С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (3 - 9 август)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите най-актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си. Ако и вашата компания предлага подобни възможности, изпратете ни повече информация на karieri@karieri.bg.

Стажове

ЧЕЗ набира стажанти, които искат да разкрият своите възможности и потенциал в разнообразни сфери. Предишен опит не е необходим. Компанията предлага работа в екип от професионалисти, прилагане на знания и усвояване на специфични практически умения. В динамична работна среда могат да се реализират специалисти с различна образователна подготовка - електротехнически специалности, информационни технологии, икономика, финанси и др. От ЧЕЗ предоставят възможност за придобиване на опит в голяма мултинационална компания, наставник, който помага на стажанта във всекидневната работа и му показва как да прилага наученото в практиката, индивидуална стажантска програма, гъвкаво работно време, оценка на потенциала, която ще подпомогне бъдещо професионално ориентиране, шанс за професионална реализация. Нужно е кандидатите да са студенти със завършен 2-ри, 3-ти и 4-ти курс, да са редовна форма на обучение, да имат добри компютърни умения, мотивация за работа и инициативност, целенасоченост и желание за развитие. Попълнете формуляра, за да кандидатствате. Ако сте одобрени, от компанията ще се свържат с вас. Нужно е да подготвите CV. Повече информация вижте на страницата на ЧЕЗ.

ProCredit Bank обявява своята стажантска програма "Challenge Yourself". Програмата е целогодишна - обявяват се стажантски позиции в различни отдели през цялата година. За всеки стажант отговаря ментор, който обучава и спомага за по-бързото и лесно навлизане в работния процес. Той поставя задачите и следи за изпълнението им, предава своя опит и знания. Графикът се изготвя съобразно с академичните задължения на стажанта. Компанията търси студенти от различни специалности и курсове, включително и от първи курс, добро ниво на владеене на английски език, инициативност, сериозно и отговорно отношение към поставените задачи, готовност за открито общуване и изслушване на чуждото мнение, желание за придобиване на нови знания и усъвършенстване на умения, умение за работа в екип. Компанията прилага стандартния процес на подбор, с изключение на последните две стъпки (Двуседмичен семинар и ProCredit Entry Programme). Стъпките може да намерите тук. Може да кандидатствате, като попълните формуляра. Пълна информация вижте тук.

Стипендии

Фондация "Карол Знание" обявява третото издание на инициативата "Предприемачи в науката", което ще се проведе онлайн от 23 септември до 2 декември. Тя е насочена към млади учени в областта на нано- и биотехнологиите. В средата на декември ще бъде конкурсът "Предприемач в науката" с награда в размер на 30 хил. лв. Обучението е безплатно и практически ориентирано. Насочено е към докторанти последна година и учени, защитили докторска степен през последните пет години в областите инженерни науки, нови материали, нови технологии. Право да кандидатстват за стипендията ще имат само учени, завършили обучението на програмата. Кандидатите за наградата "Предприемач в науката" презентират своя бизнес проект, базиран на научната им работа. Форматът на презентациите е business pitch, като отразява новите знания и умения, получени в обучението. Оценка ще даде жури, съставено от лекторите в програмата. Кандидатстването в програмата става по всяко време преди 31 август 2020 г. с формуляр за кандидатстване. Изпратете своята кандидатура на knowledge@karoll.bg. Още подробности за програмата и как да кандидатствате, вижте тук.

Конкурси

Централноевропейската инициатива (CEI) и Медийната организация за Югоизточна Европа (SEEMO) обявиха новото издание на конкурса за изключителни постижения в разследващата журналистика CEI-SEEMO Award. През тази година приоритет ще бъде даден на разследвания, свързани с епидемията от COVID-19, като се акцентира върху важността на точната и достоверна информация по тази тема. Парична награда се присъжда в две категории - за млади журналисти (1000 евро) и професионални журналисти (4000 евро). Кандидатурите ще бъдат разгледани от международно жури, съставено от известни журналисти и медийни експерти. За наградите имат право да кандидатстват журналистите от държавите членки на Централноевропейската инициатива: Албания, Беларус, Босна и Херцеговина, България, Италия, Молдова, Полша, Румъния, Северна Македония, Словакия, Словения, Сърбия, Украйна, Унгария, Хърватия, Черна гора и Чехия. Наградите ще бъдат връчени по време на Медийния форум за Югоизточна Европа (SEEMF), който ще се проведе през есента на тази година. Крайният срок за кандидатстване е 1 септември 2020 г. Пълна информация за конкурса може да откриете тук.

Европейската комисия организира фотоконкурс "Europe's culture close to you!". Надпреварата дава възможност да покажете културното богатство на Европа, показвайки уменията си с фотоапарата. В конкурса може да вземе участие всеки, който е жител на една от държавите членки на ЕС, е над 18-годишна възраст и се интересува от културно наследство. Генерална дирекция Образование, младеж, спорт и култура ще избере и ще се свърже с трима победители. Те ще бъдат избрани, на базата на критерии като качество на предадените снимки и спрямо историите. Победителите ще получат награда във формата на ваучер на стойност 200 евро. За да участвате, трябва да попълните регистрационна форма, като споделите ваше лято преживяване сред европейската културна среда, както и да включите текст с пояснение между 40-50 думи, който разказва историята на снимката и впечатленията ви. Крайният срок за кандидатстване е 20 август 2020 г. Пълна информация може да намерите тук.

По повод Световния ден без тютюн Министерството на здравеопазването обявява Национален конкурс за изработването на плакат на тема "Да говорим открито за последствията от тютюна!", посветен на превенцията на тютюневата зависимост. Ежегодно на 31 май светът отбелязва Световния ден без тютюн. На този ден здравните власти по целия свят и неправителствените организации, ангажирани с проблема, акцентират върху опасностите за здравето, свързани с употребата на тютюневи изделия, и насърчават ефективните политики за намаляване на въздействието от употребата на тютюн. Конкурсът е индивидуален, всеки може да участва с един плакат, участниците ще бъдат оценявани в следните две категории: студенти и докторанти от всички курсове на висшите учебни заведения в страната; ученици IX-XII клас от всички средни общообразователни училища в страната. Изображенията да бъдат изпратени в електронен формат (100/70 см, JPG, 120 dpi, Quality 10 Maximum). Спечелилият голямата награда плакат ще бъде изискан във формат: 100/70 см, CMYK, 300 dpi. За да участвате в конкурса, изпратете плакатите на имейл адрес: spopovska@mh.government.bg или на електронен носител до адрес: гр. София 1000, пл. "Св. Неделя" № 5, Министерство на здравеопазването. Краен срок за участие: 30 август 2020 г. Вижте пълната информация тук.

Обучения

Society of Professional Journalists (SPJ) ще бъде домакин на безплатния уебинар "SPJ Google инструменти за фрийлансъри". В него журналистите на свободна практика ще получат съвети как да използват в своята работа инструментите на Google (Scholar, Alerts, Trends, Advanced Image Search, Translate). Събитието е част от обучителната програма за журналисти на SPJ, провеждана в партньорство с Google News Initiative. Лектор ще бъде американският журналист Бенет Уилсън. Уебинарът е на 13 август от 22.00 часа българско време. Обучението е безплатно, но е нужна задължителна регистрация. Повече за събитието вижте тук.

Журналисти, владеещи руски език, могат да вземат участие в безплатно онлайн обучение на тема "Основи на медийната безопасност", организирано от Академията за медийна безопасност "Орхан Джемал". Курсът е с продължителност 30 дни (30 мин. на ден) и се състои от над 80 урока, разделени в 5 модула. Програмата обхваща четири основни аспекта на безопасността на журналистите: основи на физическата безопасност, основни познания за информационна и киберсигурност, правни аспекти на сигурността и основи на психологическата безопасност. Материалите са представени от 14 експерти от 9 страни - Азербайджан, Грузия, Турция, Литва, Русия, Украйна и Узбекистан, Канада и Великобритания. След завършване на обучението участниците ще могат да идентифицират и анализират работните си рискове и да придобият знания и умения, необходими за осигуряване на своята сигурност и тази на колегите им. Програмата осигурява достъп до обширна база от ресурси на руски език, включително съвети за това към кого да се обърнете за помощ в случай на спешност, арест и други сериозни проблеми. Заявки за регистрация в онлайн обучението могат да бъдат подавани тук. Пълна информация вижте на посочения линк.

Devise Expert организира онлайн работилница на тема "SQL: Изчисления със супер агрегирани данни" на 7 август от 19:00 до 21:00 часа. Целта на работилницата е обогатяване на знанията и уменията за изчисления с агрегиращи функции чрез създаване на допълнителни нива на агрегиране на данните. По време на работилницата ще бъдат разгледани разширенията: ROLLUP, CUBE, GROUPING SETS към клаузата GROUP BY, позволяващи лесно да се изчислят междинни резултати както и особеностите в употребата им. Работилницата е безплатна, но изисква регистрация. Работилницата ще се проведе изцяло онлайн. Платформата, която се използва, не изисква инсталация. Пълна информация вижте тук. Ако имате въпроси, може да се свържете с организаторите на: 02 986 56 93, 0884 180 349, info@expert-bg.org.
Събития

Организацията за кариерно консултиране Skillo организира безплатен уебинар на тема "Стартирай своята ИТ кариера като QA" на 6 август от 19:00 часа. По време на събитието професионален консултант ще говори за това как може да се реализирате в ИТ индустрията, какви са стъпките за старт на кариера като специалист по софтуерно тестване. По време на лекцията ще има възможност всеки един да зададе своите въпроси, да получи конкретни предложения и насоки. За повече информация и за записване посетете сайта на организацията.

Национален младежки форум организира регионална среща "Запознай се с гражданските
си права" в град Бургас на 13 август.
Профилът на участниците е младежи между 15 и 35 години, представители на младежка организация или неформална група. Срещата е насочена към младежи от областта, а пътните разходи се покриват от организаторите, но не и разходите за настаняване. Събитието ще се проведе в зала "Петя Дубарова" в Морско казино, гр. Бургас. За да участвате, попълнете апликационната форма, крайният срок е 4 август. Повече информация може да намерите тук.

Все още актуални възможности за развитие от рубриката от миналата седмица:
Повече информация за тях можете да намерите тук.

BILLA България предлага стажове на студенти, които желаят да направят своите първи стъпки в професионалната си реализация. Ако желаете да получите възможност за професионално обучение и кариерно развитие, можете да се свържете с компанията за повече информация на тел.: 02/8188269 или на email: careers@billa.bg.

Уникредит Булбанк подкрепя младите и образовани хора в България със стипендиантска програма. Може да кандидатствате за програмата от страницата на банката. Крайният срок е 1 ноември 2020 г.

Thomson Foundation обяви тазгодишното издание конкурса за млади журналисти. За да участвате в конкурса, трябва да попълните апликационната форма и да представите портфолио с три свои материала (печатни, аудио, видео, мултимедийни или комбинирани), публикувани през последните 12 месеца. Крайният срок за кандидатстване е 14 август 2020 г. Подробна информация за конкурса може да откриете тук.

Българската платформа за международно развитие (БПМР) съвместно с Центъра за развитие на устойчиви общности (ЦРУО) и Minority Rights Group (MRG) обявиха началото на третия ежегоден конкурс за журналистически материали "Журналистика за развитие - 2020". Формуляр за участие в Word формат - Изтегли; критерии за оценка в Word формат - Изтегли. Крайният срок за участие е 1 септември 2020 година.

Soft Academy организира на 13 август от 19:00 часа уебинар на тема "Как да започнем работа като QA?". Той ще се проведе с дистанционна онлайн комуникация чрез платформата https://zoom.us. Повече информация ще получите по имейл, след като попълните регистрационната форма тук. Пълна информация за събитието може да откриете тук.

Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2020 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2020 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly