С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (8 - 13 септември)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите най-актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си. Ако и вашата компания предлага подобни възможности, изпратете ни повече информация на karieri@karieri.bg.
Стажове

"Заедно в час" търси стажант, който да се присъедини към екип "Привличане и подбор на участници". Той ще работи активно за разпространението на програмата сред потенциални кандидати, поддържането на ключови партньорства, подбора на кандидати и подкрепата им през процеса на подбор. Като стажант вие ще бъдете активна част от екипа и ще имате възможност да научите много за сферата на обученията, човешки ресурси, маркетинг, продажби и подбор на персонал чрез опит и реални отговорности. "Заедно в час" преминава към модел на предимно онлайн рекрутмънт и онлайн процес на подбор и стажът позволява придобиването на ценни компетенции в тези сфери и умения за работа в популярни дигитални платформи. Ангажиментът е подходящ за студенти, тъй като организацията дава възможност за гъвкаво работно време и възможност за съчетаване със лекции. Стажът е с включено финансово възнаграждение през програма "Студентски практики" на МОН. Нужно е кандидатите да притежават инициативност и самостоятелност, проактивност при изпълнение на задачите, аналитично мислене, перфектна езикова култура, умения за писмена и устна комуникация и ентусиазъм при общуването с нови хора, добро владеене на английски език. Кандидатствайте оттук, крайният срок е 20 септември. Пълна информация вижте тук.

Започва кампанията за записване на ученици и ментори в есенното издание на ABLE Mentor. Програмата за индивидуално менторство търси приключенци и мечтатели, които заедно ще променят себе си, за да променят света. Всеки ученик може да избере коя от идеите си да реализира, а екипът на програмата ще го свърже с най-подходящия за целта ментор. Очакват ги три месеца на вдъхновяващи проекти, безплатни обучения, споделяне на идеи, изразяване на себе си, нови запознанства и приятелства. Кандидатстването през септември е отворено тук за ученици от 10-и и 11-и клас, и за ментори - професионалисти в различни области и с желание да придружат сбъдването на една мечта. Програмата е безплатна за учениците, менторите са доброволци. Сезонът в София ще се проведе в онлайн среда, а в Благоевград, Бургас и Пазарджик ще бъде в присъствена форма. Учениците от останалите градове могат да се включат в ABLE Mentor Online. Сроковете за кандидатстване са следните:
- до 19 септември за ABLE Mentor Online;
- до 25 септември за София, Бургас и Благоевград;
- до 30 септември за Пазарджик.
Пълна информация за инициативата може да откриете тук.

Стипендии

Институът Радклиф към Харвардския университет в САЩ приема кандидатури за своята годишна стипендиантска програма в широк спектър от академични дисциплини, професии и творчески дейности, включително журналистика. Институтът предоставя годишна стипендия до 77 500 долара и допълнителни проектни средства. Стипендиантите ще получат работно пространство и достъп до библиотеки и други ресурси на университета от септември 2021 г. до май 2022 г. Изборът на кандидатури зависи от идеята за проектно предложение и професионалния опит на кандидатите, който следва да е минимум пет години за журналисти. Крайният срок за кандидатстване е 18 септември 2020 г.

Конкурси

"Кашалот" организира конкурса "Спирка за разкази". Темата на надпреварата тази година е "Варна и нейните побратимени градове". Влезте на www.spirkazarazkazi.bg, изберете един от трите града - Барселона, Марсилия или Генуа, разкажете кратка история (до 250 думи), свързана с него. Качете в сайта вашия разказ до 15 септември и може да го видите на някоя от спирките на градския транспорт във Варна. Трябва да дадете заглавие на разказа си, да напишете имената или псевдонима си и да оставите имейл за обратна връзка. Преди да се включите в конкурса, запознайте с пълната информация и правилата за участие в него тук. За да участвате в конкурса, изпратете вашите истории на www.spirkazarazkazi.bg.

Срокът за подаване на авторски материали за участие в конкурса "Журналистика за развитие" 2020 г. се удължава до 10 септември 2020 г. И в тазгодишното издание на конкурса журналисти от всички медии могат да се включат с авторски материали по темите за развитието, бедността, миграцията и изключването на малцинствата от социалния, икономическия и политическия живот, включително от помощта за развитие. Журналистическите материали трябва да са публикувани или излъчени в периода 30 септември 2019 г. - 31 август 2020 г., като се допускат до 3 публикации от всеки кандидат. През септември жури, включващо представители на Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски", ЦРУО и БПМР, ще селектира и отличи трима журналисти, които са получили най-високи оценки. Трите парични награди са в размер на 800, 400 и 200 лв. Връчването на годишните награди "Журналистика за развитие" 2020 г. ще стане по време на провеждането на кръгла маса на тема: "Журналистика за развитие 2020: медии, малцинства и миграция" на 24 септември 2020 г., от 9.30 до 14.00 ч в Дома на Европа в София. Формуляр за участие в Word формат - Изтегли; критерии за оценка в Word формат - Изтегли. Повече информация за конкурса ще намерите в прикачените файлове.

Обучения

Най-мащабната безплатна ИТ инициатива за ученици от 1-ви до 12-ти клас "Училищна Телерик Академия" започва приема за учебната 2020-2021 г. Над 2000 деца и младежи в 1-12 клас ще имат възможност да се обучават безплатно на програмиране и дигитални науки в 110 школи в 33 града в страната. Не се изискват предишни ИТ познания. Обученията започват в началото на ноември и ще се провеждат до юли 2021 г., а форматът им (онлайн или присъствен) ще бъде съобразен с препоръките на здравните органи. Учениците от 4 до 12 клас могат да избират между 7 интерактивни програми в областта на дигиталните технологии и програмирането, всяка с продължителност 100 учебни часа и отговаряща на тяхната възраст и интереси. За най-малките (1-3 клас) са предвидени работилница по програмиране в София в партньорство с CoderDojo Bulgaria. Обучението ще се провежда безплатно в 33 града. От кандидатите не се изискват предварителни познания по програмиране. Учениците в 8-12 и 4-7 клас могат да изберат най-удобната за тях школа в страната. Необходимо е да кандидатстват през сайта на Училищна Телерик Академия и да се явят на входен изпит онлайн до 11 октомври. Изпитът включва 30 логически задачи под формата на тест и е с продължителност 45 минути. Учениците в 1-3 клас могат да се обучават в София, като записването ще отвори онлайн през септември и ще бъде достъпно до запълване на свободните места. Не се изисква преминаване на входен изпит. Повече информация за програмите и приемът в тях може да получите по време на безплатния уебинар на Училищна Телерик Академия на 10 септември от 18:30 ч. Повече информация за програмите може да бъде намерена на сайта на Училищна Телерик Академия.

Проектът Women Photograph започва менторска програма за 2021 г. За нея могат да кандитатстват жени и хора с небинарна полова идентичност, притежаващи начален професионален опит във фотожурналистиката (до 5 години). Програмата ще се осъществи изцяло онлайн и ще отнеме 3-5 часа седмично в продължение на цялата година. Сред менторите ще бъдат фотожурналистки и редакторки от New York Times, Guardian, Associated Press, Apple и др. Крайният срок за кандидатстване е 1 октомври 2020 г. Пълна информация може да откриете на страницата на инициативата.
Събития

Второто издание на "Тук-Там Кошер" ще се проведе на 17 септември в Интер експо център и онлайн едновременно, за да се включат и българите намиращи се в чужбина. Вдъхновяващото събитие дава възможности за професионално развитие, създаване на полезни контакти, придобиване на нови знания и умения, както и достъп до най-интересните бизнеси и личности и до най-актуалната информация за живота в България. Кошер 2020 ще представи лекции, дискусионни панели и истории от практиката обединени под мотото "Стигни далеч, остани близо". Семинарната програма, както и гости, лектори и компании ще покажат как, буквално и преносно, човек може да стигне далеч, но да остане информиран и ангажиран с България независимо къде се намира. Програмата в зоната Program Hive включва презентации от лектори с международен опит на теми като технологии, open data, култура и изкуство, нанотехнологии и много други. Румяна Тренчева, Senior Vice President of Global Partner Organization & General Business for MEE в SAP ще говори на тема "Силата да даваш и как това отваря пътя ти напред". За това как да стигнеш много далеч, чак до най-северната точка на Норвегия, ще сподели Филип Захариев, главен готвач, творец, писател и пътешественик. Генералният директор на Българското национално радио, Андон Балтаков, ще разкаже за своя път от БНР до CNN и обратно. Кариерното и професионалното развитие в различни сфери ще са представени в "Истории от практиката". Представители от водещи компании като Ingram Micro, Commerzbank, Chaos Group, Degiro и Leanplum ще коментират своя опит от чужбина, какви са разликите в бизнеса Тук и Там и как се развива международен бизнес в България. Кошер 2020 позволява на присъстващите и участващите да придобият нови знания и усъвършенстват уменията си, да създадат нови контакти, да научат повече за живота в България и да си намерят нова работа. Всички лекции и работилници ще разкрият нови перспективи чрез успешните истории на българи с опит от целия свят. Достъпът до събитието е безплатен, като се изисква задължителна предварителна регистрация. Пълна информация вижте тук.

Progress обявява 12-ото издание на водещата конференция за разработчици DevReach. Тазгодишното издание на конференцията в Централна и Източна Европа ще се проведе от 19 до 23 октомври 2020 г. в популярната платформа за видео стрийминг Twitch. Участието в събитието, което е насочено към софтуерни специалисти и технологични лидери от цял свят, е безплатно. Регистрацията е отворена. В рамките на пет дни DevReach ще събере на едно място световно признати експерти и инфлуенсъри от ИТ индустрията. Те ще водят практически сесии и ще участват в ексклузивни интервюта с фокус върху най-новите технологии и добри практики в разработката на приложения. Всеки ден ще бъде посветен на различна технология и фреймуърк, като участниците ще имат възможност да пишат код на живо с Blazor, React, Xamarin/MAUI и Angular. Участниците ще придобият нови умения и увереност, че разполагат с всичко, което им е нужно, за да създават приложенията на бъдещето. DevReach ще се проведе в канала на Progress в Twitch. Надскачайки ограниченията на онлайн формата, конференцията ще предложи на участниците много възможности да разширят знанията си и да се запознаят с колеги от други държави. Сред активностите, предвидени за това, са писане на код по двойки на живо, чат в реално време и възможност за предварително задаване на въпроси към лекторите. Участниците редовно ще получават актуални новини за събитието, важна информация за Twitch и съвети за по-активно участие. DevReach ще включва и виртуално парти на последния ден. За повече информация за DevReach и регистрация посетете https://www.telerik.com/devreach.

Все още актуални възможности за развитие от рубриката от миналата седмица:
Повече информация за тях можете да намерите тук.

Адвокатско дружество "Димитров, Петров и Ко." търси стажант. Ако желаете да участвате в лятната стажантска програма, изпратете автобиография и придружително писмо на имейл адрес jobs@dpc.bg. От кантората ще се свържат с вас за повече подробности.

Компанията за преводи Language Bear търси стажант "Продажби" за своя офис в гр. Пловдив. Може да кандидатствате за позицията оттук.

"ИТА ВЕТ" търси да привлече в своя екип ветеринарен лекар - стажант. Може да кандидатствате, като изпратите CV и мотивационно писмо на ita_vet@abv.bg. За повече информация може да се свържете с тел.: 02/4441844 , 0886149191.

"Тук-Там" търси доброволци за организацията на "Кариерен кошер". Събитието ще се проведе на 16-17 септември в Интер Експо Център София. Ако искате да се включите, се свържете с hey@tuk-tam.bg. Повече информация може да намерите тук.

Фондът IJ4EU (Investigative Journalism for Europe) обяви втора годишна покана за проектни предложения, чрез които се финансират трансгранични проекти за разследваща журналистика в страните от ЕС и страните кандидатки. Крайният срок за кандидатстване е 18 септември 2020 г.

"Уникредит Булбанк" организира младежки конкурс за живопис, графика и дизайн за студенти и възпитаници на Националната художествена академия на възраст от 20 до 25 години. Пълните условия и необходимите документи може да намерите на страницата на банката. Допълнителна информация за условията на конкурса и начин на подаване на конкурсните материали може да получите на имейл адрес: studio@unicreditgroup.bg.

За девета поредна година Центърът за медиен плурализъм и медийна свобода (CMPF) към Европейския университетски институт (EUI) организира лятно училище за журналисти и медийни професионалисти. Предлагат се и 25 стипендии, покриващи таксата за участие. Крайният срок за кандидатстване е 11 септември 2020 г.

Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2020 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2020 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly