С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (12 -18 октомври)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите най-актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си. Ако и вашата компания предлага подобни възможности, изпратете ни повече информация на karieri@karieri.bg.

Стажове

Ресторант "Космос" в София обява начало на своята стажантска програма. Тя продължава един месец и набира хора, които искат да специализират като готвачи. От заведението предоставят на стажантите самите те да изберат месеца, в които да стажуват. Всеки обучаващ се ще мине през всички 4 станции, ще се обучи на дисциплина, взаимодействие с колеги, както и ще усвои техника, с които да придобие равен старт с професионалистите. За да кандидатствате, изпратете CV на
bashcosmos@gmail.com. Пълна информация вижте тук.

Стипендии

Фондация "Благотворител" обявява конкурс за стипендии "Постигам по-висок успех" 2020/2021 за деца, лишени от родителски грижи. Може да участват ученици от 8 до 12 клас, както и студенти първокурсници, лишени от родителски грижи. За да кандидатствате, напишете есе на тема: "Корабът е на сигурно място в пристанището, но не за това са създадени корабите." в размер от 1800 до 3600 знака (от 1 до 2 страници). Високо ще бъдат оценени есета с авторски почерк и включени примери от личен опит. За учениците са необходими служебна бележка за успех и за извинени/неизвинени отсъствия от предходната учебна 2019/2020 г., попълнен въпросник, декларация за поверителност на личните данни, лично написано есе по зададената тема, както и документ от личен ръководител от институцията, в която сте живели до този момент/или контакт - телефон и имейл на ръководителя/. За студентите са необходими уверение за записан I семестър 2020/2021 г., снимка на страница/и от Диплома с общ успех от завършване на средно образование, попълнен въпросник, декларация за поверителност на личните данни, лично написано есе по зададената тема, документ от личен ръководител от институцията, в която сте живели до този момент/или контакт - телефон и имейл на ръководителя/. Документите можете да изпратите на konkursi@blagotvoritel.org или лично на адрес София, ул. "Панайот Волов" № 11, партер, офис 2. Крайният срок е 14 октомври. При възникнали въпроси, свържете се с нас на телефон 0885 414 038. Одобрените на I етап ще бъдат обявени на 15-ти октомври в сайта www.blagotvoritel.org. Пълна информация вижте тук.

За поредна година в сътрудничество с Международна фондация "Св.Св. Кирил и Методий" и частните дарители Робърт и Нели Гипсън ще бъдат раздадени 100 стипендии. Стипендиите "Гипсън" са за студенти с високи академични постижения, чиито семейства обаче имат ниски материални възможности, и които са записани в първи курс на университети в България през учебната 2020-2021 г. Стипендиите продължават до завършване на бакалавърска степен при положение, че стипендиантите отговарят на изискванията. Основните изисквания към кандидатите са да са студенти в първи курс през учебната 2020-2021 г; да са записани в редовна форма на обучение, държавна поръчка; да са от семейства с доказани ниски материални възможности; да имат успех от диплома за средно образование не по-нисък от 4.50; да имат успех от кандидат-студентски изпити не по-нисък от 4.50. Документите за кандидатстване могат да се занесат в офиса на Международна фондация "Св.Св. Кирил и Методий" или да се изпратят по пощата на адрес: бул. "Цариградско шосе" № 113А, гр. София 1784, с клеймо не по-късно от 16 ноември 2020 г. Повече информация за необходимите документи за кандидатстване - на този адрес.

Фондация "Карол Знание" обяви конкурс за годишната докторантска стипендия в размер на 8000 лв. Отличието се дава на изявен редовен докторант в една от следните области: Естествени науки; Технически науки; Медицински науки. Срокът за кандидатстване е 1 декември 2020 г. Докторантската стипендия е персонална и се връчва от 2012 г. от името на финансова група "Карол". След учредяването на фондация "Карол Знание" стипендията се предоставя от името на фондацията. Още подробности и условия за кандидатстване вижте тук.

Конкурси

Международният филмов фестивал в Ротердам (IFFR) приема кандидатури за своята годишна стажантска програма, която ще се състои от 27 януари до 7 февруари 2021 г. За стаж могат да кандидатстват филмови критици и журналисти с интереси в областта на филмовата критика на възраст до 30 години. Стажантите ще получат възможност да направят репортажи на място от фестивала, да публикуват материали в блога и сайта на IFFR, както и да се срещнат с известни филмови критици. Кандидатите трябва да владеят свободно писмен и говорим английски език, да не са вече утвърдени критици и да сътрудничат на печатна или онлайн медия, за която ще отразяват фестивала. Крайният срок за кандидатстване е 28 октомври 2020 г. Пълна информация може да откриете тук.

Фондация "Корпус за образование и развитие - КОРПлюС" организира Национално състезание по творческо писане на английски език, което ще се проведе на 24 и 25 ноември. В деня на училищното състезание в рамките на един час участниците пишат на английски език по една от зададените теми без да използват речници, учебници и други ресурси. Някои от миналогодишните теми бяха: "Скритите таланти на една светулка", "За какво мислят палтата в гардероба цяло лято", "На изток от слънцето и на запад от луната" и други. Нужно е участниците да са ученици от 6 до 12 клас, които изучават английски език в държавни, общински и частни основни и средни училища. Всички участници получават сертификати за участие, а класиралите се на първо, второ и трето място ученици и техните учители и допълнителни награди на специална церемония през м. февруари 2021 г. За да участвате в конкурса, попълнете формуляра за регистрация, крайният срок за регистрация е 25 октомври. Цялата информация за конкурса вижте тук.

Международната организация на труда към ООН приема кандидатури за своя годишен журналистически конкурс. Неговата цел е да се подчертаят положителните резултати от трудовата миграция и да се обърне внимание върху съпътстващите я проблеми като трудова експлоатация, потъпкване на социални и човешки права, расизъм. През тази година се очаква акцентът да бъде поставен върху последиците от COVD-19. Състезанието се състои от четири категории за професионални журналисти, като в две от тях могат да кандидатстват и студенти. Наградите са в размер на 1200 и 500 щатски долара или стипендия за курс по трудова миграция. За участие се приемат фото есета, печатни, онлайн, видео, радио и мултимедийни материали, публикувани между 1 ноември 2019 г. и 31 октомври 2020 г. Материалите на езици, различни от английски, френски и испански, следва да бъдат придружени от превод. Крайният срок за кандидатстване е 31 октомври 2020 г. Пълна информация вижте тук.

Обучения

Специализация "Работа в дигитална образователна среда" за педагогически специалисти започва на 21 ноември в ИСК при УНСС. Това е първата програма, която е резултат от съвместно сътрудничество на Център за творческо обучение с две водещи организации в областта на повишаването на квалификацията на педагогически специалисти и развитието на дигитално образование: Институт за следдипломна квалификация при УНСС и Национална школа по мениджмънт. Програмата на обучението използва инструментите на Google за дигитално образование за демонстриране на практическото им приложение на застъпените обучителни принципи. Срокът за подаване на документи е 9 ноември 2020 г. Повече информация вижте тук.
Събития

Impact Drive и Open Space Collective организират на 13 октомври от 16:30 часа уебинара "Хората в организациите - дизайн на участието". По време на разговора ще бъдат разгледани въпросите как да достигнем до колективната интелигентност на екипите, за постигане на общата визия на организацията; как да работим с комплексни предизвикателства - цели или намерения с отворен край; кои са практическите стъпки, които можем да предприемем, за да насърчим активността и участието на служителите и доброволците в организациите ни; как разчупването на йерархиите и участието на хората във взимането на решения и планирането може да подобри качествено резултатите. Лектори ще бъдат Антон Вълков и Анна Димитрова - основатели на Open Space Collective, както и Теодора Иванова, която се занимава с дизайн и управлението на грантови схеми и програми. Участието е безплатно с предварителна регистрация тук.

На 19 и 20 октомври в Централния военен клуб ще се проведе младежката конференция "Климатичните промени и сигурността - гласът на младите за преодоляване на предизвикателствата". Участниците ще имат възможността да разговарят с хора, взимащи решения в областта на климата и климатичните промени, да изкажат мнението си по въпроса за климатичните промени, ще работят по екипи, ще участват в симулационни игри и др. Всеки участник ще получи сертификат YOUTHPASS, който е признат във всички европейски държави. Крайният срок за регистрация е 15 октомври 2020, може да кандидатствате тук. Повече информация можете да намерите на страницата на Софийски форум за сигурност.

На 18 октомври в зала "Витоша", парк-хотел "Витоша" от 10:00 часа ще се проведе "Левчето 2020". Това е събитие за млади хора, студенти от всяка специалност, ученици, както и млади професионалисти започващи своя кариерен път, целящо да повиши финансовата им грамотност и умението да управляват парите си. Мероприятието ще се състои в две чести - първата е панелна дискусия, на която доказани професионалисти от сферата на инвестирането и управлението на активи ще дадат съвети от своя опит за това как да направиш първите крачки в инвестирането или как да станеш по-добър за тези, които вече инвестират. Във втората част всеки ще има шанс да приложи наученото в една двучасова вълнуваща инвестиционна симулация на фондовите пазари. Най-добрите 3-ма ги очакват и парични награди за общо 1500лв. от "Alaric Securities". Тази година за пръв път ще има и серия от включвания на живо от партньорие на събитието в страната, като те ще обсъждат интересни икономически теми и ще отговарят на всички въпроси на зрителите. Събитието е безплатно, но е нужна предварителна регистрация. Пълна информация вижте тук.

Все още актуални възможности за развитие от рубриката от миналата седмица:
Повече информация за тях можете да намерите тук.

Стажантската програма за консултанти на Roland Berger е отворена, а компанията набира кандидати базирани и в София. Кандидатствайте тук. Пълна информация за стажа може да намерите на тази страница.

Автори, специализиращи се отскоро в отразяването на научни теми, могат да кандидатстват за стипендията на сайта The Open Notebook и Burroughs Wellcome Fund. Размерът на стипендията е 4200 долара. Необходимо е отлично владеене на английски език. Крайният срок за кандидатстване е 25 октомври 2020 г. Пълна информация за стипендията вижте тук.

Фондация "Америка за България" започна новата си програма "Следващите 10 - в подкрепа на значими идеи през следващите десет години" с четири конкурса за финансиране на проекти на обща стойност един милион лева. Крайният срок за подаване на кандидатури е 25 октомври 2020 г., 17:00 часа, чрез съответните интернет страници - Добро управление на местно ниво; Наука с бъдеще; Онлайн учене; Туризъм по Дунав. Пълна информация вижте тук.

Creative Shock е глобално състезание за социален бизнес за студенти, което се провежда за първи път през 2011 г. За да участвате в конкурса, попълнете апликационната форма. Крайният срок за записване е 6 октомври. Пълна информация за конкурса вижте тук.

DIGIT 2020 Festival Bansko кани дигиталните предприемачи на бъдещето от 16 до 18 октомври 2020 година в град Банско. Събитието е безплатно, но е нужна регистрация. Пълна информация за събитието може да откриете тук.

За втора поредна година KPMG IT Service OOD и ITCЕ провежда 5-месечната Cloud & DevOps Academy. Може да откриете повече подробности и линк за кандидатстване на сайта на академията.

AIESEC в Испания организира онлайн форум, където младежи и експерти да обсъдят глобални проблеми и да допринесат към целите за устойчиво развитие на ООН. За да кандидатствате, попълнете апликационната форма. Крайният срок за кандидатстване е 23 октомври. Повече информация може да намерите тук.

Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2020 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2020 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly