С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (5 -11 октомври)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите най-актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си. Ако и вашата компания предлага подобни възможности, изпратете ни повече информация на karieri@karieri.bg.

Стажове

180 Degrees Consulting Sofia търси стажанти за предстоящия зимен семестър, които да назначи на позиция младши консултант. Стажът се изразява в изработване на консултантски проекти чрез изготвяне на маркетингови анализи, качествени и количествени проучвания, както и писане на консултантски доклад на английски език. Консултантите работят по проекти за социално значими организации в България. По този начин те помагат за социалното развитие на средата, в която живеят, като същевременно развиват своите професионални и меки умения. Кандидатите е нужно да са студенти или наскоро завършили, притежаващи критично мислене и умения за решаване на проблеми и с интерес към социално въздействие. Стажът е платен. За да кандидатствате, попълнете апликационната форма. Крайният срок за кандидатстване е 11 октомври. Повече информация може да намерите тук.

Стажантската програма за консултанти на Roland Berger е отворена, а компанията набира кандидати базирани и в София. Програмата учи стажантите на консултантски и анализаторски умения, подготвя ги и разширява техния репертоар. От самото началото участниците ще бъдат включвани в активен проект. Всеки ще има ментор. Нужно е кандидатите да имат отличен академичен или извънкласен опит, образование, добри аналитични умения, минималното ниво е бакалавърска степен - втора година. Трябва всички да владеят добре български и английски език. Кандидатствайте тук. Пълна информация за стажа може да намерите на тази страница.

Стипендии

Автори, специализиращи се отскоро в отразяването на научни теми, могат да кандидатстват за стипендията на сайта The Open Notebook и Burroughs Wellcome Fund. Програмата ще се осъществи от разстояние и с непълно работно време в рамките на 8 месеца (от януари или от юли 2021 г.). Очаква се стипендиантите да напишат шест статии за Open Notebook под ръководството на научен консултант. Освен това, те ще членуват в дискусионна група, която включва участници от предишни програми и редактори. Кандидатите трябва да имат не повече от две години опит в отразяването на научни теми. Приемат се и кандидатури на студенти от горните курсове. Размерът на стипендията е 4200 долара. Необходимо е отлично владеене на английски език. Крайният срок за кандидатстване е 25 октомври 2020 г. Пълна информация за стипендията вижте тук.

Фондация "Америка за България" започна новата си програма "Следващите 10 - в подкрепа на значими идеи през следващите десет години" с четири конкурса за финансиране на проекти на обща стойност един милион лева. Целта на програмата "Следващите 10" е да бъдат подкрепени проектни предложения на български организации и сдружения, които да подпомогнат укрепването на частния сектор и демократичните институции в страната. Одобрените проекти ще получат финансиране между 5 000 и 75 000 лева. Конкурсите по програмата покриват четирите области на работа на Фондацията и са отворени за кандидати от цялата страна. Крайният срок за подаване на кандидатури е 25 октомври 2020 г., 17:00 часа, чрез съответните интернет страници - Добро управление на местно ниво; Наука с бъдеще; Онлайн учене; Туризъм по Дунав. Въпроси, свързани с отделните конкурси, могат да се подават на имейл адреса за всеки конкурс (на съответната интернет страница) до 14:00 ч. на 6 октомври. Отговори на въпросите ще бъдат предоставени между 7 и 9 октомври чрез разяснителни уебинари във Фейсбук за всеки един от конкурсите, както и на интернет страницата на съответния конкурс. Подробности могат да бъдат намерени на конкурсните страници. Пълна информация вижте тук.

Конкурси

Creative Shock е глобално състезание за социален бизнес за студенти, което се провежда за първи път през 2011 г. Участниците всяка година се събират, за да решат финансови, маркетингови, PR и стратегически проблеми за социалния бизнес. Чрез организирането на това състезание организаторите се стремят да запознаят студентите с реалните модели на социален бизнес в реалния живот и да комуникират как всички традиционни бизнес стратегии могат да бъдат приложени към социалните предприятия и организации, да подобрят стратегическото мислене на студентите, като ги предизвикат с реални маркетингови и управленски проблеми. Нужно е участниците да са студенти от бакалавърска, магистърска степен или MBA от всяка дисциплина, да могат да кандидатстват индивидуално или в екипи от 3-4 членове, всеки отбор трябва да назначи капитан на отбора, който ще отговаря за комуникацията между отбора и организаторите на Creative Shock, няма ограничение за екипи, които могат да участват от същия университет/институция. Участникът няма право да бъде член на повече от един отбор. Членовете на екипа могат да бъдат от различни университети и държави. Участниците трябва да решат два казуса за социален бизнес в предварителните кръгове. Има награден фонд - печелившият отбор получава награда от 2000 евро. Най-добрите 10 отбора се събират във Вилнюс, Литва, за да решат двата последни случая. За да участвате в конкурса, попълнете апликационната форма. Крайният срок за записване е 6 октомври. Пълна информация за конкурса вижте тук.

DIGIT 2020 Festival Bansko кани дигиталните предприемачи на бъдещето от 16 до 18 октомври 2020 година в град Банско. Фестивалът ще даде възможност на младите предприемачи на възраст между 14 и 24 години да се изправят пред предизвикателството да създадат идеен бизнес проект в рамките на 48 часа и да го защитят пред жури от международно признати предприемачи. Има добри парични награди за първите три места, както и медали и допълнителни стимули. Събитието е безплатно, но е нужна регистрация. Пълна информация за събитието може да откриете тук.

Обучения

За втора поредна година KPMG IT Service OOD и ITCЕ провежда 5-месечната Cloud & DevOps Academy. Единствената по рода си у нас академия с основен фокус върху Cloud & DevOps технологиите и практиките. Ако сте последен курс или току-що завършили техническа специалност, не се колебайте да кандидатствате до 26 октомври. Може да откриете повече подробности и линк за кандидатстване на сайта на академията.

Съветът на жените в бизнеса в България (СЖББ) дава начало на записването за участие в новото седмо издание на Лидерска академия "Успяваме в България". Програмата е една от емблематичните инициативи на Съвета и представлява серия от обучения, насочена към дами на средни мениджърски позиции от корпоративния свят и такива, които ръководят собствен бизнес, подготвяйки ги за следващите стъпки в професионалното им развитие. Обученията са напълно безплатни и са адаптирани към новата реалност. Тази година фокусът на Академията е съобразен с новата реалност, в която функционира бизнесът в момента. Всички теми на обученията са адаптирани съобразно новата действителност и предизвикателствата, свързани с настоящата ситуацията и са пречупени през призмата на придобиване на умения в тази среда. Една част от курсовете са предвидени да се проведат в присъствена форма, а друга - дистанционно. В рамките на еднодневни семинари новият випуск от 40 участнички ще имат възможност да почерпят от опита на водещи професионалисти от компаниите-членовете на Съвета, да участват в нови предизвикателства и теми, да получат ценни презентационни умения и съвети, как да бъдат въздействащи по време на променящата се бизнес реалност. Запазвайки традиционния фокус и устойчивост, шестте модула на Академията ще имат за цел да насърчат инициативността и предприемаческия дух на съвременната жена за разширяването на бизнеса й и поемане на по-големи отговорности. Всички желаещи могат да кандидатстват за участие в инициативата на office@womeninbusiness.bg, като изпратят автобиография и мотивационно писмо до 10 октомври 2020 г. Пълна информация за обучението вижте на страницата на проекта.
Събития

На 7 октомври от 17:00 часа ще се проведе уебинар на тема "Как да правим бизнес в "Натура 2000". Уебинарът ще даде полезна информация за регламентите за развитие на бизнес в зони от мрежата "Натура 2000" и ползите от природозащитната мрежа за българския бизнес. Водещи експерти от различни институции, работещи за опазването на природата, ще отговорят на въпроси за развитие на различни дейности в защитени зони. Молим да зададете предварително въпросите си тук, ако са свързани с конкретно местообитание или инвестиционно предложение, за да получите възможно най-точен отговор. Уебинарът е част от проекта "Натура 2000 - нови хоризонти", който цели представяне на актуална информация за защитените видове и местообитания от европейско значение в България. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Програма Life на Европейския съюз" и се изпълнява от сдружение "Зелени Балкани" и Икономедиа. Уебинарът ще се проведе в платформата Zoom, където можете да гледате и да участвате на живо. Или да гледате запис от уебинара на сайта на събитието, като използвате кода за достъп, който сте получили на мейла си и го въведете в полето Вход. Участието е безплатно, но изисква задължителна регистрация тук Можете да зададете своя въпрос предварително тук. След попълване на регистрационната форма, ще получите имейл с потвърждение и линк за достъп до уебинара от платформата Zoom. В случай, че не получите такъв имейл в рамките на 1 час след регистрация, свържете се с mariana.petrova@economedia.bg. В деня на уебинара (7 октомври 2020 г.) ще получите нов, подсещащ имейл един час преди началото на събитието. Пълна информация вижте тук.

Национален младежки форум организира регионална среща "Запознай се с гражданските си права" в град Смолян на 23 октомври. Профилът на участниците е младежи между 15 и 23 години, представители на младежка организация или неформална група. Срещата е насочена към младежи от областта и не се поемат разходите за настаняване. Разходите за транспорт се поемат от организаторите. Събитието ще се проведе в Младежко пространство на "Млади изследователи за младежко развитие" в град Смолян и ще започне в 10 часа сутринта. За да участвате, попълнете апликационната форма, крайният срок е 11 октомври. Повече информация може да намерите тук.

AIESEC в Испания организира онлайн форум, където младежи и експерти да обсъдят глобални проблеми и да допринесат към целите за устойчиво развитие на ООН. YouthSpeak Forum е събитие, което обединява младежите с експерти, организации и компании, за да обсъдят глобални и национални проблеми с цел генериране на нови идеи и съвместно създаване на проекти, които да допринесат за целите на устойчивото развитие. Събитието се провежда в повече от 100 страни по света. Нужно е участниците да са младежи на възраст между 18 и 30 години, да имат добро ниво на испански език, да имат инициатива, която биха искали да споделят, имат желание да научат повече за целите за устойчиво развитие, търсят място, където да бъдат вдъхновени. Такса за участие няма. За да кандидатствате, попълнете апликационната форма. Крайният срок за кандидатстване е 23 октомври. Повече информация може да намерите тук.

Все още актуални възможности за развитие от рубриката от миналата седмица: Повече информация за тях можете да намерите тук.

Млади журналисти, наскоро завършили своето обучение, могат да кандидатстват за стаж в редакцията на CNN в Лондон. Крайният срок за кандидатстване е 1 ноември 2020 г. Пълна информация вижте тук.

"Икономедиа" търси стажант за отдела "Дигитален маркетинг". Кандидатствай, като изпратиш имейл на marketing@economedia.bg със CV и опишеш в кратко текстче (до 500 символа) защо искаш да дойдеш при нас и какво искаш да научиш по време на стажа. Стажът е платен. Повече информация вижте тук.

"Фулбрайт" приема кандидатури за стипендията "Хюбърт Х. Хъмфри", която дава възможност на изявени специалисти да повишат професионалната си квалификация в елитни институции в САЩ. Крайният срок за подаване на документи за академичната 2021-2022 г. е 9 октомври 2020 г. Пълна информация вижте на официалната страница на стипендията. Повече информация за програмата и практични съвети към кандидатите можете да намерите в този текст от архива на "Кариери".

На 21 ноември конференцията Future Makers ще бъде домакин на четири уъркшопа с участието на експерти от България и света, специализирани в сферите кариерно ориентиране, работа на свободна практика, ефективно целеполагане, изграждане на личен бранд. Билети са налични в мрежата на EPAYGO, с възможност за ранна покупка при преференциални условия. Пълна информация за събитието вижте тук.

Progress обявява 12-ото издание на водещата конференция за разработчици DevReach. Тазгодишното издание на конференцията в Централна и Източна Европа ще се проведе от 19 до 23 октомври 2020 г. в популярната платформа за видео стрийминг Twitch. Регистрацията е отворена. За повече информация за DevReach и регистрация посетете https://www.telerik.com/devreach.

Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2020 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2020 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly