С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (10 - 16 август)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

[Pixabay.com] 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите най-актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си. Ако и вашата компания предлага подобни възможности, изпратете ни повече информация на karieri@karieri.bg.

Стажове

9 Academy търси помощник-фасилитатор "Oбучителен процес", който ще подпомага процеса по учене, ще следи за това средата да е подходяща, ще подкрепя участниците в преживяването им в Академията и ще координира процеси и инструменти, свързани с обучителния процес. Човекът ще подкрепя процеса по учене на група участници във всеки сезон на Академията, ще се грижи за това участниците да имат пълна информация и нужните ресурси, за да учат и развиват умения в рамките на академията, ще координира и организира събития от програмата на всеки сезон, ще подпомага основните фасилитатори при прилагане на методологията на Академията: рефлексии, казуси, Q&A събития и други. Всеки стажант ще получи нужното обучение, подкрепа и ресурси. Това не е ангажимент на пълен работен ден, максимум 10 ч. на седмична база. Основната и по-голяма заетост е в периода ноември-февруари. Позицията не е платена. Това е чудесна възможност за студенти и за техния стаж с потенциал за продължаване на трупане на опит и умения и в хода на учебната година, поради гъвкавостта на ангажимента. Ако имате интерес да се развивате като фасилитатор, имате добри комуникативни умения и интерес в сферата на неформалното учене и бизнеса, изпратете своя автобиография и кратък отговор на въпроса "Защо?" на info@9academy.com. Вижте пълна информация тук.

Стипендии

Manchester Airports Group и Фондация "Димитър Бербатов" обявяват стипендиантска програма - ще бъдат връчени стипендии на петима талантливи студенти, които започват своето образование през 2020/2021 академична година в български университет. Стипендията ще бъде връчвана през целия период на тяхното бакалавърско обучение (4 академични години). За да могат да се запишат (през лятото на 2020 г.) кандидатите трябва: да са български граждани; да са приети в български университет в техническа специалност (например информатика, компютърни науки и технологии, информационни технологии, софтуерно инженерство, информационни технологии и бизнес - вариантите за възможните специалности не са ограничени само до изброените) и да започват своето обучение през 2020/2021 академична година; да владеят отлично английски език; да декларират финансовото състояние на семейството си (ще се изисква финансова декларация). Други изисквания, които ще бъдат оценявани като предимство са мотивационно писмо (максимум 800 думи) защо заслужават да получат стипендията и как тя би помогнала за образованието от финансова гледна точка; извънкласни дейности и постижения (от различен характер, не непременно свързани с ИТ); интерес към ИТ индустрията и бъдещо развитие в тази сфера, както и желание за проактивно развитие и учене на нови неща всекидневно; нагласа за приемане на предизвикателства. Сумата ще бъде изплащана всеки месец в периода на съответната академичната година (10 месеца за всяка от 4-те години) и ще се равнява на минималната работна заплата на страната за съответната календарна година. Студентите ще имат право да използват сумата за наем, такси за университет и всекидневни разходи. Избраните студенти ще имат възможността да получат менторство от професионалист в съответната сфера от дигиталното поделение на MAG - MAG-O, които ще им помагат през периода им на обучение. Готовите документи се изпращат като pdf на имейл адрес office@dberbatov.org най-късно до 30 август 2020 г. Необходимите документи може да видите тук. Пълна информация за стипендиантската програма вижте тук.

Конкурси

Българско кино общество организира конкурс за сценарий на късометражен филм на тема "Свидетел". Конкурсът има за цел да подпомогне млади български автори и режисьори в реализацията на техните творби. Сценариите трябва да са свързани по един или друг начин с темата на конкурса за 2020 г. - "Свидетел". Приемат се сценарии за всички видове филми (игрални, анимационни, документални, експериментални). Преди да кандидатствате, прочетете регламента. Проектите ще бъдат оценени от професионално жури. Нужно е кандидатите да са български граждани, на възраст до 35 години. Един кандидат може да участва само с един сценарий. Наградата за най-добър сценарий е в размер на 1000 лв., има и награда за най-добър филмов проект. За да кандидатствате, изпратете на office@filmsociety.bg нужните документи, включващ декларация за доброволно предоставяне на лични данни, електронно копие на сценария със заглавието на творбата, името на автора и неговия e-mail адрес на заглавната страница, обяснителна бележка, не по-дълга от една страница, описваща мотивацията на автора да участва в конкурса и по какъв начин неговият/нейният сценарий е обвързан с темата "Свидетел". Крайният срок за кандидатстване е 5 октомври. Повече информация може да намерите тук.

TELUS International Europe организира конкурс "Summer Adventure 2020". Конкурсът е насочен към ентусиазирани млади хора между 17 и 30 години, чиито интереси са свързани с изучаване на чужди езици. Нужно е творбата да бъде на френски/немски/италиански/испански, да се разказва историята във вид на видео, есе, колаж, презентация, звукозапис. Максималният обем е до 2 печатни страници (1000 думи, формат А4), видеото трябва да е с максимална продължителност 5 минути, при звукозапис - максимум 5 минути. Всяка конкурсна работа трябва да бъде придружена със следната информация: (Три имена, възраст, адрес, email, телефон, актуална снимка). Всеки автор може да участва само с един материал. За да участвате в конкурса, изпратете творбата си на tib_contest@telusinternational.com, крайният срок е 21 август. За най-добрите има предвиден награден фонд. Пълна информация за конкурса може да видите тук.

Обучения

Internationale Journalisten-Programme (IJP) и Clean Energy Wire канят журналисти от Германия, България, Румъния и Сърбия в обменна програма по въпроси, свързани с енергетиката, околната среда и климатичните изменения. Стипендиантите ще задълбочат познанията си в областта на климата и енергетиката и ще получат възможност да работят и да се специализират на местно и международно ниво. Стипендия в размер на 3800 евро е осигурена от EUKI (Европейската инициатива за климата, инициирана от германското правителство) с цел покриване на пътни разходи и настаняване по време на престоя в чужбина. Обучителната програма започва с встъпителна тематична конференция в Берлин (вероятно в средата на октомври 2020 г.), след която стартира обменната програма, продължаваща от 6 до 8 седмици. Журналистите от Германия ще отидат в медия, намираща се в някоя от другите три страни, а журналистите от България, Румъния и Сърбия ще работят в медии в Германия. Тези медии се избират от IJP, като се вземат предвид интересите, квалификацията и желанията на стипендиантите. Докато участват частично в работния процес на медиите домакини, журналистите ще работят върху собствените си проекти и главно ще създават материали за медиите в своята страна. В програмата могат да участват журналисти от печатни, радио, онлайн или телевизионни медии (наети или на свободна практика). Владеенето на немски или на езика на някоя от другите страни не е задължително, но може да бъде полезно при кандидатстване. Очаква се работно ниво на английски език. Крайният срок за кандидатстване е 15 август 2020 г. Пълна информация може да откриете тук.

Сдружение "Организация на българските студенти Браво" организира форум "Младежи, учещи и/или работещи зад граница" в Пампорово между 9-13 септември 2020 г. В младежкия форум ще вземат участие поне 70 младежи, 30 експерти в различни области на обществения и икономическия живот и 10 представители на различни държавни, общински и други институции. По време на форума ще се проведат кръгли маси по различни обществени, икономически и социални теми, обсъждане на добрите практики в различните държави, работилница за иновативни младежки проекти, културни мероприятия и др. Нужно е участниците да са млади хора на възраст между 18 и 30 години, дипломирани или настоящи студенти в чужбина - целта на организаторите е да се съберат студенти от поне 30 държави по света, добро владеене на български език, активна гражданска позиция, например участие в НПО или неформални младежки организации, лична мотивация за участие във форума и интерес към създаване на контакти с младежки и студентски организации на българи, живеещи в чужбина, предимство при подбора са предишния опит и участие в различни младежки събития. Разходите по време на форума се поемат от организаторите, с изключение на транспорта от и до курортен комплекс Пампорово. За да кандидатствате, попълнете апликационната форма. Крайният срок за кандидатстване е 20 юли. Пълна информация за събитието може да намерите тук.
Събития

Консултантската организация "Висше образование в чужбина" организира на 26 август от 18:00 часа онлайн събитие на тема "Стани студент в Нидерландия". Кандидатстудентска кампания 2021 ще бъде много различна, затова организация прави уебинар, в който може да разберете как да изберете университет според вашия академичния и личностен профил, кои университети предлагат желаните от вас програми, какви са изискванията за кандидатстване в различните университети и специалности, кои са важните срокове и процедури, какви са специфичните документи за кандидатстване в Нидерландия, кои университети са с допълнителна, специализирана селекция и какво включва тя и много други. По време на събитието ще може да се задават и въпроси. Регистрирай се безплатно тук. Повече информация вижте на страницата.

ABC Design & Communication организира уебинар "Блоговете могат повече" на 10 септември от 14:00 часа. Корпоративният блог е един от основните инструментите на контент маркетинга. Добре планираното и дългосрочно водене на блога популяризира бранда и спестява средства от реклама. Лектор ще бъде Жюстин Томс, мениджър бизнес развитие в уеб агенция ABC Design & Communication и дългогодишен специалист в областта с богат опит в създаването на съдържание. Семинарната програма включва отговори на въпросите защо са нужни корпоративните блогове, каква роля играят в комуникационния микс, няколко подсказки за добро водене на блог плюс примери. Ще има възможност и за въпроси. Регистрацията е задължителна, участието - безплатно. Регистрации са възможни до 08 септември включително. Линк за достъп ще бъде изпратен до всички, които са се регистрирали през формата оттук. В случай, че не получите такъв имейл в рамките на 1 работен ден след регистрация, свържете се с организацията на ttrendafilova@abcbg.com. Пълна информация вижте тук.
Все още актуални възможности за развитие от рубриката от миналата седмица:

Повече информация за тях можете да намерите тук.

ЧЕЗ набира стажанти, които искат да разкрият своите възможности и потенциал в разнообразни сфери. Попълнете формуляра, за да кандидатствате. Ако сте одобрени, от компанията ще се свържат с вас. Нужно е да подготвите CV. Повече информация вижте на страницата на ЧЕЗ.

ProCredit Bank обявява своята стажантска програма "Challenge Yourself". Стъпките може да намерите тук. Може да кандидатствате, като попълните формуляра. Пълна информация вижте тук.

Фондация "Карол Знание" обявява третото издание на инициативата "Предприемачи в науката", което ще се проведе онлайн от 23 септември до 2 декември. Кандидатстването в програмата става по всяко време преди 31 август 2020 г. с формуляр за кандидатстване. Изпратете своята кандидатура на knowledge@karoll.bg. Още подробности за програмата и как да кандидатствате, вижте тук.

Централноевропейската инициатива (CEI) и Медийната организация за Югоизточна Европа (SEEMO) обявиха новото издание на конкурса за изключителни постижения в разследващата журналистика CEI-SEEMO Award. Крайният срок за кандидатстване е 1 септември 2020 г. Пълна информация за конкурса може да откриете тук.

Европейската комисия организира фотоконкурс "Europe's culture close to you!". Крайният срок за кандидатстване е 20 август 2020 г. Пълна информация може да намерите тук.

Society of Professional Journalists (SPJ) ще бъде домакин на безплатния уебинар "SPJ Google инструменти за фрийлансъри. Уебинарът е на 13 август от 22.00 часа българско време. Обучението е безплатно, но е нужна задължителна регистрация. Повече за събитието вижте тук.

Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2020 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2020 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly