С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (27 юли - 2 август)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите най-актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си. Ако и вашата компания предлага подобни възможности, изпратете ни повече информация на karieri@karieri.bg.

Стажове

BILLA България предлага стажове на студенти, които желаят да направят своите първи стъпки в професионалната си реализация. Кандидат-стажантите имат възможност да изберат обучение в отделите "Контролинг", "Личен състав/Труд и работна заплата", "Контрол на качеството", "Управление на категориите", "Недвижима собственост". Програмата дава възможност на стажантите да се запознават с основните дейности в отделите, участвайки пряко в различните работни процеси, да приложат своите знания на практика и да работят в екип с професионалисти. BILLA предлага стаж в рамките на 3 месеца, трудов договор и атрактивно заплащане, ваучери за храна, допълнително здравно осигуряване, при добро представяне - предложение за работа на пълен или непълен работен ден с различни опции за работно време. Нужно е кандидатите да имат успешно завършен минимум трети курс висше образование, насоченост Икономика, Търговия, Информационни технологии, Статистика, Човешки ресурси, и др.; много добри умения и интереси за работа с MS Office (Excel и Word); много добри познания по английски и/или немски език; високо ниво на адаптивност и лична мотивация; много добри аналитични и комуникативни умения; желание за лична ангажираност в работния процес. Ако желаете да получите възможност за професионално обучение и кариерно развитие, можете да се свържете с нас за повече информация на тел.: 02/8188269 или на email: careers@billa.bg.

Стипендии

Manchester Airports Group и Фондация "Димитър Бербатов" обявяват стипендиантска програма - ще бъдат връчени стипендии на петима талантливи студенти, които започват своето образование през 2020/2021 академична година в български университет. Стипендията ще бъде връчвана през целия период на тяхното бакалавърско обучение (4 академични години). За да могат да се запишат (през лятото на 2020 г.) кандидатите трябва: да са български граждани; да са приети в български университет в техническа специалност (например информатика, компютърни науки и технологии, информационни технологии, софтуерно инженерство, информационни технологии и бизнес - вариантите за възможните специалности не са ограничени само до изброените) и да започват своето обучение през 2020/2021 академична година; да владеят отлично английски език; да декларират финансовото състояние на семейството си (ще се изисква финансова декларация). Други изисквания, които ще бъдат оценявани като предимство са мотивационно писмо (максимум 800 думи) защо заслужават да получат стипендията и как тя би помогнала за образованието от финансова гледна точка; извънкласни дейности и постижения (от различен характер, не непременно свързани с ИТ); интерес към ИТ индустрията и бъдещо развитие в тази сфера, както и желание за проактивно развитие и учене на нови неща всекидневно; нагласа за приемане на предизвикателства. Сумата ще бъде изплащана всеки месец в периода на съответната академичната година (10 месеца за всяка от 4-те години) и ще се равнява на минималната работна заплата на страната за съответната календарна година. Студентите ще имат право да използват сумата за наем, такси за университет и всекидневни разходи. Избраните студенти ще имат възможността да получат менторство от професионалист в съответната сфера от дигиталното поделение на MAG - MAG-O, които ще им помагат през периода им на обучение. Готовите документи се изпращат като pdf на имейл адрес office@dberbatov.org най-късно до 30 август 2020 г. Необходимите документи може да видите тук. Пълна информация за стипендиантската програма вижте тук.

Уникредит Булбанк подкрепя младите и образовани хора в България със стипендиантска програма. Организацията подпомага финансово най-добрите ученици в Националната търговско-банкова гимназия и Националната финансово-стопанска гимназия в техния път като студенти по икономически специалности в Университета за национално и световно стопанство и Софийския университет "Св. Климент Охридски" , както и предоставя възможност да се докоснат до реалния бизнес чрез провеждане на практически стаж в рамките на програмата. Стипендията е в размер на 8 семестриални такси за период от 4 години. Сумата за всеки семестър се изплаща след предоставяне на документ за записване. В Стипендиантската програма могат да се включат български студенти, които са завършили Националната търговско-банкова гимназия в София или Национална финансово стопанска гимназия през 2020 г., записали са да учат редовна форма на обучение икономическа специалност в Университет за национално и световно стопанство или Софийски университет "Св. Климент Охридски" през 2020 г., имат успех от средното си образование не по-малко от Отличен 5.50, владеят английски език на минимум В1 ниво, биха искали да проведат стаж в Уникредит Булбанк или някое от дъщерните й дружества, нямат роднини, работещи в банката. Компанията ще се свърже с всички кандидати на посочения от тях имейл адрес за допълнителна информация и документи за участие. Подгответе актуална автобиография, креативен отговор в свободна и иновативна форма на въпроса "Защо да бъда избран за Стипендията на Уникредит Булбанк" и диплома за завършено средно образование с информация за успеха ви и документ, че сте записан да учите в някое от посочените Висши учебни заведения в посочените специалности/направления. Може да кандидатствате за програмата от страницата на банката. Крайният срок е 1 ноември 2020 г.

Конкурси

Thomson Foundation обяви тазгодишното издание конкурса за млади журналисти. В инициативата може да участват журналисти на възраст до 30 години (от страни с БВП на човек от населението под 20 хил. долара), включително България. Журито присъжда голяма награда за журналистически материал, който съдържа важни за обществото разкрития, такива от обществен интерес, провокиращ промяната. Нужно е материалът да провокира дебат и да доведе до положителна промяна. Обикновено победителите пътуват до Лондон за церемонията по награждаване, но тази година това може да не се случи заради ограниченията заради COVID-19. За да участвате в конкурса, трябва да попълните апликационната форма и да представите портфолио с три свои материала (печатни, аудио, видео, мултимедийни или комбинирани), публикувани през последните 12 месеца. Крайният срок за кандидатстване е 14 август 2020 г. Подробна информация за конкурса може да откриете тук.

Българската платформа за международно развитие (БПМР) съвместно с Центъра за развитие на устойчиви общности (ЦРУО) и Minority Rights Group (MRG) обявиха началото на третия ежегоден конкурс за журналистически материали "Журналистика за развитие - 2020". Тази година журналисти от всички медии отново могат да се включат с авторски материали по темите за развитието, бедността, миграцията и изключването на малцинствата от социалния, икономическия и политическия живот, включително от помощта за развитие. Журналистическите материали трябва да са публикувани или излъчени в периода 30 септември 2019 г. - 31 август 2020 г., като се допускат до 3 публикации от всеки кандидат. През септември жури, включващо представители на Факултета по журналистика и масова комуникация към Софийския университет, ЦРУО и БПМР, ще селектира и отличи трима журналисти, които са получили най-високи оценки. Трите парични награди са в размер на 800, 400 и 200 лв. Формуляр за участие в Word формат - Изтегли; критерии за оценка в Word формат - Изтегли. Крайният срок за участие е 1 септември 2020 година. Повече информация за конкурса ще намерите в прикачените файлове.

Обучения

Kaufland България слага начало на поредица безплатни онлайн семинари под името We Know, You Grow. Уебинарите са насочени към ученици, студенти и наскоро завършили висшето си образование млади хора, на които предстои да направят първите крачки в своето кариерно развитие. В онлайн академията професионалисти на Kaufland България ще споделят добри практики от своята работа в компанията и ще засягат разнообразни теми, свързани с изграждането на професионални и личностни умения като работа в екип, управление на времето, креативно мислене, приоритизиране на задачи и много други. Онлайн семинарите ще се провеждат веднъж месечно и ще са с продължителност от един час. Участващите в тях лектори работят в различни дирекции на Kaufland България и имат разнообразни сфери на дейност - от търговия и продажби до маркетинг и комуникации, човешки ресурси, финанси, счетоводство и много други. Първият уебинар от академията We Know, You Grow ще се проведе на 30 юли, четвъртък, от 16:00 до 17:00 ч., а негов лектор ще бъде Константин Петров, мениджър кампании в отдел "Маркетинг" на Kaufland България. Константин ще сподели повече за опита и работата си в компанията и какви са тайните зад успеха на маркетинговите кампании на водещата търговска верига в България. Всеки желаещ да участва в семинара, може да се запише напълно безплатно в онлайн формата за участие. Пълна информация вижте тук.

Бюро за образование и култура към Държавния департамент на САЩ организира Американска бизнес академия за дами в Бургас. Академията има за цел да подкрепя дами по целия свят, които искат да развиват собствен бизнес. Инициатор за създаването ѝ е съветникът на президента на САЩ Иванка Тръмп. В България програмата ще бъде осъществена със съдействието на Посолството на САЩ и Университет "Проф. д-р Асен Златаров". Академията използва програма за онлайн обучение по предприемачество, разработена в сътрудничество между школата по мениджмънт на Аризонския университет и световни компании. Чрез тази програма жените имат възможност да бъдат обучени да създават успешно свои бизнес планове, да разбират как се привлича капитал и да се свързват с мрежа от успешни бизнес хора. Част от програмата ще бъдат и срещи с доказани мениджъри в международни и български компании. Курсистите ще бъдат ангажирани в месеците от септември 2020 г. до януари 2021 г., когато ще се дипломира първият български випуск. Обучението ще бъде всяка седмица през двата почивни дни. Избраните дами няма да заплащат такси, а най-успешно преминалите курса ще получат начален капитал за собствен бизнес или за развитие на вече съществуващ. Основни изисквания за участие: Навършено пълнолетие и завършено средно образование; желание за развиване на собствен бизнес или реализиране на своя бизнес идея; възможност за ангажиране средно с 6 часа седмично за подобряване на вашите бизнес познания и умения; основни компютърни познания; основно ниво на владеене на английски език. Може да заявите вашия интерес онлайн чрез формата за кандидатстване, в срок до 31 юли 2020 г. Ако имате въпроси, свържете се с организаторите по електронната поща на адрес: awebulgaria@btu.bg. Повече информация може да намерите тук.

Телерик Академия обяви начало на приема за програмите Telerik Academy Alpha с JavaScript и с .NET/C#. Те започват през януари 2021 г., а кандидатурите се подават през сайта на Телерик Академия. Крайният срок е до 22 ноември за JavaScript и до 23 ноември за .NET/C#. Програмите Telerik Academy Alpha с JavaScript и с .NET/C# са подходящи за специалисти от различни сфери, студенти и кандидат-студенти. В рамките на 6 месеца и над 440 часа интензивни лекции и практически упражнения, участниците усвояват ключови умения и най-новите технологии и практики в областта на програмирането. Това се случва в условия, наподобяващи реална бизнес среда, както и промените в работните процеси, наложени от COVID-19, и под менторството на трейнъри с дългогодишен опит в подготовката на успешни кадри за ИТ сектора. По време на обучението курсистите работят по реални проекти и изграждат свое лично портфолио. Трудността на задачите нараства поетапно, а финалният проект е казус, предоставен директно от бизнеса. Кандидатите имат близо четири месеца, в които да се подготвят за входящия изпит за избраната програма. Това може да стане с онлайн материалите, които предоставят от Телерик Академия, или с безплатния подготвителен курс, който се провежда в рамките на 6 поредни съботи за Telerik Academy Alpha с JavaScript и 6 поредни недели за Telerik Academy Alpha с .NET/C#. За хората с познания в програмирането са организирани предварителни изпити (early bird), които ще се проведат съответно на 30 септември за JavaScript и 28 септември за .NET/C#.
Събития

Soft Academy организира на 13 август от 19:00 часа уебинар на тема "Как да започнем работа като QA?". Той ще се проведе с дистанционна онлайн комуникация чрез платформата https://zoom.us. По време на събитието ще научите как да използвате (безплатно) платформата за виртуална връзка Zoom.us, чрез която се провеждат всички обучения в Soft Academy след епидемията от COVID-19, какво е да работиш в IT сферата, какво означава да тестваш софтуер и в какво се състои работата на един QA (софтуерен тестер), каква е необходимата техническа основа и умения, които трябва да придобием, за да се преквалифицираме и да започнем работа в IT сферата. Повече информация ще получите по имейл, след като попълните регистрационната форма тук. Пълна информация за събитието може да откриете тук.

Все още актуални възможности за развитие от рубриката от миналата седмица:
Повече информация за тях можете да намерите тук.

Бизнес академията 9Academy търси стажант, който да се присъедини в екипа като Content Creator. Ако искате да кандидатствате, изпратете автобиография и кратък отговор на въпроса "Защо?" на info@9academy.com. Крайният срок за кандидатстване е 31 юли. Пълна информация вижте тук.

Нова броудкастинг груп и Reach for Change България стартират специално издание на конкурса ПРОМЯНАТА в подкрепа на най-уязвимите - децата и младежите, които са най-тежко засегнати от COVID-19 кризата. Пълна информация за критериите и процеса на селекция, графика, правилата на конкурса и наградния фонд можете да намерите в Общите условия на Специалното издание на ПРОМЯНАТА.

За първи път ученици от 1. до 12. клас от цялата страна могат да се включат в Лятната академия на "Заедно в час". За записване в академията родителите трябва да попълнят формуляр за участие на сайта на организацията. Онлайн лятната академия ще продължи от 3 до 14 август, всеки делничен ден от 9:00 до 12:30 ч. Пълна информация за Лятната академия може да намерите тук.

Сдружение "Възможности без граници"(СВГ) организира трета национална младежка среща на активистите за права на човека между 10 и 12 август в София. Крайният срок за кандидатстване е 31 юли. Ако имате въпроси или ви е необходима допълнителна информация, може да се свържете с организаторите на следния адрес: office@infopass.eu.

M3 College организира уебинарът "Има ли нужда PR бизнесът от PR?" на 28 юли от 16:00 часа. Ето и линк за достъп: https://zoom.us/j/6252668357. Повече информация вижте тук.

Фондация "Карол Знание" обявява третото издание на инициативата "Предприемачи в науката", което ще се проведе онлайн от 23 септември до 2 декември. Кандидатстването в програмата става по всяко време преди 31 август 2020 г. с формуляр за кандидатстване. Изпратете своята кандидатура на knowledge@karoll.bg. Още подробности за програмата и как да кандидатствате, вижте тук.

Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2020 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2020 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly