С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (14 - 20 септември)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

[Pixabay.com] 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите най-актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си. Ако и вашата компания предлага подобни възможности, изпратете ни повече информация на karieri@karieri.bg.

Стажове

Фондация Bcause търси стажант "Дарителски услуги". Периодът на провеждане е от 1 октомври до 15 декември 2020 година. Стажът е подходящ за младежи между 18 и 29-годишни, които не учат и не работят, са студенти след 3 курс, на които предстои да завършат обучението си в сферата на хуманитарните и социални науки, наскоро са завършили висше образование в сферата на хуманитарните и социални науки и търсят работа, не работят по специалността си. Стажантите ще имат възможност да придобият базисни знания за работата на гражданските организации в България; ще подобрят уменията си за ефективна комуникация с разнообразни групи хора; ще разширят уменията си за използване на онлайн базирани инструменти в професионална среда; ще придобият опит от провеждане на дарителски кампании в социални медии. Нужно е кандидатите да имат високо ниво на грамотност на български език, нагласа за учене и усъвършенстване, ефективна работа в екип, добра организираност, добро планиране и контролиране на дейности, внимание към детайлите. Фондацията ще предостави нужното обучение, менторска подкрепа и ресурси за справяне с всички задачи и предизвикателства. Накрая стажантите ще получат сертификат за преминат стаж и препоръка. Преките отговорности на стажантите включват редакторска работа на онлайн съдържание, работа с база данни, участие и провежане на кампании в социални мрежи. Стажът е платен. За да кандидатствате, изпратете CV и мотивационно писмо до Людмила Атанасова, lucy@bcause.bg. Крайният срок за кандидатстване е 30 септември. Пълна информация вижте тук.

Доброволчество

Национален младежки форум дава възможност на двама доброволци да станат част от екипа на най-голямата младежка платформа в България. Програмата ще се проведе под формата на практика в рамките на общо 80 работни часа/1 месец, като след селекцията на кандидатите ще бъде избран подходящ ментор и ще бъде изготвен индивидуален план и график, съобразен с програмата на ментора и обучаемия. Избраните кандидати ще получат менторство от персонално определен ментор, удостоверение за проведената обучителна практика, както и възможност за работа в реална среда, заедно с екипа на Секретариат и Управителния съвет на Национален младежки форум. Двете длъжности са: 1. Сътрудник/ координатор проекти и инициативи; 2. Сътрудник комуникации/ връзки с обществеността. За участие в програмата се приемат кандидати, които искат да развият своите умения за работа в гражданския сектор и попадат в една от следните групи: 1) Младежи от 18 до 29-годишна възраст, които не учат и не работят; 2) Младежи от 18 до 29-годишна възраст, които са студенти и на които им предстои да завършат обучението си в сферата на хуманитарните или социални науки; 3) Младежи от 18 до 29-годишна възраст, които наскоро са завършили висшето си образование в сферата на хуманитарните или социални науки и търсят работа или не работят по специалността си. За да кандидатстваш са ти нужни следните документи: Мотивационно писмо, диплома за основно или средно образование, служебна бележка или копие от първата страница на студентската книжка със заверени семестри, ако си млад човек който е все още студент трети и по-горен курс със специалност в сферата на хуманитарните или социални науки; копие от дипломата за висше образование, ако наскоро си завършил висшето си образование в сферата на хуманитарните или социални науки, но не работиш по специалността си. Изпратете CV и нужните документи на president@nmf.bg. Крайният срок е 20 септември. Пълна информация вижте тук.

Стипендии

Международният център "Удроу Уилсън" приема кандидатури за своята деветмесечна стипендиантска програма във Вашингтон. За нея могат да кандидатстват учени, лекари, журналисти и интелектуалци от цял свят. През тази година размерът на стипендията е 90 000 щатски долара (като не покрива отделно пътни разходи, наем и здравно осигуряване). Стипендиантите ще провеждат изследвания в своите области на интерес, които следва да бъдат свързани с глобални политики и проблеми, засягащи САЩ и целия свят. Програмата ще започне след 8 септември 2021 г. Крайният срок за кандидатстване е 1 октомври 2020 г. Пълна информация може да видите тук.

Организацията YFU България обявява конкурс за набиране на стипендиати по програма за междукултурен обмен. Тези програми имат за цел да подпомогнат ново поколение млади лидери, като им помогнат да придобият умения и опит за справяне с големите предизвикателства на нашето време. Тази година YFU България предлага 20 стипендии "Глобални млади лидери" на стойност между 500 и 3500 лв. на български ученици. Тези стипендии ще се присъдят на млади хора, които показват обществена ангажираност и ангажираност към конкретни теми, които генерират промяна или имат потенциал да променят света около тях. Кандидатурите за стипендия ще се оценяват от комисия, включваща членове на борда на учениците на обмен на YFU и опитни професионалисти в сферата на междукултурния обмен. Критериите за избор на стипендиант ще включват: Есе от 500 думи (максимално), описващо намерението за ангажираност на кандидата на тема "Как ще променя света" - написано от кандидата без чуждо съдействие. Есето се изпраща на info@yfu.bg. Комисията за подбор на кандидати ще търси доказателства за това как кандидатът възнамерява да използва опита от междукултурния обмен, за да развие потенциала си. Заявленията за стипендия трябва да бъдат подадени в рамките на съответния краен срок: 10 декември 2020 г. за програмите, които включват заминаване за обмен между юли и септември 2021 г. Стипендиите ще бъдат огласени през януари 2021 г. Пълна информация може да откриете на сайта на организацията.

До 15 октомври 2020 български ученици могат да кандидатстват за обменна програма Кенеди Лугар (YES - Youth exchange and study), предоставяща стипендии за едногодишен престой и обучение в Съединените щати. Кандидатстването за програмата е напълно безплатно, като желаещите следва да попълнят електронен апликационна формуляр в срок до 15 октомври 2020. Формулярът е достъпен на следният адрес (https://ais.americancouncils.org/yes). Комисия ще разгледа получените кандидатури и ще селектира полуфиналистите през ноември-декември 2020. Те ще преминат през допълнително интервю и тест за владеене на английски език, ще трябва да напишат есе и да попълнят по-дълга форма за кандидатстване. Един ученик може да подаде само една електронна кандидатура и да участва само в едно интервю. Кандидатите следва да са родени между 01 януари 2004 и 15 юли 2006, да са ученици в 9 или 10 клас на средно училище през есента на 2020, да имат добър или по-висок успех, да са изучавали английски език и демонстрират добро владеене, да отговарят на изискванията за издаване на американска виза, да могат да получат международен паспорт. Стипендията YES покрива всички разходи, свързани с транспорта до и от САЩ, настаняването в приемно семейство и обучението в американско средно държавно училище, също така медицинска застраховка, месечна издръжка за основни разходи, както и участие в семинари по програмата. Не се покриват разходи за издаване на международен транспорт, разходи за свръхбагаж, за комуникации, за медицински състояния, възникнали преди старта на програмата както и зъболекарска грижа, други лични разходи извън месечната издръжка. За повече информация посетете сайта на организацията или се свържете с нейни представители на имейл yes@americancouncils.org или телефони 0879930228 и 0877 333 013.

Конкурси

"Европас" България организира Национален конкурс "Моята Европас Снимка". Инициативата е част от дългосрочна стратегия за работа с ученици и техните преподаватели, която цели да провокира по-задълбочен интерес у младите хора да бъдат запознати с новостите, които им предоставя Европейският съюз в този динамичен свят. Конкурсът е насочен към две възрастови категории: - ученици от 4-ти до 7-ми клас; - ученици от 8-ми до 12-ти клас. Учениците следва да работят самостоятелно, а не екип. Един човек има право да участва само веднъж. Снимката, която ще бъде представена, може да бъде и като сбор от снимки, оформени в колаж. Пълните условия на конкурса може да намерите тук. Документите, нужни за кандидатстване, са попълнен Формуляр за кандидатстване, Декларация за авторство и Декларация от родител. Разработката да бъде изпратена, както на посочения електронен адрес: europass_konkurs@hrdc.bg, така и на хартиен носител на адрес: гр. София 1000, ул. "Граф Игнатиев" № 15, ет. 3 - Център за развитие на човешките ресурси. В темата /subject/ на имейла да пише: "Национален конкурс "Моята Европас Снимка", а като текст в имейла да бъдат написани отново трите имена на участника, телефон и имейл за връзка. Крайният срок за кандидатстване е 1 октомври. Пълна информация вижте тук.

Обучения

Първата задълбочена програма по React на Телерик Академия стартира през октомври. До 23 септември е отворен приемът за първата цялостна Upskill програма с фокус най-популярната JavaScript технология в света - React. Желаещите е необходимо да разполагат с поне една година опит като програмисти, независимо от технологията, и да кандидатстват онлайн през сайта на Телерик Академия. Кандидатствалите до 18 септември ще се възползват от преференциални цени за програмата. Валидирано от ИТ бизнеса, обучението ще се води от водещи софтуерни инженери от VMware, Progress, Chaos Group, Uber, AtScale, Coursera и Телерик Академия. Програмата стартира на 13 октомври и ще се провежда две вечери седмично в рамките на три месеца, за да могат участниците да я съчетават безпроблемно с работа. Пълна информация за програмата може да видите тук.

"Академия за местни предприемачи" е обучителна програма, специално създадена за хора с предприемачески идеи, които искат да стартират собствен бизнес. Насочена е към тютюнопроизводителните региони в страната - областите Кърджали, Хасково, Благоевград и Силистра. Осъществява се от Център за предприемачество и обучения "Ринкър" към Фондация BCause с финансовата подкрепа на Филип Морис България като част от програмата "Забавно лято, грижовна есен 2020". Академията е подходяща за предприемачи, които сега започват своето бизнес начинание и имат нужда да развият бизнеса си, хора, които имат бизнес идея и искат да я развият, но им липсва подкрепа, производители, земеделци, търговци, читалища, нестопански организации с идея за стопанска дейност в полза на идеалните си цели. За да имате право да се включите в Академията, бъдещият Ви бизнес трябва да бъде развит и насочен за областите Кърджали, Хасково, Благоевград и Силистра. Най-добрите идеи ще спечелят правото на участие в Академията, където ще разработят бизнес план, ще се подготвят за прецентация пред жури, разпределящо наградите. Обученията се провеждат в събота и неделя - ако условията не позволяват пътуване, ще бъдат организирани онлайн. Обученията са безплатни и разходите за пътни и настаняване по време на обученията в Център "Ринкър", които ще се проведат в София (ноември-декември 2020 г.) ще бъдат покрити. Може да кандидатствате, като попълните формуляр за участие. Крайният срок за кандидатстване е 23 октомври. За въпроси: yavor@bcause.bg или на тел.: 02/987 1574, 981 1901, 988 0080; 0886 760 730 - Явор Гочев, Програмен директор и обучител. Пълна информация вижте тук.
Събития

Междукултурен семинар за журналисти Media Incubator, организиран от Гьоте-институт България съвместно с Медийна програма Югоизточна Европа на Фондация "Конрад Аденауер" и Фондация "Тръст за социална алтернатива", ще се проведе от 28 до 30 септември 2020 г. в София. В рамките на програмата Media Incubator участниците ще изследват заедно различните аспекти на журналистическата професия и ще търсят пътища за насърчаване на положително отношение към малцинствата. Една от водещите цели на проекта е да насърчи репортерите да отразяват с по-голямо разбиране проблемите, свързани с малцинствата. Програмата ще включи следните теми: медийна етика и тенденции в медийното отразяване на малцинствата; разказвателни техники (storytelling); проверка на факти (fact-checking); предприемачество в журналистиката; медийно право; разследваща журналистика. Събитието е насочено към журналисти, хора с интерес към журналистиката, студенти по журналистика и други науки, като особено се насърчава участието на кандидати от ромското малцинство. Участието в семинара е безплатно. Заявление в срок до 15 септември 2020 г. може да подадете тук.

Все още актуални възможности за развитие от рубриката от миналата седмица:

Повече информация за тях можете да намерите тук.

"Заедно в час" търси стажант, който да се присъедини към екип "Привличане и подбор на участници". Кандидатствайте оттук, крайният срок е 20 септември. Пълна информация вижте тук.

Започва кампанията за записване на ученици и ментори в есенното издание на ABLE Mentor. Сроковете за кандидатстване са следните:

- до 19 септември за ABLE Mentor Online;
- до 25 септември за София, Бургас и Благоевград;
- до 30 септември за Пазарджик.

Пълна информация за инициативата може да откриете тук.

Институът Радклиф към Харвардския университет в САЩ приема кандидатури за своята годишна стипендиантска програма в широк спектър от академични дисциплини, професии и творчески дейности, включително журналистика. Крайният срок за кандидатстване е 18 септември 2020 г.

"Кашалот" организира конкурса "Спирка за разкази. Преди да се включите в конкурса, запознайте с пълната информация и правилата за участие в него тук. За да участвате в конкурса, изпратете вашите истории на www.spirkazarazkazi.bg.

Проектът Women Photograph започва менторска програма за 2021 г. Крайният срок за кандидатстване е 1 октомври 2020 г. Пълна информация може да откриете на страницата на инициативата.

Второто издание на "Тук-Там Кошер" ще се проведе на 17 септември в Интер експо център и онлайн едновременно, за да се включат и българите намиращи се в чужбина. Достъпът до събитието е безплатен, като се изисква задължителна предварителна регистрация. Пълна информация вижте тук.

Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2020 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2020 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly