С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (28 септември – 4 октомври)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите най-актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си. Ако и вашата компания предлага подобни възможности, изпратете ни повече информация на karieri@karieri.bg.

Стажове

Млади журналисти, наскоро завършили своето обучение, могат да кандидатстват за стаж в редакцията на CNN в Лондон. Телевизията предлага позиции за работа на терен, в публицистични и новинарски програми, в онлайн и спортните отдели. Допускат се и кандидати, които все още нямат професионален опит, но се интересуват от кариера в журналистиката. Следващият стажантски период продължава от 1 януари до 30 април 2021 г. Кандидатите трябва да владеят отлично английски език и да имат право да работят във Великобритания (гражданите на Европейския съюз имат право). Предимство е владеенето на допълнителни езици. Крайният срок за кандидатстване е 1 ноември 2020 г. Пълна информация вижте тук.

"Икономедиа" търси стажант за отдела "Дигитален маркетинг". При нас има реални задачи с крайни срокове, креативни и стратегически предизвикателства, търсене на ефективни комуникационни решения. Накратко, истинска работа в сферата на дигиталния маркетинг. Нужно е кандидатите да имат силен интерес и желание за развитие в областта на дигиталния маркетинг, завършен 3-и курс в специално "Маркетинг", "Реклама", "ПР", "Журналистика" или др. релевантна, отлична езикова култура, добро владеене на английски език, самоинициативност и умения за работа в екип. Успешно преминат курс в сферата на дигиталния маркетинг ще бъде считан за предимство. Стажантът ще се занимава с Facebook реклама, имейл маркетинг, създаване на съдържание в социалните мрежи, създаване на дизайн бриф, участие в брейнсторминг сесии и изграждане на дигитални стратегии за различни проекти, проследяване и отчитане на резултати на мултиканални кампании. Ако това звучи като твоето място, изпрати ни имейл на marketing@economedia.bg със CV и опиши в кратко текстче (до 500 символа) защо искаш да дойдеш при нас и какво искаш да научиш по време на стажа. Стажът е платен. Повече информация вижте тук.

Стипендии

"Фулбрайт" приема кандидатури за стипендията "Хюбърт Х. Хъмфри", която дава възможност на изявени специалисти да повишат професионалната си квалификация в елитни институции в САЩ. Тя е предназначена за професионалисти, заемащи ръководни или експертни длъжности в държавния, неправителствения и частния сектор. Участниците трябва да владеят отлично английски език (изисква се валиден резултат от тест TOEFL), да имат бакалавърска степен и минимум 5 години стаж по специалността. Кандидатите трябва да заемат длъжности в областите: превенция и лечение на наркомании и медикаментозни зависимости, превенция и контрол на ХИВ/СПИН, здравна политика и управление, превенция и контрол на трафик на хора, право и човешки права, планиране на образованието, управление на човешки ресурси, публична администрация и анализ на обществена политика, комуникация/журналистика, управление на природни ресурси и околна среда. Стипендията е в размер на 30 000 долара, здравна осигуровка и двупосочен билет до САЩ. Крайният срок за подаване на документи за академичната 2021-2022 г. е 9 октомври 2020 г. Пълна информация вижте на официалната страница на стипендията.
Повече информация за програмата и практични съвети към кандидатите можете да намерите в този текст от архива на "Кариери".

Посолството на Република Корея обявява конкурс за стипендия, отпусната от правителството на страната. Стипендията (2021 Global Korea Scholarship GKS, Undergraduate Degree) е за пълен курс на обучение на български граждани в корейски университет в образователно-квалификационната степен "бакалавър" от учебен семестър пролет/лято 2021 година (включваща едногодишен езиков курс). Нужно е кандидатите да имат завършено средно образование, висок среден успех, са на възраст под 25 години (родени след 1 март 1996 г.), имат добро владеене на английски език, са в добро здравно състояние. Стипендията покрива разходите за настаняване, обучение, застраховка и курсове по корейски език. За да кандидатствате, изпратете по пощата или занесете лично в посолството на Република Корея всички документи и формуляри. Адрес на посолството: София 1407, ул. Сребърна 2В, МобиАрт Билдинг, етаж 4. Повече информация може да намерите тук. Крайният срок за кандидатстване е 16 октомври 2020 г. до 17:30 часа.

Новинарски организации, които се интересуват от т. нар. журналистика за решения, могат да кандидатстват за двугодишната грантова програма на Solutions Journalism Network, реализирана с подкрепата на фондация Porticus. Инициативата "Бизнес и устойчивост" ще финансира медийни проекти, фокусирани върху ролята на бизнеса при превръщането в реалност на решения за устойчиво развитие. Проектите могат да отразяват екологични инициативи като мерки за борба с климатичните изменения, осигуряване на чиста вода, възобновяема енергия и биологично разнообразие, както и социални проблеми, задълбочени по време на пандемията от COVID-19. Програмата предлага безвъзмездни средства до 5000 долара, обучение, консултантска подкрепа и участие в мрежа от организации, фокусирани върху журналистиката за решения. Крайният срок за кандидатстване е 30 септември 2020 г. Пълна информация за програмата вижте тук.

Обучения

Три онлайн конференции за иновации в журналистиката ще се проведат октомври и ноември тази година като част от програмата News Impact Summit, организирана от Европейския център за журналистика (EJC) в партньорство с Google News Initiative. Предстоящите конференции са посветени на следните теми: "Иновативно разказване на истории: на първо място е аудиторията" (6-8 октомври); "Новинарски стратегии: аудио и глас" (20-22 октомври); "Журналистика на данните: изграждане на доверие в медиите" (3-5 ноември). Участниците ще се запознаят с различни журналистически подходи, добри практики, казуси и технически средства и ще имат възможност да ги обсъдят с други европейски журналисти. От 2014 г. EJC и Google News Initiative са организирали 29 конференция в 15 държави в Европа и Близкия изток. На тях са присъствали над 330 лектори от известни международни медии като Washington Post, BBC, Spiegel, Le Monde, New York Times, Politico, RaiNews24, ProPublica, Vox, ESPN, Economist, Al-Jazeera и др. През 2020 г. събитията се провеждат онлайн. Допълнителна информация и възможност за безплатна регистрация ще намерите тук.

Телерик Академия обяви начало на приема за програмите Telerik Academy Alpha с JavaScript и с .NET/C#. Те започват през януари 2021 г., а кандидатурите се подават през сайта на Телерик Академия. Крайният срок е до 22 ноември за JavaScript и до 23 ноември за .NET/C#. Програмите Telerik Academy Alpha с JavaScript и с .NET/C# са подходящи за специалисти от различни сфери, студенти и кандидат-студенти. В рамките на 6 месеца и над 440 часа интензивни лекции и практически упражнения, участниците усвояват ключови умения и най-новите технологии и практики в областта на програмирането. Това се случва в условия, наподобяващи реална бизнес среда, както и промените в работните процеси, наложени от COVID-19, и под менторството на трейнъри с дългогодишен опит в подготовката на успешни кадри за ИТ сектора. По време на обучението курсистите работят по реални проекти и изграждат свое лично портфолио. Трудността на задачите нараства поетапно, а финалният проект е казус, предоставен директно от бизнеса. Кандидатите имат близо четири месеца, в които да се подготвят за входящия изпит за избраната програма. Това може да стане с онлайн материалите, които предоставят от Телерик Академия, или с безплатния подготвителен курс, който се провежда в рамките на 6 поредни съботи за Telerik Academy Alpha с JavaScript и 6 поредни недели за Telerik Academy Alpha с .NET/C#. За хората с познания в програмирането са организирани предварителни изпити (early bird), които ще се проведат съответно на 30 септември за JavaScript и 28 септември за .NET/C#.
Събития

На 21 ноември конференцията Future Makers ще бъде домакин на четири уъркшопа с участието на експерти от България и света, специализирани в сферите кариерно ориентиране, работа на свободна практика, ефективно целеполагане, изграждане на личен бранд. Работилниците ще се проведат в допълнение към основната програма на събитието, което ще представи историите на 11 млади българи, поставили началото на своя успешен професионален път. Сред говорителите се нареждат момичета и момчета на възраст от 17 до 30 години, с интерес и опит в различни сфери, в това число предприемачество, екология, изкуство, наука, образование, технологии и социални дейности. Имената на лекторите, както и темите на техните презентации, са обявени на сайта на събитието. Инициативата е организирана от платформата за кариерно развитие NEXTSTEP.bg и ще се проведе в София тех парк. Достъпът до работилниците е отворен за посетителите, закупили разширен билет за събитието, а представените теми ще бъдат "Как да изградиш успешна кариера, съобразена с твоята личност", "3 съвета за изграждане на личен бранд, докато си още студент", "Какво е да си фрийлансър, подходящо ли е за теб и как да успееш?", "Създай ясна визия за целите си с Clearing Purpose Framework". Билети са налични в мрежата на EPAYGO, с възможност за ранна покупка при преференциални условия. Пълна информация за събитието вижте тук.

"Капитал" организира на 6 и 7 октомври 22-рото онлайн изданието на Финансовия дигитален форум. Събитието ще насочи вниманието към бъдещето на финансовите технологии, отвореното банкиране, иновациите в разплащанията, технологичните иновации в застраховането, и ще покаже добри практики и примери за нови и подобрени финансови услуги и решения. Финансовият дигитален форум събира финансови институции и технологични компании, за да погледнат заедно към технологичните иновации, променящи индустрията, да отговорят на въпросите, които имат значение за сектора, и да набележат темите, които ще повлияят еволюцията на следващото поколение финансова институция. Основна тема ще бъде кризата като катализатор на дигитализацията на финансовия сектор. Събитието е насочено към представители на банков и небанков финансов сектор: банки, застрахователни институции, пенсионно-осигурителни компании, регулаторни органи, платежни оператори, финансови брокери, финансови компании в областта на микрокредитирането, включително онлайн, консултантски фирми, лизингови къщи, асоциации, държавни органи, финансово-технологични компании и други. Регистрационната такса за премиум онлайн билет е 50 лв., нормален пропуск е 30 лв. Годишните абонати на Капитал получават свободен дигитален достъп до Финансовия дигитален форум. Крайният срок за регистрация е 3 октомври. Пълна информация може да видите тук.

Progress обявява 12-ото издание на водещата конференция за разработчици DevReach. Тазгодишното издание на конференцията в Централна и Източна Европа ще се проведе от 19 до 23 октомври 2020 г. в популярната платформа за видео стрийминг Twitch. Участието в събитието, което е насочено към софтуерни специалисти и технологични лидери от цял свят, е безплатно. Регистрацията е отворена. В рамките на пет дни DevReach ще събере на едно място световни експерти и инфлуенсъри от ИТ индустрията. Те ще водят практически сесии и ще участват в ексклузивни интервюта с фокус върху най-новите технологии и добри практики в разработката на приложения. Всеки ден ще бъде посветен на различна технология и фреймуърк, като участниците ще имат възможност да пишат код на живо с Blazor, React, Xamarin/MAUI и Angular. Участниците ще придобият нови умения и увереност, че разполагат с всичко, което им е нужно, за да създават приложенията на бъдещето. DevReach ще се проведе в канала на Progress в Twitch. Надскачайки ограниченията на онлайн формата, конференцията ще предложи на участниците много възможности да разширят знанията си и да се запознаят с колеги от други държави. Сред активностите, предвидени за това, са писане на код по двойки на живо, чат в реално време и възможност за предварително задаване на въпроси към лекторите. Участниците редовно ще получават актуални новини за събитието, важна информация за Twitch и съвети за по-активно участие. DevReach ще включва и виртуално парти на последния ден. За повече информация за DevReach и регистрация посетете https://www.telerik.com/devreach.

Все още актуални възможности за развитие от рубриката от миналата седмица: Повече информация за тях можете да намерите тук.

Infopulse търси шестима талантливи младежи от Варна, които желаят да стажуват в Training Center на компанията SAP ABAP. За да кандидатствате, трябва да подадете CV и мотивационно писмо на английски език на имейл Internship@infopulse.com. Крайният срок е 12 октомври. Определени кандидати ще бъдат викнати на индивидуално интервю.

Active Bulgarian Society търси 5 участници от България и един групов лидер за участие в младежки обмен "Find your true colors" в Мурска Собота, Словения. Може да разберете как да кандидатствате тук. Организаторите ще се свържат само с подходящите кандидати. Пълна информация за проекта вижте на сайта.

Националният фонд за демокрацията (NED) във Вашингтон обяви прием на кандидати за стипендиантската програма "Рейгън-Фейсъл" (2021-2022). Крайният срок за кандидатстване е 1 октомври 2020 г. Пълна информация за стипендията може да намерите тук.

Американският Knight Center ще проведе безплатен онлайн обучителен курс на тема "Цифрови разследвания за журналисти: как да проследяваме цифровата диря на хора и организации" от 5 октомври до 1 ноември 2020 г. Повече информация и възможност за регистрация може да намерите тук.

"Едланта" организира виртуално образователно изложение с университети от Европа и Азия. За безплатна регистрация и повече информация за изложителите и програмата на изложението посетете сайта на организаторите.

"Дизайн Студио" организира на 1 октомври работилница "Дизайн мислене" в София. Събитието е безплатно, но местата са ограничени. Пълна информация за работилницата може да намерите тук.

Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2020 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2020 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly