Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (7-13 ноември)

Селекция от актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии тази седмица
Share Tweet Share Препоръчана
Снимка

[pixabay] 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите актуални предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си.

Стажове

"Майкрософт България" обявява свободни позиции за настоящи и наскоро завършили студенти, като част от глобалната програма за набиране на млади таланти Microsoft Academy of College Hires (MACH). Участниците в стажантската програма ще получат достъп до обучения на световно ниво, онлайн ресурси, тренинги от изявени професионалисти в индустрията, както и възможност да комуникират с глобална мрежа от свои колеги от над 70 страни по света. Продължителността на стажа е между 18 и 24 месеца. В момента в България има отворени две позиции – за Intern Project Manager и за MACH Project Manager, като първата е на пълен и непълен работен ден, а втората е само на пълен. Одобрените ще започнат работа в периода януари-февруари 2017 г. Крайният срок за кандидатстване е 15 ноември.
Още предложения за стажове може да намерите в раздел "Стажантски програми" в секцията с обяви за работа на Karieri.bg.

Стипендии

Фондация "Св. Св. Кирил и Методий" в сътрудничество с Американската фондация за България обявява конкурс за 25 стипендии "Гипсън". Те са насочени към студенти, чиито семейства имат ниски материални възможности, а размерът им е по 200 лв. на месец за целия период от бакалавърската степен или общо 8 хил. лв. Изискванията към кандидатите са: да са студенти в първи курс през учебната 2016-2017 г; да са записани в редовна форма на обучение, държавна поръчка; да са от семейства с доказани ниски материални възможности; да имат успех от диплома за средно образование и от кандидат-студентски изпити не по-нисък от 4.50. Срокът за подаване на необходимите документи, които можете да намерите на сайта на фондацията, е до 16 ноември. Кандидатите ще бъдат класирани по академични постижения и материални възможности.

Конкурси

Едноседмичният IT форум HackBlagoevgrad ще се проведе между 14 и 20 ноември в студентски център "Америка за България" – Благоевград. Работният език на събитието ще бъде английски. То ще включва две части - конференция и хакатон. Програмата през първите четири дена ще се състои от презентации, лекции и работилници, водени от изявени професионалисти. Последните 3 дена ще са посветени на състезанието за програмисти, в което са предвидени 3 награди: 2500 лв. за първо място, 1500 лв. за второ и 750 лв. за трето. Двете части са независими една от друга, което означава, че можете да се включите както само в конференцията, така и само в хакатона. За да участвате. е необходимо да се регистрирате безплатно на сайта на инициативата.

Конкурсът Young and Energetic Scientists (YES), организиран от клуб "Млади таланти", ще подкрепи и награди градивни инициативи, които свързват наука, образование и бизнес. Могат да участват бакалаври, магистри, докторанти на възраст между 18 и 35 години. Проектите трябва да са насочени в някое от следните приоритетни направления: нови материали, процеси и технологии за интелигенти решения; чиста природа и зелени градове; иновации за по-добро здраве и здравословен начин на живот; сигурни и устойчиви информационни технологии и решения за индустрията. Също така те трябва да отговарят на определени научни области. Наградите за докторанти са 900 лв. за първо място, 400 лв. за второ и материална награда за трето, а за студенти съответно 500 лв., 200 лв. и материална награда. Крайният срок за подаване на електронните формуляри за участие е 14 ноември. Повече информация за конкурса и участието в него можете да намерите на неговия сайт.

Обучения

Софтуерният университет ще е домакин на два безплатни семинара тази седмица. Първият ще е на тема "Въведение в AngularJS 2". Целта на семинара е да представи чрез практически примери и уъркшоп новостите при разработка на SPA с Angular 2. Лектор ще бъде Ивайло Кенов, дългогодишен технологичен трейнър и софтуерен разработчик със C# и JavaScript. Събитието ще се проведе на 8 ноември, от 19:00 ч., в зала Inspiration. Темата на втория семинар е "Intrusion Detection Systems" - съвременните методи и средства, използвани в системите за откриване на неоторизирано проникване. Лектор ще бъде Симеон Цветанов, доктор в областта на облачните технологии. Мястото на провеждане е същото като на първия семинар, а времето - 12 ноември, от 14:00 ч. За да се включите в някое от обученията, е необходимо да се регистрирате на сайта на СофтУни.

Студентски семинар "Стартиране и развитие на бизнес в контекста на Предприемачество 2020" цели да посрещне нарастващата нужда от неформално обучение на студентите. Обучаващи се в университетите извън София ще имат възможност да поработят върху своите качества и умения, необходими за успешното реализиране на предприемачески идеи. Обучението ще се проведе от 18 до 20 ноември във Велико Търново. Организаторите от Представителството на Европейската комисия в България в сътрудничество с Институт за икономическа политика ще покрият всички разходи на участниците освен тези за транспорт от и до Велико Търново. Изискванията за включване в семинара са кандидатите да са студенти, обучаващи се в бакалавърска или магистърска степен в университет извън София или младежи, дипломирани през последните шест месеца. Формулярът за кандидатстване трябва да бъде попълнен до 8 ноември. Повече информация можете да намерите на този адрес.

От IT портала Dev.bg организират безплатното събитие "Практически съвети при изграждането на ръководни IT екипи". Участниците в него ще разберат защо да си ръководител на IT екип се различава многократно от ръководенето на екип в друг сектор, както и ще се запознаят с грешките, които могат да бъдат допуснати в този тип работа. Това ще е първата от поредица срещи в рамките на потребителска група за IT Team Leads. На нея Стефан Добрев ще разкаже за своя дългогодишен опит като Director Software Engineering и Team Lead в една от най-успешните български компании Telerik (вече част от Progress). Събитието ще се проведе на 8 ноември, от 19:00 ч., в 1Hub (София, ул. "Тинтява" 15-17). Предварително трябва да направите онлайн регистрация на този адрес.

Детската академия на "Телерик" обявява допълнителен прием в школата си в София. Ученици от четвърти до шести клас ще имат възможност да се включат в безплатното обучение по "Разработка на игри". Курсът стартира на 26 ноември, а занятията ще се провеждат всяка събота от 16 часа и ще са с продължителност 3 астрономически часа. Кандидатстването за допълнителните 60 места в школата става чрез онлайн регистрация за приемен изпит до 18 ноември. Изпитите ще се проведат между 11 и 22 ноември и ще включват решаване на 40 логически въпроса в рамките на 90 минути. Препоръчително е децата, кандидатстващи за обучението, да имат интерес към математиката и компютрите, както и начални знания по английски език. Повече за Детската академия на "Телерик" можете да намерите на нейния сайт.
Още предложения за обучения в различни области може да разгледате в секцията "Обучения" на Karieri.bg.

Събития

За първи път в България ще се проведе специализирано изложение на студентските бригади в САЩ. Неговата цел е да предостави пълна информация на българските студенти за изискванията и възможностите на програмата за междукултурен обмен Work and Travel. Присъстващите ще се запознаят с вариантите за финансиране на пътуването, избора на работни оферти, условията на труд и живот в отделните щати и всичко свързано с живота зад океана. Ще бъдат проведени и обучителни семинари за изготвяне на CV при търсене на работа в САЩ, водени от професионални консултанти. Във форумът ще се включат представител на Консулския отдел на американското посолство в София и студенти, пътували по програмата. Изложението ще се проведе на 9 ноември от 11 часа в хотел "Витоша", София. Можете да се запознаете с програмата на фейсбук страницата на събитието.

Онлайн порталът за работа JobTiger организира "Виртуални дни на кариерата" на 9 ноември, от 11:00 ч. Инициативата позволява на всеки, който търси нови кариерни възможности, да се включи от произволна точка на света, като единственото, което му е необходимо, е компютър или мобилно устройство с интернет достъп. Целта на събитието е да улесни максимално процеса на търсене на работа и подбор на персонал. Всички интервюта се провеждат в онлайн чат формат, като можете да избирате с кой работодател да се свържете, след като разгледате техните виртуални кариерни щандове. Необходимо е да изготвите свой профил в сайта на инициативата, преди да започнете своето търсене.

Безплатното събитие "StartUP Talk: Как да намериш първите си клиенти" ще запознае млади предприемачи с някои от първите стъпки по пътя на изграждането на стартъп кариера. Боян Москов ще говори от първо лице по темите: "Какво научих от 2 провалени бизнеса?", "Как и защо напуснах работата ми от 9 до 5, за да започна свой бизнес?", "Как да намерите първите клиенти за вашия бизнес бързо и с минимални ресурси?" и "Как стартирах бизнес за 2 часа и направих първите си продажби още същия ден?". Неговият предприемачески опит включва основаването на компанията PUA Team, в която със съдружника му обучават мъже как да свалят жени, а също и създаването на собствена маркетинг агенция, която управлява в момента. Организаторите от фондация StartUp канят всички желаещи да заповядат на 10 ноември, от 19:30 ч., в Coshare Hive (София, бул. "Симеоновско шосе" 104), като преди това се запазят своето място тук.

Форумът Empatheast, организиран от "Фабрика за идеи", ще събере социални иноватори от цял свят във Враца между 11 и 13 ноември. Той ще включва над 30 събития - изложби, намеси в градска среда, интерактивни панели, театрално представление, международни и български вдъхновяващи лектори, концерти, презентации, алтернативни турове в и около града и др. Инициативата е насочена към изграждане на ползотворно взаимодействие между различни поколения и дисциплини, града и селото, изкуството и нуждите на един град, както и между граждани и политици. Водещата тема на тридневното събитие е "Какво ни свързва във време на радикализация и отчуждение?". За да се включите, е необходимо да се регистрирате в сайта на Empatheast и да изберете своята индивидуална програма.

Третото издание на Startup Job Fair отново ще срещне стартиращи компании и техните потенциални бъдещи служители. Събитието е насочено към стартъпи, които имат висок потенциал за растеж, изграждат изцяло нов продукт или услуга с цел да разрешат съществуващ проблем по иновативен начин и са създадени и натрупали опит в последните пет години. Някои от компаниите, потвърдили участие до този момент, са Perpetto, TaxiMe, Melissa Climate, Escreo. Участието за търсещи работа в света на предприемачеството е безплатно, но е необходима предварителна регистрация на сайта на инициативата. Кариерният форум ще се състои на 12 ноември, от 11:00 ч., в betahaus (София, ул. "Крум Попов" 56-58).

Share Tweet Share Препоръчванe
още от тази рубрика:

форум кариери

За да гласувате или коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.

Реклама

Реклама

© 2003-2016 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване ново. Политика за бисквитките ново . Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2016 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта
Tyxo.bg counter

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалГрадът.bgОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: SofiaEcho.com