУЗФ и ще бъдат поканени на среща с ректора на ВУЗФ доц. д-р Григорий Вазов, както и на откриването на учебната година във висшето училище на 5 октомври. Всички подробности и регламентите на конкурсите може да откриете на https://vuzf.bg/.

Обучения

За първи път ученици от 1. до 12. клас от цялата страна могат да се включат в Лятната академия на "Заедно в час". Заради епидемията от коронавирус и повишеният брой на заболели през последните седмици и след консултация с външни организации събитието преминава в онлайн формат. Това позволява отварянето на нови места за лятното училище и включването на ученици, които живеят извън София. За записване в академията родителите трябва да попълнят формуляр за участие на сайта на организацията. Онлайн лятната академия ще продължи от 3 до 14 август, всеки делничен ден от 9:00 до 12:30 ч. На ден е предвидено учениците да имат по четири учебни часа с междучасия от 10 минути между всеки от тях. Уроците са планирани така, че да насърчават активното участие на учениците и сътрудничеството между тях под формата на работа по групи, работа по проекти, споделяне, дискусии и пр. Основна цел на академията е да повиши мотивацията за учене на учениците и да подобри подготовката им по изучаваните предмети. Заради пандемията от COVID-19 ще бъде обърнато специално внимание на затвърждаване на знанията, придобити по време на дистанционното обучение. Пълна информация за Лятната академия може да намерите тук.

Фондация за достъп до права - ФАР обявява прием на кандидатури за участие в Обучение по бежанско и миграционно право, което започва от август 2020 г. Обучението включва теоретична и практическа част и дава дългогодишния практически опит на екип от експерти-обучители, които ще ви запознаят с основите на националното и международното законодателство и съдебна практика по бежанско и миграционно право, уникална възможност пряко да работите по реални казуси на бежанци и чужденци, професионални умения във връзка с предоставянето на правна помощ. Участниците трябва да имат готовност и желание да бъдат защитници на човешките права, да бъдат отговорни и прецизни в поставените задачи. Препоръчително е познаването на чужди езици. Обучението е подходящо както за студенти по "Право" или "Международни отношения", които искат да придобият практически опит, така и за наскоро завършили юристи, които са в търсене на сфера, в която да се развиват и да бъдат полезни. За да кандидатствате, изпратете автобиография и кратко мотивационно писмо на е-mail: office@farbg.eu с предмет "Кандидатура DEFEND". Крайният срок за кандидатстване е 25 юли. Пълна информация ще откриете на страницата на фондацията.
Събития

Сдружение "Възможности без граници"(СВГ) организира трета национална младежка среща на активистите за права на човека между 10 и 12 август в София. Срещата цели да събере на едно място млади хора с активна гражданска позиция по отношение на правата на човека, както и с интерес към доброволчеството, участвали в дейности съвместно с екипа на "Възможности без граници" или по програма "Европейски корпус за солидарност", или реализирали собствени инициативи по темата. Националната среща представлява тридневно събитие с разнообразни ателиета и сесии, водени от екипа и доброволците на "Възможности без граници", които ще дадат допълнителни знания, различна перспектива и актуална информация за аспектите на младежката работа, свързана с правата на човека. Преносът на знания и полезна информация, както и създаването на контакти ще са в основата на серия от съвместни инициативи и събития през цялата 2020 г., насочени към ангажиране на местните общности в каузи с правозащитен характер. Ако искате да се запознаете с други младежи активисти, да разберете за тяхната работа, да организирате съвместно с екипа на СВГ по места акции в областта на защита правата на човека или да намерите нови партньори за бъдещи събития, както и да разберете за динамиката на голямата европейска кампания "Движение за език без омраза" след официалния ѝ край, попълнете регистрационната форма. Крайният срок за кандидатстване е 31 юли. Ако имате въпроси или ви е необходима допълнителна информация, може да се свържете с организаторите на следния адрес: office@infopass.eu.

SoftUni Digital организира на 23 юли от 18:30 часа уебинар на тема "Етапи в създаването на маркетинг видео" с главен лектор Юлия Николова. Видеоклиповете увеличават вашите приходи и привличат трафик към вашия бизнес. Независимо дали сте влогър, собственик на бизнес или просто някой, който иска да създава видеоклипове, ще научите как едно видео да изглежда професионално и какви са етапите в неговото създаване. На този семинар ще разберете и как да правите невероятни видеоклипове, независимо дали използвате смартфон, уеб камера, DSLR или професионална техника, как да създадете професионални видеоклипове с оборудването, което вече имате, как да правите свои собствени видеоклипове от идеята и производството до монтажа и публикуването онлайн, как да изберете правилното видео и най-добрата история, как да получите най-голяма ангажираност при публикуването на видеоклипове онлайн. Събитието е безплатно, но след задължителна регистрация. Пълна информация вижте тук и тук.

M3 College организира уебинарът "Има ли нужда PR бизнесът от PR?" на 28 юли от 16:00 часа. Различни PR експерти ще се включат с тайни от кухнята. Темите, които ще се обсъдят, включват има ли нужда ПР бизнесът от нов имидж, какви качества трябва да притежава истинският ПР специалист, предизвикателства и възможности пред ПР бизнеса в България. Събитието ще се проведе онлайн в платформата ZOOM (6252668357). Присъствието с включена камера по време на събитието е силно препоръчително. Ето и линк за достъп: https://zoom.us/j/6252668357. Повече информация вижте тук.

"Кошер 2020" ще се проведе на 17 септември в Интер Експо Център и онлайн по целия свят. Това е вдъхновяващо събитие за професионално развитие, създаване на полезни контакти, придобиване на нови знания и умения, достъп до най-интересните бизнеси и личности и най-актуалната информация за живота в България. Регистрацията за събитието вече е отворена. По време на "Кошер 2020" може да се срещнете с представители на над 50 водещи компании, повече от 30 лектори, над 1800 души в 7 различни зони. На събитието ще има най-различни обучения, програми, работилници и други. Събитието е безплатно, но изисква предварителна регистрация. Пълна информация вижте тук.

Все още актуални възможности за развитие от рубриката от миналата седмица:

Повече информация за тях можете да намерите тук.

Телекомуникационната компания А1 обявява свободни позиции в своята стажантска програма в "Администрация и обслужване на клиенти" и "Информационни технологии и дигитална трансформация". Крайният срок за кандидатствате е 23 юли. Пълна информация вижте тук и тук.

БНБ открива стажантската си програма за 2020 г. Кандидатстването за стаж се извършва чрез попълване на електронен формуляр. Пълна информация може да намерите тук.

TELUS International Europe организира конкурс "Summer Adventure 2020". За да участвате в конкурса, изпратете творбата си на tib_contest@telusinternational.com, крайният срок е 21 август. За най-добрите има предвиден награден фонд. Пълна информация за конкурса може да видите тук.

Телерик Академия започва първата в България цялостна програма за продуктови мениджъри в ИТ сектора. Приемът вече е отворен през сайта на Телерик Академия и ще продължи до 9 август. Повече информация може да намерите тук.

Фондация "Карол Знание" обявява третото издание на инициативата "Предприемачи в науката", което ще се проведе онлайн от 23 септември до 2 декември. Кандидатстването в програмата става по всяко време преди 31 август 2020 г. с формуляр за кандидатстване. Изпратете своята кандидатура на knowledge@karoll.bg. Още подробности за програмата и как да кандидатствате, вижте тук.

Организации за запазване на околната среда организират "Проект ЕКО" - конкурс за разрешаване на текущи екологични проблеми в България. Крайният срок за подаване на проектите е 30 юли. Пълна информация може да откриете на сайта на кампанията.

Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2020 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2020 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly