С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (31 август - 6 септември)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите най-актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си. Ако и вашата компания предлага подобни възможности, изпратете ни повече информация на karieri@karieri.bg.

Стажове

ABLE Mentor набира хора за няколко позиции за предстоящия 14-и сезон. Организацията има нужда от специалисти в следните направление: Координатор на двойка (ученик и неговия ментор); Маркетинг - за всеки, който харесва и може да се занимава с профил в Instagram, Snapchat или все още редовно използва Facebook; Координатор на градове - всеки град, в който програмата се случва, има нужда от подкрепа от разстояние. Освен че екипът на ABLE Mentor е мястото, където можете да предадете нататък това, което сте получили от програмата, е и място, където можете да научите още повече и да предизвикате себе си, добивайки нови знания и умения. В случай, че сте решили да станете част от организационния екип, е нужно да потвърдите желанието си тук до 31 август, като запишете двете си имена и възможността си за първа среща на живо или онлайн. Общата среща ще се проведе 8 септември от 19:00 часа. Мястото ще бъде допълнително уточнено. Ако тази дата не е удобна, може да се свържете с екипа за уговаряне на допълнителна среща. Пълна информация може да откриете на страницата на инициативата.

Адвокатско дружество "Димитров, Петров и Ко." търси стажант. По време на летните стажове студентите по право имат възможността да работят с различни адвокати в различни правни области. Програмата има за цел да ги запознае с практикуването на правото в "Димитров, Петров и Ко.", както и с различните правни области, в които работи кантората. Нормалната продължителност на стажа е един месец. Стажантите се занимават с превод, служебна кореспонденция, изготвяне на правни документи, участие в обсъждане на казуси и др. Едномесечният стаж се счита като първа стъпка от професионалната им кариера в "Димитров, Петров и Ко.", както и възможност да се запознаят с работната среда в кантората. За да кандидатствате за летен стаж, необходимо е да сте студент по право между втори и четвърти курс, да имате висок успех и отлично писмено и устно владеене на английски език. Владеене на втори чужд език (за предпочитане немски, френски или италиански) е предимство. Ако желаете да участвате в лятната стажантска програма, изпратете автобиография и придружително писмо на имейл адрес jobs@dpc.bg. От кантората ще се свържат с вас за повече подробности.

Компанията за преводи Language Bear търси стажант "Продажби" за своя офис в Пловдив. Фирмата иска това да бъде ентусиазиран и отговорен стажант, който да се занимава с продажбите. Компанията предлага възможност за преминаване към позиция младши-мениджър по продажбите след 6 месеца при успешно преминал стаж. Стажантът ще помага при търсенето, комуникацията и договарянето с потенциални нови клиенти. Нужно е кандидатите да са завършили студенти, които могат да работят на пълен работен ден (8-часов), да владеят английски език, да имат отлични писмени и вербални комуникационни умения, добри познания в работата с MS Word и Excel. Хората, владеещи руски, немски, френски или испански език са с предимство. Стажът е платен. Компанията осигурява начално обучение, атрактивна бонусна система, тясно свързана с резултатите, посещения на големи търговски изложения по цял свят. Може да кандидатствате за позицията оттук.

"ИТА ВЕТ" търси да привлече в своя екип ветеринарен лекар - стажант. Ветеринарният лекар - стажант подпомага работата на ветеринарните лекари в клиниката и под техен надзор извършва манипулации. Целта е бързо усвояване на практически умения и навлизане в работата с животни. Клиниката осигурява възможности за специализации у нас и в чужбина. Нужно е кандидатите да са студенти по ветеринарна медицина шести курс, които след завършване искат да останат да работят във фирмата, мотивация за работа с домашни любимци, лоялност, желание за професионално развитие, комуникативни умения и работа в екип. Стажът е платен. Може да кандидатствате, като изпратите CV и мотивационно писмо на ita_vet@abv.bg. За повече информация може да се свържете с тел.: 02/4441844 , 0886149191.

Доброволчество

"Тук-Там" търси доброволци за организацията на "Кариерен кошер". Събитието ще се проведе на 16-17 септември в Интер експо център София. То е най-голямото, което среща българи с опит и образование от чужбина. "Кошерът" предлага кариерни възможности на българите, които са се завърнали или обмислят да се завърнат в страната. Организацията търси доброволци, които да помогнат за реализирането на събитието. Нужно е кандидатите да имат желание и ентусиазъм при извършването на задълженията си. Включете се и ще имате възможност да видите от "кухнята" как се организира такъв мащабен проект, да се запознаете с много интересни професионалисти от различни бизнес сфери, да се запознаете с представители на водещи компании в България, да разширите мрежата си от професионални контакти, да развиете нови умения. Часовете на заетост ще бъдат от 14:00-19:00 (16 септември) и 08:00-18:00 (17 септември). Ако искате да се включите, се свържете с hey@tuk-tam.bg. Повече информация може да намерите тук.

Стипендии

Фондът IJ4EU (Investigative Journalism for Europe) обяви втора годишна покана за проект, чрез които се финансират трансгранични проекти за разследваща журналистика в страните от ЕС и страните кандидатки. Схемата за подпомагане на журналистически разследвания ще предостави безвъзмездни грантове между 5000 и 50 хил. евро за нови проекти, както и за нови етапи на текущи проекти. Заявленията трябва да се подават от екипи, базирани в поне две държави членки на ЕС или поне една държава членка на ЕС и една официална кандидатка. Проектите трябва да се фокусират върху теми от трансгранично значение и могат да бъдат във всички видове медии и формати - печатни, радио и телевизия, онлайн медии, документални филми, мултимедия. Крайният срок за кандидатстване е 18 септември 2020 г.

Екологични журналисти на възраст между 18 и 35 години могат да кандидатстват за стипендиантската програма на сайта Climate Tracker. Програмата ще продължи три месеца. Веднъж месечно всеки от 12-те избрани журналисти ще изготвя материал, посветен на климатичните изменения, и ще участва в обучения за ангажиране на аудиторията в социалните мрежи, работа с данни, създаване на визуални истории и подкастове. Месечната стипендия е в размер на 150 долара. Кандидатите следва да имат поне една година журналистически опит и да владеят добре английски език. Крайният срок за кандидатстване е 4 септември 2020 г. Повече информация може да намерите тук.

Конкурси

"Уникредит Булбанк" организира младежки конкурс за живопис, графика и дизайн за студенти и възпитаници на Националната художествена академия на възраст от 20 до 25 години. Повод за обявяване на конкурса са 20 години от влизане на групата на Уникредит на българския пазар. В него могат да вземат участие възпитаници на Националната художествена академия - настоящи студенти или току-що завършили обучението си млади творци, на възраст от 20 до 25 навършени години. Тема на конкурса - "Историята ни е в сърцето, бъдещето ни - в ръцете". Конкурсът е разделен в две основни направления: за живопис и графика, и дизайн на банкова карта. В направление за живопис и графика, младите художници могат да участват с творби в разнообразни живописни и графични техники, създадени с традиционни или съвременни техники и материали, с изключение на изцяло дигитални произведения, видео, анимация, фото принт или инсталация. В направление дизайн, целта на конкурса е създаване на илюстрация, която ще бъде използвана за дизайн на изцяло нова за българския пазар банкова карта. Награден фонд в размер на 3000 лв., разпределени в три категории: За направление живопис и графика банката предоставя две награди по 1000 лв. За направление дизайн, банката предоставя една награда в размер на 1000 лв. и възможност артистичната творба да бъде включена в нов дизайн на банкова карта. На победителите в младежкия конкурс ще бъде организиране съвместна изложба в Уникредит Студио, а на всички номинирани творци ще бъде организирана обща изложба в галерия Академия, в Националната художествена академия. На церемонията по награждаване на победителите ще бъде представено и специално издание на артистичен каталог с творби на всички финалисти в конкурса. Крайният срок за кандидатстване е 15 септември, до 17:00 часа. Пълните условия и необходимите документи може да намерите на страницата на банката. Допълнителна информация за условията на конкурса и начин на подаване на конкурсните материали може да получите на имейл адрес: studio@unicreditgroup.bg.

Обучения

За девета поредна година Центърът за медиен плурализъм и медийна свобода (CMPF) към Европейския университетски институт (EUI) организира лятно училище за журналисти и медийни професионалисти. През тази година обучението ще се състои изцяло онлайн (на английски език) от 19 октомври до 20 ноември, а основна тема ще бъде "Медии, изправени пред пандемия: COVID-19". Програмата включва презентации от учени, медийни специалисти и журналисти. Те ще обсъдят проблеми като свободата на словото и на медиите в условията на пандемия, икономическото развитие на медиите и алтернативни бизнес модели след COVID-19, разследващата журналистика и COVID-19, алтернативни и достъпни технологии за борба с дезинформацията и за създаване на етична журналистика. CMPF ще предложи финансиране до 1000 евро за транснационални проекти за разследваща журналистика, разработени по време на обучението. Регистрацията струва 300 евро. Предлагат се и 25 стипендии, покриващи таксата за участие. Крайният срок за кандидатстване е 11 септември 2020 г.
Събития
Телерик Академия организира уебинар на тема "Как да станеш търсен .NET и C# програмист за 6 месеца?". Събитието е безплатно и ще се проведе на 2 септември от 18:30 до 19:30 часа и ще се проведе онлайн. По време на уебинара ще научите още как да усвоите най-търсените умения от ИТ компаниите, ключови детайли за програмата Telerik Academy Alpha .NET/C#, кандидатстването и безплатния подготвителен курс, историите на курсисти, които вече работят в ИТ сектора, разказни лично от тях, В края ще има време за въпроси и отговори. Регистрирайте се, за да получите стрийминг линк, когато датата наближи. Пълна информация може да намерите тук.

Все още актуални възможности за развитие от рубриката от миналата седмица: Повече информация за тях можете да намерите тук.

Българската софтуерна компания TelebidPro обявява началото на своята стажантска програма. Ако сте заинтересовани, може да кандидатствате чрез сайта на компанията. Повече информация за стажа вижте тук.

"Лукойл-България" търси стажант "Корпоративни продажби" за своя централен офис в София. Ако сте заинтересовани от обявата, пуснете своята кандидатура с мотивационно писмо и CV на имейл DepKadry@lukoil.com. Нужно е в имейла да посочите за коя длъжност кандидатствате.

Melexis България търси стажант Equipment Department за своя офис в София. Може да кандидатствате за позицията оттук. Пълна информация вижте на страницата на Melexis.

Националният фонд за демокрацията (NED) във Вашингтон набира предложения за проекти, които насърчават демократичните ценности и укрепват демократичните институции. Крайният срок за кандидатстване е 14 септември 2020 г.

Журналисти, владеещи отлично английски език, могат да кандидатстват за стипендиантската програма TRACE Investigative Reporting Fellowship в САЩ. Крайният срок за кандидатстване е 16 септември 2020 г. Пълна информация за стипендията вижте тук.

Младежки център - Пловдив организира конкурс за младежки инициативи. Крайният срок за кандидатстване е 20 септември 2020 г. Пълна информация за инициативата погледнете тук.

Сдружение "Тук-там" организира форума "Кариерен кошер" на 17 септември в "Интер експо център" - София. Достъпът до събитието е безплатен. Изисква се само регистрация, която ще осигури на кандидатите пряк контакт с едни от най-проспериращите компании на българския трудов пазар. Пълна информация за събитието вижте тук.

Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2020 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2020 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly