С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (21 – 27 септември)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите най-актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си. Ако и вашата компания предлага подобни възможности, изпратете ни повече информация на karieri@karieri.bg.

Стажове

"Икономедиа" търси стажант за отдела "Дигитален маркетинг". При нас има реални задачи с крайни срокове, креативни и стратегически предизвикателства, търсене на ефективни комуникационни решения. Накратко, истинска работа в сферата на дигиталния маркетинг. Нужно е кандидатите да имат силен интерес и желание за развитие в областта на дигиталния маркетинг, завършен 3-и курс в специално "Маркетинг", "Реклама", "ПР", "Журналистика" или др. релевантна, отлична езикова култура, добро владеене на английски език, самоинициативност и умения за работа в екип. Успешно преминат курс в сферата на дигиталния маркетинг ще бъде считан за предимство. Стажантът ще се занимава с Facebook реклама, имейл маркетинг, създаване на съдържание в социалните мрежи, създаване на дизайн бриф, участие в брейнсторминг сесии и изграждане на дигитални стратегии за различни проекти, проследяване и отчитане на резултати на мултиканални кампании. Ако това звучи като твоето място, изпрати ни имейл на marketing@economedia.bg със CV и опиши в кратко текстче (до 500 символа) защо искаш да дойдеш при нас и какво искаш да научиш по време на стажа. Стажът е платен. Повече информация вижте тук.

Infopulse търси шестима талантливи младежи от Варна, които желаят да стажуват в Training Center на компанията SAP ABAP. SAP ABAP или Advanced BusinessApplication Programming е високотехнологичен език за програмиране, използват за разработване на SAP приложения. Стажантите ще получат достъп до полезни уроци, демо системи и обучения. Всеки ще разполага с ментор, който да ги наставлява. Програмата ще продължи 3 месеца, работната седмица ще бъде от понеделник до петък и за всеки ще бъде изготвен индивидуален график. При добро представяне, компанията може да предложи на някои трудов договор. След края на стажа всички участници ще могат да разработват приложения, ще умеят да работят с ABAP, да създават потребителски диалогови прозорци и контролират база данни. Нужно е кандидатите да са запалени по програмирането, да са самоинициативни и мотивирани да учат, успешно завършили курсове по програмиране (например Java, C ++, Python), владеещи добре английски език. За да кандидатствате, трябва да подадете CV и мотивационно писмо на английски език на имейл Internship@infopulse.com. Крайният срок е 12 октомври. Определени кандидати ще бъдат викнати на индивидуално интервю.

Active Bulgarian Society търси 5 участници от България и един групов лидер за участие в младежки обмен "Find your true colors" в Мурска Собота, Словения. Нужно е участниците да са между 18 и 30 години. Транспортните разходи се покриват до 275 евро за двупосочен билет. Задължително мястото на заминаване на участниците трябва да е от България и на връщане само до нашата страна. Обменът ще трае от 20 до 28 ноември. Може да разберете как да кандидатствате тук. Организаторите ще се свържат само с подходящите кандидати. Пълна информация за проекта вижте на сайта.

Стипендии

Националният фонд за демокрацията (NED) във Вашингтон обяви прием на кандидати за стипендиантската програма "Рейгън-Фейсъл" (2021-2022). Програмата, открита в чест на основателите на NED - бившия президент Роналд Рейган и конгресмена Данте Фейсъл, дава възможност на активисти от неправителствени организации, учени и журналисти от цял свят да задълбочат познанията си за демократичните процеси и да повишат уменията си за популяризирането им. Програмата ще се проведе в Международния форум за демократични проучвания във Вашингтон от 1 март до 31 юли 2021 г. или от 1 октомври 2021 г. до 28 февруари 2022 г. Необходимо е отлично владеене на английски език. Предлагат се две категории, по които може да се кандидатства: за практикуващи специалисти и за учени/специализанти. Участниците ще получат месечна стипендия, здравна застраховка и покриване на пътните разходи. Крайният срок за кандидатстване е 1 октомври 2020 г. Пълна информация за стипендията може да намерите тук.

Конкурси

Автори на възраст между 18 и 35 г. могат да вземат участие в осмото издание на конкурса за есе, провеждан съвместно от британското издателство Bodley Head и в. Financial Times. Приемат се нехудожествени есета без тематични ограничения с обем до 3500 думи, написани или преведени на английски език. Текстът следва да е бил публикуван преди това (на който и да е език). Конкурсните предложения ще се оценяват от шестима независими съдии, сред които е китайската писателка Июн Ли. Победителят ще получи награда в размер на 1000 паунда, електронна публикация на своето есе и менторска сесия. Двама подгласници ще получат 300 паунда и електронна публикация. Крайният срок за кандидатстване е 24 септември 2020 г. Пълна информация може да намерите тук.

По повод 71-ата годишнина от основаването на Китайската народна република, посолството на Китай в България ще организира състезание за есе на тема "Аз и Китай". Организаторите ви канят искрено да споделите вашите истории свързани с Китай, като преживявания в Китай, случки при изучаване на китайски език, случки при комуникация с китайци, впечатления при гледане на китайски филми и културни представления и т.н. Изпращайте вашите произведения до посолството по имейл chinaembassyinsofia@hotmail.com до 26 септември. Там ще прочетат произведенията ви и ще обявят резултатите на уебсайта на посолството и Facebook страницата на 1 октомври. Участниците могат да бъдат хора от всякаква националности, пребиваващи в България. Изисквания към есето: самостоятелно определени теми, неограничен брой думи и стил, език на есето: китайски или чужд език (български или английски). Участниците трябва да представят електронната версия на есетата в word формат. Видео, аудио и снимки не се приемат. Произведенията трябва да бъдат оригинални и да не са публикувани в други медии. Ако произведението засяга правни въпроси, то последствията се поемат от участника. Авторското право на избраните произведения принадлежат на организатора. Нужно е участниците да оставят име, адрес и телефон за контакт. Заглавието на имейла при участие да е: "За есе на тема "Аз и Китай". Победителите ще получат сертификати и награди. Повече информация може да видите тук.

Обучения

Американският Knight Center ще проведе безплатен онлайн обучителен курс на тема "Цифрови разследвания за журналисти: как да проследяваме цифровата диря на хора и организации" от 5 октомври до 1 ноември 2020 г. Обучението е подходящо за журналисти от всички ресори. То ще представи различни цифрови инструменти и техники в разследващата журналистика. Курсът е разделен на четири модула, обхващащи: използване на социални медии и обществена информация, за да се разследва кой стои действително зад даден профил в социалните мрежи; техники за мониторинг, разследване и търсене в социалните мрежи, както и проверка на изображения и видеоклипове; как да се разследват и анализират съдържанието и административните данни (публичните записи) на уебсайт, основи на мрежовия анализ и приложението му при цифрови разследвания. Инструктори на курса ще бъдат Бренди Задрозни (NBC News), Джейн Литвиненко (BuzzFeed News), и Джоана Уайлд (Bellingcat). Курсът е достъпен за всички регистрирани потребители. Сертификат за преминаването му се издава по желание срещу 30 долара. Повече информация и възможност за регистрация може да намерите тук.
Събития

"Едланта" организира виртуално образователно изложение с университети от Европа и Азия. Българските кандидат-студенти ще могат да участват в единственото изложение за образование в чужбина с представители от Япония. Всички те ще могат да получат актуална информация за бакалавърски и магистърски програми на английски и немски език на предстоящото изложение Virtual EDLANTA Education Fair (vEEF). Общо 21 университета от Австрия, Германия, Италия, Нидерландия, Великобритания, Дания и Япония ще имат свои виртуални щандове. Събитието ще се проведе на 10 октомври (събота) от 10:00 до 17:00 часа. След безплатна предварителна регистрация, всеки, който се интересува от образование в чужбина, ще може от която и да е част на България или света да се включи към онлайн платформата на изложението. За безплатна регистрация и повече информация за изложителите и програмата на изложението посетете сайта на организаторите.

"Дизайн Студио" организира на 1 октомври работилница "Дизайн мислене" в София. Събитието е безплатно, но местата са ограничени. Иновациите са движещата сила на предприемачите, които искат да променят света, какъвто го познаваме. И тъй като иновациите са от изключително значение за предприемачеството, огромно място в живота на всички стартъп ентусиасти, новатори и визионери е отредено на дизайн мисленето. Основната цел при прилагането на дизайн мисленето е крайният продукт да удовлетворява нуждите на клиентите. Процесът на дизайн мисленето като стратегия за създаване на иновации обединява творческо и логическо мислене, експериментиране, и създаване и тестване на прототипи, с цел да се достигне до перфектния продукт за крайния потребител. По време на работилницата ще научите как да се фокусирате върху опита на потребителите, какви методи и инструменти се използват за изграждане на емпатия към потребителите, какви техники за генериране на идеи има, как бързо и евтино да тествате дали дадена идея ще бъде успешна. Можете да участвате, ако сте предприемач, новостартиращо микропредприятие/стартъп, желаете да създадете иновативно стартиращо предприятие, искате да бъдете самостоятелно заети (фриленстъри), обучителна организация, предлагаща обучения за повишаване на иновативния капацитет на предприятията, учебно заведение, което иска да въведе иновативни обучителни програми, екип иноватори и изобретатели, консултант, предлагащи услуги в подкрепа на бизнес развитието, ментор. За да участвате, регистрирайте се тук (задължителна регистрация). Пълна информация за работилницата може да намерите тук.

Все още актуални възможности за развитие от рубриката от миналата седмица:
Повече информация за тях можете да намерите тук.

Фондация Bcause търси стажант "Дарителски услуги". Периодът на провеждане е от 1 октомври до 15 декември 2020 година. Крайният срок за кандидатстване е 30 септември. Пълна информация вижте тук.

Международният център "Удроу Уилсън" приема кандидатури за своята деветмесечна стипендиантска програма във Вашингтон. Крайният срок за кандидатстване е 1 октомври 2020 г. Пълна информация може да видите тук.

Организацията YFU България обявява конкурс за набиране на стипендиати по програма за междукултурен обмен. Пълна информация може да откриете на сайта на организацията.

До 15 октомври 2020 български ученици могат да кандидатстват за обменна програма Кенеди Лугар (YES - Youth exchange and study), предоставяща стипендии за едногодишен престой и обучение в Съединените щати. Кандидатстването за програмата е напълно безплатно, като желаещите следва да попълнят електронен апликационна формуляр в срок до 15 октомври 2020. Формулярът е достъпен на следният адрес (https://ais.americancouncils.org/yes). За повече информация посетете сайта на организацията или се свържете с нейни представители на имейл yes@americancouncils.org или телефони 0879930228 и 0877 333 013.

"Европас" България организира Национален конкурс "Моята Европас Снимка". Документите, нужни за кандидатстване, са попълнен Формуляр за кандидатстване, Декларация за авторство и Декларация от родител. Крайният срок за кандидатстване е 1 октомври. Пълна информация вижте тук.

"Академия за местни предприемачи" е обучителна програма, специално създадена за хора с предприемачески идеи, които искат да стартират собствен бизнес. Може да кандидатствате, като попълните формуляр за участие. Крайният срок за кандидатстване е 23 октомври. За въпроси: yavor@bcause.bg или на тел.: 02/987 1574, 981 1901, 988 0080; 0886 760 730 - Явор Гочев, Програмен директор и обучител. Пълна информация вижте тук.

Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2020 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2020 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly